26 / 04 / 2024

Halil Bakırcı: Rize'deki 164 basamaklı apartman ruhsatlı!

Halil Bakırcı: Rize'deki 164 basamaklı apartman ruhsatlı!

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ulaşmak için 164 basamaklı merdiven yapılan apartmanın ruhsatlı olduğunu belirtti



Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yamaca inşa edilen ve ulaşmak için 164 basamaklı merdiven yapılan apartmanın ruhsatlı olduğunu belirterek, "Ancak yapılacak inceleme sonrası yasaların emrettiği şekilde gerekeni yapacağız" dedi.

Belediye Başkanı Bakırcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kale Mahallesi'nde araç yolu yapılamayan binaya ulaşılabilmesi için, ana yoldan itibaren yaklaşık 20 metre yüksekliğinde, 164 basamaklı merdiven yapıldığını anımsattı.

Binaya kendisinden önceki belediye başkanlığı döneminde ruhsat verildiğini ifade eden Bakırcı, "Göreve geldikten sonra müteahhide yapılması gerekenlerle ilgili telkinde bulunduk ancak çok etkili olamadık. Bakıldığında güvenlik riski yok ama olmayacağı anlamına gelmiyor" diye konuştu.

Arazi yetersizliğinden binanın yamaca inşa edildiğini kaydeden Bakırcı, "Müteahhidin şartlarını zorlayarak oluşturduğu binalarından biridir. Bazı statik incelemelerle binanın ön tarafına kalın perdelerle önlemler alınmış. Bina zemini kaya üzerine oturtulmuş, kaya parçalanmadığı sürece bir şey olmaz ama bu kayanın parçalanmayacağı anlamına gelmez. Bina ruhsatlı ama incelemenin ardından yasaların emrettiği şekilde gerekeni yapacağız" dedi.

Bakırcı, merdivenlerin tehlikeli olduğunu, tamamlanmadan kullanıma açılmasının kazaya yol açabileceğini sözlerine ekledi.
AA


Geri Dön