26 / 04 / 2024

Halil Şahin Altıntaş, Aksu imar planı hakkında açıklama yaptı!

Halil Şahin Altıntaş, Aksu imar planı hakkında açıklama yaptı!

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin Altıntaş, Solak ve Yenidumanlar mahallelerinde halkla buluştu, vatandaşların isteklerini dinledi. Başkan Şahin, "Altıntaş'la ilgili daha önce yapılmış bir imar var. Fakat bu imar planı iptal oldu." dedi.



Altıntaş'ta mülkiyet konusuna değinen Başkan Şahin, yeni yer işgal ettirilmediğini ve şerhlerin kaldırılması için de büyük gayret sarf edildiğini aktardı. Solak ve Yenidumanlar'da ise Aksu çayı ıslah çalışmalarına değinen Şahin, arazilerin artık sular altında kalmayacağını ifade etti. 


MÜLKİYET KONUSU

Özellikle mülkiyet konusunun konuşulduğu toplantıda, mahalle sakinleri şerhlerin ne zaman kalkacağım sordu. Başkan Şahin, "Altıntaş'la ilgili daha önce yapılmış bir imar var. Fakat bu imar planı iptal oldu. Bu nedenle belediye olarak ciddi külfet çekiyoruz. Fakat ycııi yer işgal ettirmeme konusunda dik duruş sergiledik. Sorunu çözmek için ciddi adımlar atıyoruz, çalışmalar yapıyoruz. Problemleri çözeccksck hep birlikte mücadele etmeliyiz. Biz geldiğimizden beri Altıntaş'ın kaldırımlarını yaptırdık, yeni duraklar koydurttuk, ilk parkı bu mahalleye yaptık. Planlamalar da bitince mahalleniz Aksu'nun göz bebeği olacak, şimdiden emlak fiyatlarında ciddi artışlar oldu" dedi. 


İHTİYACA GÖRE HİZMET

Ulaşım konusundaki sıkıntılara ise Biiyükşehir Belediyesi meclis üyesi Yaşar Sözen açıklık getirdi. 

Sözen, Ermenek'teki depolama alanının Altıntaş'a getirileceğini ve bu sayede sorunların çözüleceğini aktardı. Sözen yapılacak olan kavşak ve ışıklandırma çalışmaları ile yapılacak olan üst geçit hakkında da mahalle sakinlerini bilgilendirdi. 

Başkan Yardımcısı Hüseyin Demirkaplan ise asfalt taleplerine açıklık getirerek ne zaman nerelerde çalışmalar yapılacağını söyledi. 

Solak ve Yenidumanlar halkı ile yapılan toplantıda da vatandaşların istekleri tek tek dinlendi ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. 

Başkan Şahin, burada Aksu çayı ıslah çalışmalarından bahsederek çalışmalar bittikten sonra arazilerin sular altında kalmayacağını müjdeledi. Şahin, Solak'a kuran kursu vc park yapıldığını dile getirerek her mahallenin ihtiyaçlarına göre hizmet üretilmeye çalışıldığını aktardı. 


antalya Gazetesi


Geri Dön