26 / 04 / 2024

Halil Bakırcı: Rizedans umarım son işi olur

Halil Bakırcı: Rizedans umarım son işi olur

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 164 basamak merdivenle ulaşılabilen apartmanla ilgili ,"İnşallah bu sonuncusu olur" dedi



Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, 164 basamak merdivenle ulaşılabilen apartmanla ilgili ,"Rize ilginç insanlarla anılıyor. Bu müteahhit de sorunlu inşaatlarıyla biliniyor. İnşallah bu sonuncusu olur" dedi

Rize'de müteahhidinin arsa anlaşmazlığına çözüm (!) olarak dik bir yamaca inşa edip, ulaşımını sadece 8 kat merdiven inşa ederek sağladığı apartman Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı harakete geçirdi. Bakırcı, ruhsatı bile olan binanın inşaatı sırasında müteahhidi yamaca inşaat yapmaması konusunda çok kez uyardıklarını belirterek, "Bakıldığında binada bir güvenlik riski yok ama, bu hiç olmayacağı anlamına gelmez" dedi. Bakırcı kendisinden önce İmar Müdürlüğü'nden ruhsat izni alınan binanın inşaatının bugüne kadar sürdüğünü söyledi. İnceleme başlattıklarını belirten Bakırcı şöyle konuştu:

"Bizde böyle olur"

"Göreve geldiğimizde müteahhide bazı telkinlerde bulunduysak da çok etkili olamadık. Bina arazi yetersizliğinden dolayı yamaca inşa edildi. İlimiz ilginç insanlar ve ilginç olaylarla anılan bir il. İnşaatlarımız da böyle oluyor. Yandaki merdivenler yeni yapıldı. Arkadaşlarımız teknik olarak inceleme yapacak. Hukuka aykırı bir şey varsa gereğini yapacağız. Müteahhidin şartlarını zorlayarak oluşturduğu binalarından biridir. Sorunlu inşaatları ile biliniyor. İnşallah bu sorunlu inşaatlarının sonuncusu olur. Belki de ilimizde yapacağı son inşaat olur." Binanın ön tarafına kalın perdelerle önlemler alındığını kaydeden Başkan Bakırcı şunları söyledi: "Bina zemini kaya üzerine oturtulmuş. Kaya parçalanmadığı sürece bir şey olmaz ama, bu kayanın parçalanmayacağı anlamına da gelmez. Müteahhit son 4- 5 yıldır söylediğimiz telkinlere uymamıştır. "

TÜRÜNÜN TEK ÖRNEĞİ

Piriçelebi Mahallesi'nde inşa edilen 8 katlı apartmanın giriş kapısının bulunduğu tarafta yer alan arsaların sahipleri ile firma arasında anlaşmazlık çıkınca, apartman sakinleri için 8 kat merdiven yapıldı.

 


Vatan


Geri Dön