25 / 04 / 2024

Haliç'in dönüşümünde daire fiyatı 800 bin TL'ye kadar çıkıyor!

 Haliç'in dönüşümünde daire fiyatı 800 bin TL'ye kadar çıkıyor!

Haliç'in ilk kentsel dönüşüm projesi olan Örnektepe'de mahalle sakinlerinin çoğu, evlerinden ayrılıp, 800 TL kira yardımını almaya başladı. Projede daire fiyatları 350-800 bin TL arasında olacak



Haliç'teki Hilton Garden inn otelinin yatırımcısı Amplio, Haliç'in ilk kentsel dönüşümü olacak Örnektepe mahallesinin dönüşümüne eylül ayında başlıyor. Amplio'nun yönetim kurulu başkanı Alaeddin Babaoğlu'nun verdiği bilgilere göre, mahalle sakinleri anlaştı, proje de ana hatlarıyla netleşti. Babaoğu, 2 etaptan oluşacak projede 650 civarında konut olacak, daire fiyatları ise 350 bin ila 800 bin TL arasında değişecek. Babaoğlu ile Haliç'in kentsel dönüşümünü konuştuk. 


Nasıl başladı proje?

Aslında bu çalışma üzerinde Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde 1 yıldır çalışılıyor. Örnektepe mahallesi sakinleri, birleşip, belediyeye gittiler ve mahallede kentsel dönüşümün başlatılmasını talep ettiler. Biz de Amplio olarak bu işe talip olduk. Zaten, bölgede açtığımız otelden dolayı bu çevre ile ilgileniyorduk. 


Projeyi anlatır mısınız, neler olacak bu mahallede?

Örnektepe mahallesi pilot bir proje. Burada mahalle kültürünü koruyucu bir yapı oluşturacağız. Şu anda mahallede 25 bin metrekare alana yayılmış 200 hane var. Biz bu projeyi 2 etap şeklinde gerçekleştireceğiz. 200 konut yerine ilk etapta 450, ikinci etapta 200 olmak üzere toplamda 650 civarında konut olacak. Projeye dair en fazla dikkat edeceğimiz konu silüetin korunması. Oteli inşa ederken, projeyi Haliç manzarasına gömmeye dikkat ettik. Mahallede de böyle olacak. Silüetten taşmayacak. 


Mahalle duygusunu nasıl koruyacaksınız?

Farklı bir proje planlıyoruz, içinde sanat okulu, çocuk bahçesi olacak. Özellikle süpermarket koymadık. Kasap, manav ayrı ayrı  olacak. Bir de kıraathanemiz olacak, isteyen köşede tavla oynayacak, isteyen kitap okuyacak. Bir de projesi Kayseri'de Mimar Sinan ödülü almış, çok sade bir cami yapacağız. 


Binalar kaç katlı olacak?

10 katı geçmeyecek. 


Maliyet ne olacak?

İki etap toplam 200 milyon TL'ye mal olacak.


Kimseyi 'Kayabaşı'na yollamadık'

Kentsel dönüşümler genelde sancılı oluyor. Kimin ne kadar metrekare alacağı nasıl belirlendi?

Biz kimseyi Kayabaşı'na yollamıyoruz. Burada herkesin başına talih kuşu kondu diyebilirim. Hiçbir sosyal devlet elinde tapusu olmayan birine yeni ev ve tapu vermez. En fazla belediyenin konutlarında barınma şansı verirler. Metrekare ölçümleri insanların hukuki durumlarına göre belirlendi. Kimin kiminle komşu olacağı bile tek tek düşünüldü. 'Ben Selahhattin Bey'le komşu olmam, Hatice Hanım'la yan yana olalım' gibi talepler bile dikkate alındı.


Otelde doluluk %90'ın üzerinde

Haliç'teki Hilton Garden inn'de işler nasıl gidiyor?

Otel düşündüğümüzün üzerinde performans gösteriyor. Yüzde 90-100 doluluk oranı ile çalışıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Leed Gold sertifikası aldık.


'Aman gözümüzü para bürümesin' diyoruz

Mahalle sakinlerinin tamamıyla anlaşıldı mı?

Yüzde 99 anlaşıldı. Bir kişi direniyordu. Onu da diğer hane sahipleri ikna ettiler. 100'ün üzerinde haneye kira yardımı başladı. Ayda 800 TL civarında ödeme yapıyoruz. Çocukların okula gidiş geliş paraları da veriliyor. 


Projede fiyatlar nasıl olacak?

Fiyatlar uygun olacak. Her gün kendimize aman gözümüzü para bürümesin diyoruz. 75-160 metrekare arasındaki dairelerin fiyatları 350 bin ila 800 bin TL arasında olacak. 


Satış ne zaman başlıyor?

Eylül gibi yıkım başlayacak. Satışa da son çeyrekte çıkacağız. Kura olabilir. Çünkü az konut, çok talep var. 2014 ortasında da teslimler başlayacak.

Akşam


Geri Dön