24 / 04 / 2024

Halil Kocaer'den Hidayet Koyu açıklaması!

Halil Kocaer'den Hidayet Koyu açıklaması!

KAŞ Belediye Başkanı Halil Kocaer, Hidayet Koyu'yla ilgili açıklama yaptı.Başkan Kocaer, ilçenin eskilerinden Özden ailesine ait olan koyun baba Hidayet Özden'in ölümü sonrası çocukları Ali, Hatay ve Kemal Özden'e geçtiğini anlattı.



Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Çukurbağ Yarımadası'ndaki Hidayet Koyu'nda yakınları tarafından izinsiz otel inşaatı yapıldığına dair iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Hidayet Koyu'nun hazine ve orman arazisi olmadığını aktaran Başkan Kocaer, ilçenin eskilerinden Özden ailesine ait olan koyun baba Hidayet Özden'in ölümü sonrası çocukları Ali, Hatay ve Kemal Özden'e geçtiğini anlattı. Hidayet Koyu'nun mülkiyetinin bu 3 kardeşe ait olduğunu kaydeden Başkan Kocaer, "Adı da bu koyun sahibi Hidayet Özden'den gelmektedir. 07.04.1975 tarihli tapudan anlaşılacağı üzere arazi üzerinde daha önceden 2 kargir ev, büyük han ve toplam 34 dekarlık tapu bulunmaktadır. Alanda 1970 yılından bu yana bu yapılar vardır. Alanda bugün yapılan çalışmalar, mülk ortaklarından Hatay Özden tarafından alınan yasal izin çerçevesinde mevcut binalarda yapılan onarım, restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmalarından oluşmaktadır" dedi.

'BUTİK OTEL TAMAMEN HAYAL ÜRÜNÜDÜR'

Hidayet Koyu ile ilgili yakınları, şahsı ve Kaş Belediyesi aleyhine açılmış bir dava olmadığını vurgulayan Başkan Kocaer, Orman İşletme Müdürlüğü ile Hidayet Koyu'nun sahipleri arasında sınır uyuşmazlığı davası olduğunu belirtti. Hidayet Koyu'nun 3'üncü Derecede Doğal SİT olduğunu vurgulayan Kocaer, şöyle dedi:

"Bu alandaki eski binaların onarımı, mevcut binaların pis su ve tuvaletlerinin mevcut kanalizasyon sistemine bağlanmasında hiçbir sakınca yoktur. 3 eski bina dışında herhangi bir yapılaşma yoktur. Alan üzerinde hizmet veren platform sökülür, takılır ve ahşaptan yapılmıştır. Alandaki taş ve kayalar kırılmamış, beton dökülmemiştir. Alan üzerinde yapıldığı iddia edilen yeni bir butik otel tamamen hayal ürünüdür. Söz konusu koy halkın kullanımına açıktır. Giriş için hiç kimseden ücret alınmamaktadır. 60 yıl önce yapılan 3 bina yeni yapılmış gibi gösterilerek kamuoyuna yansıtılmakta. Konu farklı boyutlara taşınarak şahsım yıpratılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca basında çıkan bazı haberlerde başka yerlerde çekilen bazı fotoğraflar Hidayet Koyu'nda çekilmiş gibi gösterilmektedir. Bu asılsız iddialar karşısında dava hakkım saklıdır. Bu basit siyasi çekişmelere dayalı asılsız iddiaların ne iddia edenlere, ne de başkalarına yararı vardır. Durumu kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Hakka ve halka hesap vermekten kaçınmayacağımı belirtmek istiyorum."


Hürriyet 


Geri Dön