25 / 04 / 2024

Haliç'e teknepark inşa edilecek!

Haliç'e teknepark inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstinye ve Tarabya'daki tekneparkların bir benzerini Haliç'te hayata geçirmeye hazırlanıyor. İstanbul-Haliç'te inşa edilecek mini marinalarla kayık ve teknelerin oluşturduğu görüntü kirliliği sona erecek.




Tarabya ve İstinye'de yat, tekne ve kayıkların düzensiz şekilde kıyılara bağlanmasının ve deniz kirliliğinin önüne geçmek için inşa edilen tekneparkların bir benzeri şimdi de Haliç'te hayata geçirilecek.  Proje kapsamında Eyüp ve Beyoğlu kıyılarında iskeleler yer alacak. Haliç genelinde toplam uzunluğu 660 metreyi bulacak iskeleler yer tesliminden itibaren 150 günde tamamlanmış olacak.


66 YÜZER İSKELE


Tekneler için eni 3 metre boyu ise 10 metre ebadında 66 adet yüzer iskele alınacak. Yüzer iskeleler, düzenli ve temiz parkın yanısıra bölgedeki tekne turizmine de önemli katkı sağlayacak. Yerel seçimler öncesi Eyüplülere tarihi görünümlü kayık sözü veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın mini marinalar vaadini gerçekleştirmesiyle Haliç'te kayık sayısında önemli bir artışın yaşanması bekleniyor. Haliç'te halen tekne ve kayıklar, Fener, Hasköy, Kasımpaşa, Ayvansaray ve Eyüp kıyılarındaki alanlara bağlanıyor.


TARABYA'DAN FARKSIZ OLACAK


İstanbul Boğazı'ında İstinye ve Tarabya kıyılarında hayata geçirilen tekneparklar, görüntü kirliğinini sona erdirmişti.


Haliç Teknepark ihale detayı için tıklayın


Yeni Şafak




Geri Dön