19 / 04 / 2024

Halfeti’deki otel kent yöneticilerini ayağa kaldırdı!

Halfeti’deki otel kent yöneticilerini ayağa kaldırdı!

Tarihi dokusu ile dikkat çeken ve Uluslararası Belediyeler Birliği’nin Türkiye’de belirlediği 9 “sessiz şehir”den biri olan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’ndeki tepeye inşa edilen 5 katlı otel, tartışma konusu oldu.




Tarihi dokusu ile dikkat çeken ve Uluslararası Belediyeler Birliği’nin Türkiye’de belirlediği 9 “sessiz şehir”den biri olan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi’ndeki tepeye inşa edilen 5 katlı otel, tartışma konusu oldu. Halfeti Belediye Başkanı Mustafa Bayram, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu yetkililerinin bölgede çalışma yaptığını belirterek “Biz de o otelden çok rahatsızız. İnşallah onu yıkacağız” dedi. Otel yapımına onayın kendisinden önceki belediye başkanı tarafından verildiğini anlatan Bayram, “Halfeti’nin tarihi dokusunu bozan ucube bir otel oldu. Benim o otel inşaatıyla hiçbir alakam yok. Benden önceki belediye başkanı izin vermiş. Fakat orayla ilgili kaygılarımız var. Doğayı ve kenti bozuyor” açıklamasını yaptı.


‘YENİ OTEL TALEBİ VAR’


Bölgeye yeni oteller yapılması için talepler geldiğini belirten Başkan Bayram, “Bu bölge sit alanı. Oraya herhangi bir şekilde otel veya bina yapılamaz. Ancak daha önce böyle bir izin verilmiş. Şu anda mevcut binalarda butik oteller yapıyor ve ihtiyacı o şekilde karşılıyoruz” ifadesini kullandı.



HaberTürk




Geri Dön