23 / 04 / 2024

Hal Kayıt Sisteminin, yeni versiyonu canlı kullanıma alındı!

Hal Kayıt Sisteminin, yeni versiyonu canlı kullanıma alındı!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Hal Kayıt Sistemi (HKS)’nin yeni versiyonu geçtiğimiz hafta canlı kullanıma alındı. Uyumsoft’un yetkilileri yaklaşık 45 bin kullanıcılı HKS’nin yeni versiyonunun sorunsuz çalışmaya başladığını söyledi...



Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Hal Kayıt Sistemi (HKS)’nin yeni versiyonu geçtiğimiz hafta canlı kullanıma alındı. Projeyi yürüten Uyumsoft’un yetkilileri, yaklaşık 45 bin kullanıcılı HKS’nin yeni versiyonunun sorunsuz çalışmaya başladığını söyledi. Tarladan Sofraya HKS, 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle, yeni düzenlemeler ile devrede olacak.

 

Sebze ve meyvedeki, kaybın önüne geçilmesi

 

Konuyu geçtiğimiz günlerde bir toplantıda değerlendiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sebze ve meyvede yaklaşık 50 milyar Liralık bir kayıp olduğunu ifade etmişti.

Ülkemizde ortalama 45- 46 milyon ton sebze ve meyve üretimi olduğunu anlatan Bakan Hayati Yazıcı, şunları kaydetmişti:  

“Üretilen tüm sebze ve meyvenin parasal değeri yaklaşık 75 milyar liradır. Bu rakamın içinde, telef olan sebze ve meyvenin parasal değeri 20 milyar lira, kayıt dışı ürünün değeri ise yaklaşık 30 milyar lirayı bulmaktadır. Diğer bir değişle, 50 milyar lira bir kayıp vardır. Bir ekonominin en büyük sorunu, kayıt dışılıktır. Kayıt dışılık ne kadar yüksekse, kayıtlı olanların yükü, o kadar artar. Kayıt dışılığı ne kadar azaltırsanız, kayıtlı olanların yükü o kadar azalır” diye belirtmişti. 


Uyumsoft, HKS’nin yeni versiyonu çalışmasını yürüttü

 

Projeyi yürüten Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin, şunları söyledi:

“Gümrük Ticaret Bakanlığı’nın ‘Tarladan Sofraya’ HKS yeni versiyonu, geçtiğimiz hafta itibariyle canlı kullanıma alındı. Ülkemizdeki çiftçi, esnaf, market gibi tüm yelpazede bulunan 45 bine yakın kullanıcılı sistem, sorunsuz çalışmaya başladı. Nitekim projenin amaçlarından birisi de, üreticilerin kendi ürünlerinin pazardaki durumunu takip ederken, tüketicilerin de sebze ve meyvenin üretim kaynağına kadar takip edebilmesi planlanıyor” dedi.

 

Uyumsoft, e-Fatura entegratörlüğü verecek lider kurum

 

Uyumsoft’un, e-Fatura özel entegratörlük hizmeti verecek lider kurum olduğunu açıklayan Hüseyin Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS), Esnaf Bilgi Sistemi (ESBİS), Hal Kayıt Sistemi (HKS) ile Bilim Sanayi ve Teknoloji  Bakanlığı Ar-Ge Portali projelerini başarıyla yürüterek, ülkemiz e-Dönüşüm projelerinin merkezinde yer alıyoruz.

E-Fatura entegratörleri arasında, Saklama hizmeti izni ile TÜBİTAK Mali Mühür onayı almış lider kurumuz. Aynı zamanda, Portal ve doğrudan entegrasyon hizmetlerini de sunuyoruz” şeklinde konuştu.



Geri Dön