25 / 04 / 2024

Halil Avcı'ya turizme katkı ödülü verildi!

Halil Avcı'ya turizme katkı ödülü verildi!

Adana'da tarihi bir konağı restore ederek, turizme kazandıran Halil Avcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı'ya, bölge turizmine katıklarından dolayı Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası tarafından teşekkür plaketi verildi.



Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla Çukurova'da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumları ödüllendirdi. İlki geçen yıl gerçekleştirilen "Çukurova Turizm Ödülleri" töreninin ikincisi  Adana  Anemon Oteli'nde yapıldı. 



Düzenlenen ödül töreninde, ADRO tarafından işadamı Halil Avcı'ya Tarihi Salih Bosnalı Konağını yok olmaktan kurtarıp turizme ve Adana'ya ilk butik oteli kazandırdığı için plaket sunuldu. Avcı'ya plaketini ADRO Onursal Başkanı Osman Özbuldu, verdi. Halil Avcı ise ADRO yönetimine ve turizm camiasına teşekkür ederek, söz konusu konağı restore ederken, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini söyledi. 



HOTEL BOSNALI HAKKINDA


Hotel Bosnalı, Seyhan Nehri kıyısında, Adana' nın binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi Tepebağ semtinde yer alıyor. 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başı Adana'sının önemli şahsiyetlerinden Bosnalı Salih Efendi' nin 1889 yılında malikane olarak yaptırdığı tarihi bina, bugünkü sahibi Halli Avcı tarafından yapılan restorasyon ile, geçmişini ve günümüzü yaşamaya devam ediyor. 19. 

yüzyılın sonlarında inşa edilen binanın tarihi dokusu, günümüzün modern donanımları ile birleştirilerek konuklarına unutulmaz bir konfor sunuyor. 


Adana Çukurova Press


Geri Dön