16 / 04 / 2024

Haliç Metro Köprüsü, Fatih’te emlak fiyatlarını artırdı!

Haliç Metro Köprüsü, Fatih’te emlak fiyatlarını artırdı!

Hacıosman-Şişhane arasında hizmet veren metroyu Yenikapı’ya ulaştırarak Marmaray’la entegre olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü Metrekare.com’un yaptığı analize göre yakın mahallelerdeki emlak fiyatlarını da etkiledi.



Beyoğlu ile Fatih ilçeleri arasındaki ulaşımı çok daha kolay hale getiren yeni proje, özellikle Fatih’in belirli bölgelerindeki emlak fiyatlarında artışa sebep oldu.

Hacıosman, 4. Levent ve Taksim ile diğer istasyonların Yenikapı aktarma istasyonu ile  Marmaray  üzerinden Göztepe, Maltepe, Üsküdar, Kozyatağı ve Kartal'a bağlayan Haliç Metro Geçiş Köprüsü Fatih’in metro hattına yakın mahallelerinde gözle görülür bir artışa sebep oldu.


İlçenin genelinde fiyatlarda önemli bir değişiklik görülmezken, Zeyrek ve Yavuz Sultan Selim mahallelerini içeren Küçükmustafapaşa semtinde satılık emlak fiyatlarında ortalama %5,5 artış görüldü. Akşemseddin ve İskender Paşa mahallelerinden oluşan Akdeniz ile, Balat ve Hırka-i Şerif gibi mahallelerin yer aldığı Fener semtlerinde ise satılık emlak fiyatlarında sırasıyla %4,7 ve %5’lik bir artış yaşandı.


Fatih’te kiralık ev fiyatlarının yükseldiği semtler ise Fener ve Haseki oldu. Özellikle metro hattına yakın semtlerden biri olan Haseki’de kiralık ev fiyatları Şubat ayında Ocak ayına göre %6,7 yükseldi.


Beyoğlu’nda fiyatlar azalmaya devam ediyor


Şişhane-Yenikapı Metro hattının hizmete girmesinin emlak fiyatlarına olan etkisi, Beyoğlu’nda neredeyse hissedilmedi. Yaz aylarından beri süren gergin ortam Beyoğlu’ndaki fiyatların her geçen gün düşmesine sebep olurken, bölgede son 3 ayda satılık ev fiyatları %15.1, kiralık ev fiyatları ise %3,4 azaldı. Uzmanlar bölgeye olan talepte düşüş yaşanmadığını vurgularken, özellikle bölge sakinlerinin bir kısmının ayrılmasıyla arzın arttığını, bu durumun da fiyatların kırılmasına sebep olduğunu belirttiler.



Geri Dön