19 / 04 / 2024

Halkalı İstasyon Mahallesi kentsel dönüşüm için neyi bekliyor?

Halkalı İstasyon Mahallesi kentsel dönüşüm için neyi bekliyor?

Küçükçekmece Halkalı İstasyon Mahallesi’nde kentsel dönüşüm neden durdu? Küçükçekmece Belediyesi, İstasyon Mahallesi’nde neden imar uygulaması yapamıyor? Halkalı gümrüğü ve Marmaray Halkalı İstasyonu’nun olduğu bölgede hangi konut projeleri var?..



Halkalı İstasyon Mahallesi kentsel dönüşüm için neyi bekliyor?


Küçükçekmece Halkalı İstasyon Mahallesi’nde 2012’nin sonunda durdurulan kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, master plan çalışmasını tamamlaması bekleniyor. 


Küçükçekmece Belediyesi, 2012'nin sonundan itibaren Halkalı İstasyon Mahallesi rezerv alanında uygulama yapamıyor çünkü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Konut Birlik Siteleri'nin tamamını kapsayan bölgede tüm imar planı uygulamalarını durdurdu. 



İstasyon Mahallesi rezerv yapı alanında kentsel dönüşüm bitti mi?


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Küçükçekmece Halkalı İstasyon Mahallesi rezerv alanında master plan çalışması sürüyor. Ankara’da yürütülen master plan çalışmalarının ardından İstasyon Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı çıkarılacak ve kentsel dönüşüm projelerinin uygulaması için düğmeye basılacak. 


Beşiktaş Balmumcu’da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü Halkalı ile ilgili olarak en son 26 Temmuz 2013’te bu duyuruyu yapmıştı;


“İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Toplu Konut Alanı sınırları içerisinde bulunan 841 ada 1 parsel, 452 ada 1 parselin bir kısmı ile 450 ada 10 parsele ilişkin olarak hazırlanan yaklaşık 33.784.577 m2.lik alanı kapsayan, 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi onaylandı.”



Halkalı İstasyon Mahallesi’nde hangi konut projeleri var? 


Halkalı Gümrüğü ve inşa halindeki  Marmaray  Halkalı İstasyonu’nun da yer aldığı İstasyon Mahallesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen konut projelerine ev sahipliği yapıyor. İstasyon Caddesi üzerinde Halkalı Toki Konutları, 4. Cadde üzerinde TOKİ Fulya konutları hayata geçirildi. 


Halkalı İstasyon Mahallesi’nin güney sınırı sayılabilecek TEM Otoyolu’nun güneyinde kalan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin etrafında da Dumankaya Miks, Rota Office, TOKİ İstanbul, Tema Plaza, Tema İstanbul, Soyak Olimpiyakent; TOKİ Jandarma Konutları, Sinpaş Bosphorus City, Terrace Tema projeleri hayata geçirildi.



Halkalı Marmaray istasyonu ne zaman açılacak? 


Halkalı Marmaray istasyonu, Halkalı - Gebze Marmaray Yüzeysel Metrosu Halkalı durağı, Halkalı Garı’nın bulunduğu yerde inşa ediliyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Birimi'nden edinilen bilgilere göre Halkalı Garı’nda genişletme ve Marmaray ile bağlantı çalışmaları sürüyor.


Halkalı Garı, Marmaray istasyonu olarak 2016 yılında hizmete açılacak. 


Halkalı Marmaray istasyonu hakkında detaylı bilgiler için tıklayın!



Halkalı Gümrüğü nereye taşınacak? 


Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nün taşınacağı Büyükçekmece Muratbey Gümrük Alanı'nın imar planı 28 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. 


Halkalı Gümrüğü’nün yeni adresinin imar planlarını görmek için tıklayın!


Geri Dön