23 / 04 / 2024

HaliçPort Yat Limanı imar planı askıya çıktı!

HaliçPort Yat Limanı imar planı askıya çıktı!

HaliçPort projesi olarak bilinen Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesinin imar planı askıya çıktı. Rixos Otelleri'nin sahibi Fettah Tamince'nin yapacağı projenin imar planını bakanlık 9 Temmuz'da onayladı.




Rixos Otelleri sahibi Fettah Tamince'nin aldığı Haliç Port projesinin imar planı askıya çıktı. Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeliyle Temmuz 2013'te ihale edilmişti.


Proje kapsamında otel, apart otel, ofis binaları, ticari üniteler, dini tesis, yeme- içme alanları, kongre ve kültür merkezi, sinema vb. eğlence merkezleri ile 70 yat bağlama kapasiteli 2 adet yat limanı gibi fonksiyonların yer alacak.


Bakanlık tarafından 9 Temmuz 2015 tarihinde onaylanan Beyoğlu ilçesi Camiikeir Mahallesi'ndeki Özel Proje Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğine ilişkin hazırlanan -1- paftalık 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve -6- paftalık 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği 7 Temmuz Cuma günü askıya çıktı. İmar planı 5 Eylül 2015 tarihinde askıdan inecek. İtirazlar askı süresi içerisinde yapılabiliyor.




Plan Raporları için tıklayınız.


Planlar için tıklayınız.



Geri Dön