25 / 04 / 2024

Halil Büyükışıklar'dan İnegöl Saray projesi için referandum teklifi!

Halil Büyükışıklar'dan İnegöl Saray projesi için referandum teklifi!

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a seslenerek; “Yüreğiniz varsa sizi saray sevdanızla alakalı kamuoyu referandumuna davet ediyoruz. Gelin bu konuyu İnegöl’ün değerli halkına soralım” dedi.




CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a seslenerek; “Yüreğiniz varsa sizi saray sevdanızla alakalı kamuoyu referandumuna davet ediyoruz. Gelin bu konuyu İnegöl’ün değerli halkına soralım” dedi.

CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, yaptığı basın açıklamasında;

“Mart ayı Belediye Meclis toplantısının 48. Gündem maddesi sebebi ile bu basın açıklamasını yapma ihtiyacı duyuyoruz. Bu açıklamayı siz değerli İnegöllü hemşerilerimizi bilgilendirmek adına görev addediyoruz. 22 bin metrekarelik eski hastaneden boşalan arsa üzerine tüm uyarılarımıza rağmen “Saray” yapmak isteyen “Lale” devri zihniyetine sormak istiyoruz.

 Büyükşehir Belediye Hizmet binası 136 yıllıktı. Doğru bir tercih ile 35 bin metrekare alan üzerine 46 bin metrekare hizmet binasını 55 milyon TL’ye yaptılar.

Genişleyen hizmet sahasına uygun bir yapıyı kazandıran Büyükşehir özentisi ile tahmini bütçe olarak Büyükşehir maliyetine göre 21 milyon TL’ye artı 200 bin TL proje ödülü ile yapacağınız Saray, İnegöl Belediyesi gibi tüm yetkileri Büyükşehir’e devredilmiş Taşeron Ofisi için gerekli midir?” diye sordu.

FUAR ALANI YAPILAMAZ MI?

Büyükışıklar, sorularını sürdürerek;

“21 milyon TL ile İnegöl’e kaç adet Bölge Otoparkı yapılır? 21 milyon TL ile İnegöl’de her kış elektrik kesintisi yaşayan mahalle yaptığınız kaç köyümüzün elektrik hatları yenilenir? 21 milyon TL ile Mobilyanın Başkenti EXPO fuar düzenleyen İnegöl’ün sanayisinin tüm yolları ve tehlikeli atık toplama merkezi bitirilemez mi? 21 milyon TL ile İnegöl’ün içme suyu, kanalizasyonu ve yağmur suyu drenaj alt yapıları yapılamaz mı?

 21 milyon TL ile Büyükşehir yasası ile yer göstermeden işyerlerinden çıkarttığınız ve arsalarını rant için sattığınız Tüpçüler sitesi, Lastikçiler sitesi ve Sivil Toplum Kuruluşları yerleşkesinin tamamı yapılamaz mı? 21 milyon TL ile Mobilyanın Başkentine çok daha güzel bir EXPO Fuar alanı yapılamaz mı?”

TAŞLAR YOLLARA DÖŞENEMEZ Mİ?

“21 milyon TL ile tüm köylerimizin yolları, çamur içindeki mezarlıkları, kanalizasyonları ve içme suyu şebekeleri yapılamaz mı? Seçim zamanı dağıttığınız ve kaç seçimdir bekleyen taşlar yollara döşenemez mi?

 21 milyon TL ile yeni İnegöl diyerek yıllar önce imara soktuğunuz tarla vergisi öderken arsa emlak vergisi almaya başladığınız değerli hemşerilerimizin ödedikleri vergi dolayısı ile hak ettiği yeni İnegöl’ün yolları, altyapısı yapılarak arsalarının hak ettiği değerini kazanmasını sağlayamaz mısınız?”

HAKSIZ ASFALT PARASI

“21 milyon TL ile zaten ekonomik şartlarla yokluk içinde yaşama mücadelesi veren halkımızdan aldığınız asfalt parası gibi haksız vergilere kaynak sağlanamaz mı? Gençlik merkezleri, Spor alanları, Okullar, daha büyük kapasiteli Arıtma tesisleri, Hava kirliliği tedbirleri, Üst geçitler, Dünya standartlarında alt geçitler, Alanyurt-İnegöl arasında yürüyüş ve bisiklet yolları, Boğazköy barajı etrafında düzenleme, Okullar bölgesinde güvenli kampus çalışması, tüm derelerimizin ıslah çalışması, yıkılmak üzere olan metruk binaların yıkım ve temizlik çalışması gibi daha birçok proje yapılamaz mı?”

MHP’LİLERE TEŞEKKÜR

Büyükışıklar, Belediye Meclis oturumunda onurlu duruşlarından dolayı ret oyu kullanan MHP Belediye Meclis üyelerine teşekkür ederek; açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Sayın Aktaş siz Osmanlının Lale devrini yaşamak istiyorsunuz diye bu güzel İnegöl’ü kaderine terk edemezsiniz. Yüreğiniz varsa sizi Saray sevdanızla alakalı kamuoyu referandumuna davet ediyoruz. Gelin İnegöl’ün değerli Halkına soralım. Saray mı istiyorlar yoksa yukarıda bir kısmını sayabildiğimiz hizmetleri mi?

Siz son model makam aracınızla halkı görmezden gelip lüks koltuklarda, lüks odalarda oturacaksınız diye tüm mal varlığı elinden alınmış çiçek, böcek ve lamba takmaktan başka hizmet alanı kalmamış sadece su parası, emlak vergisi, çöp vergisi, tabela vergisi tahsilat ofisi olmuş İnegöl Belediyesi’ne canınız istedi diye bu kadar sorun ve sıkıntı varken saray yapamazsınız”

 




Genç Gazete


Geri Dön