19 / 04 / 2024

Halil Avcı İnşaat Türkmenistan'da 500 milyon dolarlık ihaleye talip!

 Halil Avcı İnşaat Türkmenistan'da 500 milyon dolarlık ihaleye talip!

Üst üste aldığı ihalelerle Türkmenistan'da büyük işlere imza atan Halil Avcı İnşaat, ülkede toplam 500 milyon dolarlık ihaleler için başvuru yaptı. Şirket, Adana ve İstanbul'da da yeni projelere imza atacak...



Üst üste aldığı ihalelerle Türkmenistan'da büyük işlere imza atan Halil Avcı İnşaat, ülkede toplam 500 milyon dolarlık ihaleler için başvuru yaptı. Şirket,  Adana  ve İstanbul'da da yeni projelere imza atacak. 


İnşaat sektöründe devlet taahhütleri, yap-sat ve yurtdışı projeleriyle adından söz ettiren Halil Avcı İnşaat, Türkmenistan'da bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerle 200 milyon dolarlık ciroya ulaştı. Türkmenistan'da 2014 yılı için onlarca ihaleye başvuru yaptıklarını söyleyen Halil Avcı İnşaat Genel Müdürü Orhan Avcı, "İhalesini takip ettiğimiz potansiyel olarak toplamda 500 milyon dolarlık projeye talibiz" dedi. 


İnşaat ağırlıklı olmak üzere enerji, turizm, tarım ve madencilik sektörlerinde faaliyet gösteren Halil Avcı Şirketler Grubu» Türkmenistan'da yeni projelere odaklandı. Orhan Avcı, Türkmenistan'da en son 5 yıldızlı bir otel projesini tamamladıklarını ve otelin misafir kabulüne başlandığını aktardı. Avcı, Türkmenistan'da ayrıca geçtiğimiz yıl420 kişilik rehabilitasyon merkezi projelerine başladıklarını ifade ederken, devam eden bu projenin tek kalemde yaklaşık 40 milyon dolarlık bir yatırım olacağını anlattı. "Bunlara ek olarak bu yılın sonunda Türkmenistan'da altyapı, medeniyet merkezi, konut, donanımlı kreşlerin ihalelerini kazandık" diyen Avcı, Türkmenistan'ın Avaza Bölgesi'nde bu yü kreş yapacaklarını aktardı. Avcı, bu projenin yaklaşık 15 milyon dolarlık bir yatırım olduğunu dile getirirken, "Rehabilitasyon merkezi ve bu yatırım ile birlikte 2014 yılında yapacağımız şuan için 50 milyon dolarlık bir iş mevcut" dedi. 

100 milyon TL yatırımla 550 konutluk proje Türkiye'deki yatırımlarından da bahseden Orhan Avcı, Adana'da binden fazla arsa stoklarının olduğunu söylerken, bu yıl bahar aylarında 550 konutluk yeni projelerine başlayacaklarını kaydetti. 


Avcı, projenin ruhsatlarını aldıklarını ifade ederken, "Çok özellikli, çok geniş sosyal donatıları ve yeşil alanları olan, Adana'nm en özel projesini yapacağız. Bu proje üzerinde yaklaşık bir senedir çalışıyoruz. Adana'nın yeni imara açılan Gürselpaşa'da 40 dönüm arazi üzerine inşa edeceğimiz projemizin yatırım bedeli 100 milyon TL civarı olacak. 8 bloktan oluşacak sitemiz mimarisi, sosyal alanları, oturumu ile çok farklı bir proje olacak. Adana'da tek kalemde 550 konutluk bir proje yapan ender firmalardanız" dedi. Bu yıl ayrıca ultra lüks konut projelerinin de olacağını anlatan Avcı, 28 konuttan oluşan projeyi yaklaşık 25 milyon TL'lik yatırımla yapacaklarını aktardı. 2013 yılında başladıkları Dreampark projelerinin çok ilgi gördüğünün altını çizen Avcı, "Daha temeldeyken dairelerin yüzde 90'ı satüdı. Sadece özellikli diye tabir ettiğimiz teraslı bahçeli dairelerimiz var" dedi. 

2013 yılında başladıkları ve İstanbul'da Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm çerçevesinde bir konut projelerinin devam ettiğini dile getiren Avcı, 28 dairelik bu projelerinin, İstanbul'un merkezinde sosyal donatüarı olan konutlardan biri olacağını vurguladı. Taahhüt kısmında ise Avcı, bu yıl bir DSİ ihalesi aldıklarını ve bir gölet inşaatına başlayacaklarını anlattı. 


Maden sektöründekiçalışmalarını anlatan Halil Avaînşâat Genel Müdürü Orhan Avcı, Zaferhan maden işletmelerinde 2006'dan beri arama sürecinde oldukları maden işlerini bu yıl yatırıma dönüştürmeyi planladıklarını dile getirdi. Avcı, madenin her türlü yasal prosedürlerinin tamamlandığını ve üretime başlayacaklarını vurgularken, şöyle devam etti: "Madenimizin yaklaşık 2 milyon tonluk yüksek tenörlü demir madeni kapasitesi var. Ancak madenin potansiyeli 12 milyon tona 1



BELMA BAĞRIK/ Dünya Gazetesi 


Geri Dön