19 / 04 / 2024

Haliç kentsel dönüşüm projesi için gün sayıyor!

Haliç kentsel dönüşüm projesi için gün sayıyor!

Haliç kentsel dönüşüm projesi için gün sayıyor. Haliç bölgesine odaklanan Amplio Emlak, kentsel dönüşüm projesi ' Haliçenazır ' a başlamak için onay bekliyor. Projeye, mahalle konsepti hakim...



YABANCI yatırımcı olarak 2007 yılında Türkiye'de yatırım yapmaya karar veren ve Haliç bölgesine odaklanan Amplio Emlak Yatırım A.Ş. bölgede gerçekleştireceği kentsel dönüşüm projesi Haliçenazır'ı tanıttı. İstanbul'a modern bir mahalle konsepti inşa etme fikriyle yola çıktıklarını söyleyen Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kıırulıı Başkanı Alaeddiıı Babaoğlu, "2007 yılından bu yana yatırımcısı olduğumuz Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Oteli'ni kucaklayan 30 dönümlük alanda kentsel dönüşümün simgesi olacak bir proje üzerinde çalışıyoruz" dedi. 


HAK SAHİPLERİYLE ANLAŞTIK 


Babaoğlu, "İki fazdan oluşacak projenin ilk fazı için hak sahipleriyle anlaştık. Beyoğlu Belediyesi'nin de desteğini alan proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayı bekliyoruz" diye konuştu. 


KENT KİMLİĞİ DEĞİŞMEYECEK PROJENİN 


detaylarını paylaşan Babaoğlu, uluslararası ölçüde birçok mimarlık firmasının çizimlerini değerlendirdiklerini belirtirken, siluet konusunda çok hassas davrandıklarının altını çizdi. Babaoğlu, ayrıca Haliçenazır'ın kendi enerjisini üreten bir proje olmasını planladıklarını sözlerine ekledi. 


Akşam


Geri Dön