17 / 04 / 2024

Halk GYO kârını yüzde 101 arttırdı!

Halk GYO kârını yüzde 101 arttırdı!

Halk GYO, yılın ilk yarısında kârını yüzde 101 artırarak 18.7 milyon liraya yükseltti. Şirketin gelirleri de yüzde 61 artışla 30 milyon lira oldu.



Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), yılın ilk yarısında kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 101 artırarak 18.7 milyon TL'ye yükseltti. Halk GYO, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre gelirlerini yüzde 61 artırarak yaklaşık 30 milyon TL'ye yükseltti. Düzenli kira geliri elde ettiği 21 adet bina, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Projesi dahilinde sahip olduğu 1 adet arsa ve yapımları hızla devam eden 4 adet projeden oluşan yaklaşık 1.2 milyar TL'lik gayrimenkul büyüklüğüne sahip olan Halk GYO'nun, 2014 Haziran sonu itibariyle, toplam aktifleri de 914 milyon TL'ye ulaştı. 


Projeler hızla sürüyor 


Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, 2014 yılını, önemli projeleri tamamlayarak teslim edecekleri ve mevcut gelirlerini artıracakları bir yıl olarak değerlendirdi. Şirketin Bakırköy'de yer alan arsası üzerinde inşası ve satışı devam eden 'Referans Bakırköy' projesinde, haziran sonu itibariyle 168 adet bağımsız bölüm satışı ile toplam 129 milyon TL'lik satış hasılatına ulaşıldığını söyleyen Şimşek "Tapu devir işlemlerine ilk çeyrekte başlanan projemizde bugüne kadar 9.5 milyon TL büyüklüğünde 11 adet bağımsız bölümün tapu devir işlemlerini tamamladık. Bu devirlerden şirketimiz 3.5 milyon TL net gelir elde etti" dedi. Yıl içinde tamamlanması hedeflenen bir diğer projenin de 'Şekerpmar Bankacılık Operasyon Merkezi' olduğunu belirten Şimşek, inşaatın hızla devam ettiği projede hedefin, yıl sonunda 1. kısmının teslimini gerçekleştirmek ve kira geliri elde etmeye başlamak olduğunu belirtti. 


Halk GYO portföyünde ayrıca Dedeman Park Levent Otel ve Eskişehir'de yer alan Panorama Plus konut projelerini de barındırıyor.'Referans Bakırköy' projesinde, 168 adet bağımsız bölüm satısı ile 129 milyon TL'lik satış hasılatına ulaşıldı. 


Star 


Geri Dön