26 / 04 / 2024

Halis Toprak, THY Başkan Yardımcısı'ndan şikayetçi!

Halis Toprak, THY Başkan Yardımcısı'ndan şikayetçi!

Halis Toprak, TMSF tarafından satılan taşınmazın‹ı satın alan THY Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal şžanlı hakkında verdiği şikayet dilekçesi nedeniyle şžişli Adliyesi'n‹de yarın ifade verecek



İş adamı Halis Toprak'ın, şžişli Cumhuriyet Başşavcılığı'nda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından satılan taşınmazını satın alan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Prof. Dr. Cemal şžanlı hakkında verdiği şikayet dilekçesi nedeniyle yarın saat 13.30'da müşteki olarak ifade vereceği bildirildi.

Toprak ayrıca şirketlerine ait taşınmazların TMSF Başkanları Ahmet Ertürk ve şžakir Ercan Gül'ün Cemal şžanlı örneğinde olduğu gibi yakın dostlarına değerinin çok altında bedellerle satılmasıyla ve TMSF ile devam eden hukuk mücadelesiyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunacağı açıklandı.

Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

'Aynı zamanda İstanbul Barosu avukatlarından olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Cemal şžanlı Halis Toprak ve Toprak Grubu'nun avukatlığını yaparken, TMSF tarafından satışa çıkarılan Toprak Grubu'na ait şžişli Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan milyon dolar değerindeki taşınmaz malları değerinin çok altında bir bedelle satın almıştır.

Cemal şžanlı 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 47. ve 62. maddeleri çekişmeli hakları edinme yasağı koymasına rağmen Halis Toprak'ın avukatlığını yaparken, Halis Toprak ve Toprak Grubu ile ihtilaflı olan TMSF'nin satışa çıkardığı gayrimenkulü satın alarak avukatlık görevini kötüye kullanmıştır ve bu suçun Türk Ceza Kanunu'nun 257/1 maddesi gereğince 5 seneye kadar hapsi vardır.
 
TMSF Başkanları şžakir Ercan Gül ve Ahmet Ertürk'ün yakın dostu olan Cemal şžanlı, TMSF tarafından satışa çıkarılan Toprak Grubu'na ait taşınmaz malları Mehmet Tutal isimli yakından tanıdığı, hatta bir danışmanlık şirketinde ortak olduğu şahsa satın aldırmıştır. Satıştan birkaç ay sonra Mehmet Tutal ilgili taşınmazları Cemal şžanlı'ya devretmiştir. Halis Toprak'ın Cemal şžanlı aleyhine yaptığı suç duyurusu şžişli Cumhuriyet Savcılığı'nda 2011/9218 soruşturma numarası almıştir.'


Geri Dön