28 / 03 / 2024

Halkalı Gümrük sahasındaki yangın 2 saatte kontrol altına alındı!

Halkalı Gümrük sahasındaki yangın 2 saatte kontrol altına alındı!

Küçükçekmece Halkalı Gümrük saha içinde bulunan Barsan Global Lojistik Antrepo da çıkan yangın İstanbul İtfaiyesini alarma geçirdi. Yangın söndürme çalışmalarında 18 itfaiye grubundan 120 personel 45 araç katıldı.



Gümrük sahası içinde bulunan zemini 4 bin metrekare 3 ve 5 kattan oluşan depoda çıkan yangın saat 23.59'da ihbar edildi.Olay yerine ilk yaklaşan Sefaköy müfreze alevleri görerek diğer gruplardan yardım istedi. Sefaköy Müfreze saat 00.06 da ulaşarak yangın söndürme çalışmaları başladı. Alınan ilk bilgilerle alarma geçen İstanbul İtfaiyesi, Sefaköy Kocasinan, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Şişli, Turgutreis, Seyrantepe, Başakşehir,Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy, Fatih,İstinye, Bakırköy, Kıraç, Çanta, Arnavutköy, G.O.Paşa grupları yangın bölgesine sevk edildi. 


Tekstil ve Kozmetik ürünlerinin depolandığı alanda başlayan yangında  meydana gelen patlamalarla kısa sürede büyüyerek tüm binayı sardı. Depoya mal boşaltmak için yanaşan 6 tır itfaiye ekipleri ve çekicilerle yangın bölgesinden uzaklaştırıldı.  Yangına  Kocayusuf, Köpük kuleleri, Afet müdahale araçları ile müdahale edildi. Su ihtiyacını karşılamak için Ahtapot aracı ile Küçükçekmece gölünden su takviyesi yapıldı.


Yangın söndürme çalışmalarında 18 itfaiye grubundan 120 personel  45 araç katıldı. Çevre İlçe Belediyelerinden su tankerleri ile su takviyesi yapıldı. Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığından iş makinesi,vinç  ve çekiciler görev yaptı. 


Yangın iki saatte kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeni soruşturma ve incelemeden sonra belirlenecek.


İBB


                                                                     


Geri Dön