25 / 04 / 2024

Halı Tasarım Yarışması'nın yedincisi düzenleniyor!

Halı Tasarım Yarışması'nın yedincisi düzenleniyor!

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Türkiye' nin en kapsamlı “Halı Tasarım Yarışması”nın yedincisini düzenliyor. Yarışmanın sonuçları 7 Kasım Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezi’nde görkemli bir törenle açıklanıyor....




İstanbul Halı İhracatçıları Birliği, geleceğe yatırım yapmak ve ülkemizdeki yeni yeteneklere fırsatlar sunmak için, Türkiye'nin en kapsamlı “Halı Tasarım Yarışması”nın yedincisini düzenliyor. Yarışmanın sonuçları 7 Kasım Perşembe günü İstanbul Fuar Merkezi’nde görkemli bir törenle açıklanıyor.


İstanbul Halı İhracatçıları Birliği’nin ev sahipliğinde her yıl düzenlenen Halı Tasarım Yarışması, hem halıcılık sanatının gelişmesine yardımcı olmayı hem de sektöre süreklilik ve canlılık kazandıracak genç halı tasarımcılarını keşfetmeyi hedefliyor. Üniversite öğrencileri veya yeni mezunların katılımına açık olan yarışma her yıl genç ve yetenekli tasarımcı adaylarına kendilerini ifade etme şansı tanıyor.  Her bir yarışmacının en fazla iki dosya ile başvurduğu yarışmanın finali 7 Kasım Perşembe günü bir törenle açıklanıyor.


Seçkin Konuklar ve Akademisyenler Final Gününde


Finale kalan sekiz adayın tasarımları İHİB’in finansal katkılarıyla veya İHİB tarafından bulunan sponsorlar yardımıyla üretiliyor. Tasarımı yapılan halılar final günü dikkat çekecek bir performans ile izleyiciye sunuluyor. Seçkin izleyici kitlesi mimarlık ve iç mimarlık dünyasından isimler, halı sektöründeki profesyoneller, üniversite öğretim üyeleri ve ilgili iş çevrelerinin önde gelen isimlerinden oluşuyor.


Halı Tasarım Yarışması’na bu yıl Marmara, Mimar Sinan, Okan, Dokuz Eylül, Selçuk, Mersin, Çanakkale 18 Mart, Gaziantep, Işık, Akdeniz gibi Türkiye’deki birçok değişik üniversiteden tasarımlar katılıyor. Tasarımcı adaylarının belirlediği bir tema doğrultusunda hazırlanan tasarımlar, kendi içlerinde renk, doku, biçim, materyal gibi belli başlı noktalarda değerlendirmeye tabi tutuluyor.


Cazip Ödüller


Yarışmacıları çok cazip ödüller bekliyor:


1.      Yurt Dışındaki En Önemli Halı ve Ev Tekstili Fuarlarını Ziyaret


İlk 8’e kalan finalistler Almanya'da sektörün en önemli iki fuarı Heimtextil Frankfurt ve Domotex Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı’nı ziyaret etme şansı yakalıyor.


2.      Para Ödülleri


Birincilik Ödülü            :5.000,00 TL


İkincilik Ödülü  :3.000,00 TL


Üçüncülük Ödülü         :2.000,00 TL


3.      Eğitim Ödülü


İlk 8’e kalan finalistler 2014 yılı içerisinde 6 aylık yabancı dil kurs bedelinin %90’ı İHİB tarafından karşılanıyor.


4.      Bilgisayar Ödülü


 İlk 3’e kalan finalistleri birer MacBook Pro bekliyor.


5.      İnovasyon ödülü


Finale kalan 8 aday arasından, jürinin layık görmesi durumunda, en çok inovatif tasarıma veriliyor. İnovasyon ödülü almaya layık görülen finalist Fransa’nın önde gelen tasarım fuarı Maison&Objet’ye götürülüyor.  


 


İHİB Yönetim Kurulu Üyesi Hazım Evrengil’in başkanlığını yaptığı jüride birçok sayıda profesyonel ve akademisyen bulunuyor. Ayrıca yurt dışında ve Türkiye’de gerçekleştirdiği çalışmalarıyla adından söz ettiren İtalyan sanatçı Angelo Bucarelli final gününe eşlik ediyor.  


http://www.haliyarismasi.org/


Geri Dön