19 / 04 / 2024

Haleplibahçe Müze Kompleksi Haziran'da açılacak!

Haleplibahçe Müze Kompleksi Haziran'da açılacak!

Haziran ayında Şanlıurfa'da açılması planlanan Haleplibahçe Müze Kompleksi olacak. Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, "Şuanda müzede bin 500 eser sergilerken yeni müzede 10 bin eser sergileyebileceğiz" dedi...



Türkiye'nin en büyük müze kompleksi, haziran ayında Şanlıurfa'da açılması planlanan Haleplibahçe Müze Kompleksi olacak Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, "Şuanda müzede bin 500 eser sergilerken yeni müzede 10 bin eser sergileyebileceğiz" dedi. 


Müslüm Ercan müze kompleksi çalışmaları devam ederken, şimdiden inşaatları yakından takip eden çok sayıda vatandaş var. Müze maliyetinin 12 milyon lira olduğunu belirten müdür vekili Aslan, özellikle ilçe belediyelerine turizm altyapısını geliştirmek amaçlı altyapı ödenekleri gönderildiğini söyledi. 


Müze Kompleksi haziran ayında açılacak. Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olacak tesis hakkında bilgi veren Şanlıurfa Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Aydın Aslan, inşaatın tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. Müze kompleksi içinde çocuk parkı ve çay bahçesinin de bulunacağını kaydeden Aslan, "Müzemiz 4 saatte gezilebilecek. Ziyaretçilerin ona göre zaman ayarlaması gerekiyor" dedi. 


Aslan, yaklaşık 38 bin metrekarelik kapalı alana sahip Arkeoloji Müzesi, Mozaik Müzesi ve Arkeopark'tan oluşan Haleplibahçe Müze Kompleksinde, ziyaretçilerin çocukları için oyun alanları, yiyecek-içecek tesisleri ile hediyelik eşya satış mağazalarının da bulunduğunu belirtti. Şanlıurfa Müze Müdürü Ercan ise yaptığı açıklamada, hızla yol alan inşaat çalışmalarının ve sergileme ünitelerinin tamamlanarak, 2014 yılı haziran ayı içerisinde müzenin faaliyete geçmesinin planlandığını kaydetti. Ercan, "Müzemize gelen ziyaretçilere modern müze formatı ile farklılıklar sunacağız ve müzemiz Şanlıurfa turizminin lokomotifleri arasında yer alacak" dedi. 



Sabah Güney 



Geri Dön