18 / 04 / 2024

Halis Toprak'ın Kuşadası'ndaki malikanesi çürüyor!

Halis Toprak'ın Kuşadası'ndaki malikanesi çürüyor!

Kuşadası-Söke Karayolu üzerinde Çukurçeşme Mevkii’nde yer alan 65 dönümlük malikane Halis Toprak'ın yazlık konutuydu. TMSF'nin el koyup sattığı Kuşadası'ndaki dillere destan dev malikane günden güne çürüyor.




Bir zamanlar ünlü işadamı Halis Toprak'a ait olan fakat daha sonra TMSF'nin el koyup sattığı Kuşadası'ndaki dillere destan dev malikane günden güne çürüyor. Bütün panjurların kapalı olduğu ve kapıları mühürlü durumdaki malikanedeki futbol sahaları ve tenis kortları tarlaya dönerken, helikopter pistini de çimler sarmış durumda. Malikanenin hemen önündeki havuz da bu terkedilmişlikten nasibini almış durumda. Ancak malikaneyi bu yılın başında TMSF'den alan Marmara Uluslararası İnşaat şirketinin yakın dönemde dev araziye yeni bir otel yapması bekleniyor.


Kuşadası-Söke Karayolu üzerinde Çukurçeşme Mevkii’nde yer alan 65 dönümlük malikane Halis Toprak'ın yazlık konutuydu. Hatta Halis Toprak 2009 yılında 17 yaşındaki Nazlıcan Tagizade burada evlenmiş ve bu evlilik uzun süre gündemde kalmıştı. Toprak daha sonra ise eşinden boşanmıştı.



İÇERİSİNDE NELER VAR

Toprak'ın o yıla kadar yaz aylarında helikopteriyle tatil yapmak için geldiği dev malikanede ana bina dışında 3 misafirhane, 7 dubleks villa, garaj ve personel lojmanları yer alıyor. Girişinde bir aslan heykelinin yer aldığı malikane çam ağaçları ile kaplı. Aynı zamanda denize sıfır olan malikanenin denize 120 metrelik cephesi ve özel plajı var. Arazide ayrıca büyük bir yüzme havuzu, barbekü alanı, tenis kortu, basketbol ve futbol sahaları, üzerinde taş bir köprünün yer aldığı suni gölet, çocuk parkı, helikopter pisti, mandalina ve zeytin bahçeleri bulunuyor. Toprak bu malikanede dönem dönem ünlü sanatçıları misafir ederken, kendisi ve konukları için özel konserler düzenliyordu.


İşte bir dönem Halis Toprak'a ait iken muhteşem bir görünüme sahip olan cıvıl cıvıl bu malikane şu sıralar ise terkedilmiş bir görüntü veriyor. Girişteki havuz boşaltılmış, sıvaları dökülmüş ve içerisine dolan yağmur suyu son derece pis görünüyor. Basket sahaları ile tenis kortu girilemeyecek durumda. Aynı şekilde futbol sahasını ve çocuk parkını da diz boyuna gelen çimler ve otlar kuşatmış durumda. Üzerinde taş köprünün olduğu suni gölet bomboş. Malikanenin, misafirhanenin ve lojmanların kapıları halen mühürlü. Binanın arkasındaki sürat teknesi çürümeye terkedilmiş durumda.


Ana binada sadece küçük bir mutfak ve giriş bölümü ile plaj kısmı faal durumda. Bu bölüm yaz sezonu için Kuşadası'nda denize kıyısı olmayan 5 yıldızlı başka bir otele kiralanmış durumda. Söz konusu otel denize girmek isteyen müşterilerini burada ağırlarken, yeme içme hizmetini de mutfağı kullanarak sağlıyor.  


TMSF 5 YILDA SATABİLDİ



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Halis Toprak'a ait bu muhteşem malikaneye Toprak Seniteri ve Turizm ile Toprak Kağıt'ın borçlarına karşılık el koymuş ve 2009 yılında satışa çıkarmıştı. 2009-2013 yılları arasında 30.5 milyon TL muhammen bedel üzerinden defalarca satışa çıkartılan malikaneye fiyatı nedeniyle hiç bir talep gelmemiş, o dönem Kuşadası'ndaki emlakçılar da fiyatın yüksek olduğunu ve bu fiyattan satışının zor olduğunu söylemişlerdi.


TMSF en son ihaleye ise Şubat 2014'te çıktı ve muhammen bedeli 20 milyon TL'ye düşürdü. Yapılan ihalede dev araziyi Marmara Uluslararası İnşaat ve Ticaret A.Ş 22.7 milyon liraya satın aldı. İsmail Koru'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu şirket halen Kuşadası'nda 5 yıldızlı Korumar Otel ile faaliyet gösteriyor.


Korumar, henüz arazi için bir yatırım yapmadı. Ancak Kuşadası'nda çok değerli bir bölgede yer alan bu malikanenin yerine yakın yeni bir otel yatırımına başlaması ve bölgeyi tekrar canlandırması bekleniyor. 



Hürriyet




Geri Dön