23 / 04 / 2024

Halk GYO yeni projelere başlayacak!

Halk GYO yeni projelere başlayacak!

Geçtiğimiz yıl Eylül ayı itibariyle 951 milyon TL aktif büyüklük ve 798 milyon TL özkaynak büyüklüğüne ulaştıklarını söyleyen Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, yılın değerlendirmesini şöyle yapıyor:



Geçtiğimiz yıl Eylül ayı itibariyle 951 milyon TL aktif büyüklük ve 798 milyon TL özkaynak büyüklüğüne ulaştıklarını söyleyen Halk GYO Genel Müdürü Kazım Şimşek, yılın değerlendirmesini şöyle yapıyor: 

 "Rayiç değerlerle 1.4 milyar TL gayrimenkul portföy büyüklüğüne ulaşan şirketimizin. düzenli kira geliri elde edilen binalarının yanı sıra. devam eden konut otel ve ofis projeleri bulunuyor. Portföyündeki arsaların tamamını projeye çevirmiş olan şirketimizin, Referans Bakırköy projesinin kaklığa yaptığı pozitif katkı ile 2014 Eylül sonu toplam gelirleri 48.5 milyon TL. dönem kârı ise. geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 82 oranında artarak. 31 milyon TL seviyesine yükseldi. 2014 yılı şirketimiz açısından, mevcut projelerimizin hızla yükselmeye devam ettiği ve bazılarının tamamlandığı, bazılarının ise teslime hazır hale geldiği bir yıl oldu. Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı yöntemi ile toplam satış hasılatı üzerinden şirketimiz payı yüzde 50.5 olacak şekilde ihale ettiğimiz Bakırköy Osmaniye arsamız üzerinde yükselen ilk konut projemiz Referans Bakırköy'ün yıl içerisinde yapımı tamamlandı ve tapu devir sürecine başlandı. Satışları son hızla devam eden projemizde Eylül 2014 sonu itibariyle 191 adet bağımsız bölüm satışı 147 milyon TL bedelle gerçekleşti."


DOĞRU LOKASYONDA DOĞRU PROJE 

Kazım Şimşek. 2015 yılına yönelik hedefleriyle ilgili de şu açıklamalarda bulunuyor: "Doğru lokasyonda doğru proje ile sürdürülebilir kârlılık ve büyüme stratejimiz çerçevesinde, geçmiş yıllarda elde ettiğimiz başarı tablosunun ve verimli çalışmalarımızın, 2015 yılı ve sonrasında da artarak sürmesini bekliyoruz. 2015 yılında devam eden projelerimizin bazılarını sonlandırmayı ve planlanan projelerimiz için de yeni süreçlere başlamayı öngörüyoruz. İstanbul Bakırköy'de yer alan satışı ve tapu devir işlemleri devam eden Referans Bakırköy projesinde 2015 yılında tapu devir işlemlerini tamamlayarak projemizi nihayetlendirmeyi hedefliyoruz. Şirketimizin Anadolu'daki ilk konut projesi olan ve Eskişehir'de yükselen Panorama Plus projesini ise 2015 yılında vaat edilen teslim tarihinden daha erken bir zamanda bitirmeyi öngörüyoruz. Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde Vakıf GYO ortaklığı ile alımını gerçekleştirdiğimiz Sancaktepe arsası üzerinde geliştirilecek konut projesi ise 2015 yılında odaklanacağımız en önemli projelerimizden biri olacak. İlk turizm yatırımımız olan ve 10 yıllığına kiralanmasına yönelik olarak anlaşma imzaladığımız Levent Dedeman Park otelimizin 2015 yılı içinde Dedeman Hotels & Resorts Internationals'a teslimini hedefliyoruz. Kocaeli Şekerpmar'da inşası hızla devam eden banka operasyon merkezi projemizi tamamlayarak, iyi niyet sözleşmesi imzaladığımız Halkbank'a kiralamayı öngörüyoruz. En büyük ve önemli projemiz olan İstanbul Finans Merkezi projemizde de şu an kazı ve ikna süreci devam ediyor. 2015 yılı içerisinde projedeki en önemli süreçlerden olan ana yüklenici ihalesi sürecini tamamlayarak, kulelerimizin inşasına başlamayı planlıyoruz." 


Platin Dergisi 


Geri Dön