19 / 04 / 2024

Halkalı Soyak Olimpiakent Sitesi'nde 350 bin TL'ye! İcradan!

Halkalı Soyak Olimpiakent Sitesi'nde 350 bin TL'ye! İcradan!

Küçükçekmece 1. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Mahallesi, Menekşe mevkiinde bulunan 557 ada, 1 parselde yer alan Halkalı Soyak Olimpiakent Sitesi içerisinde E2 Blok 7. kat 32 nolu konutu satışa sunuyor



Küçükçekmece 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. KÜçÜKçEKMECE 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya No': 2010/9513 Talimat

TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

İİK.127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı.tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamaj ilgililere ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur. İpoteğin paraya çevrilmesi yolu ile yapılan takipte satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:

TAPU KAYDI: İstanbul ili, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Mahallesi, Menekşe mevkiinde bulunan 557 ada, 1 parsel sayılı 6.263,00 m2 miktarlı üç bloklu bahçeli betonerme apartmanın, 120/13456 arsa paylı, E2 Blok, 7. kat, 32 bağımsız bölüm nolu meskenin tamamı

İMAR DURUMU : Küçükçekmece Belediye Başkanlığı İmar ve şžehircilik Müdürlüğü Durum şžefliğinin 31.12.2010 tarih ve 21701 sayılı imar durumu yazısına göre Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Toplu Konut Atakent Mahallesi, 557 ada, 1 parsel sayılı yer; 07.11.2010 tasdik tarihli, 1/1000 ölçekli Halkalı Toplu Konut Revizyon Uygulama İmar Planında Emsal:2.07, kat yüksekliği Serbest Konut Alanında kalmaktadır.Ancak bahse konu Halkalı Toplu Konut Revizyon Uygulama İmar Planı askı süresinde olup askı süresinin bitmesine müteakip uygulama yapılacaktır denilmiştir.

HALİ HAZIR DURUMU : Satışa konu taşınmaz mahallen; İstanbul, Küçükçekmece İlçesi, Atakent Mahallesi, Başbakanlık Toplu Konutları Soyak Olympiakent 1.Bölge 2.Kapı Girişinde, tapunun 557 ada, 1 parsel sayılı 6,263.00m2 miktarlı üç bloklu bahçeli betonarme apartman vasıflı taşınmazda 120/13456 arsa paylı E2 Blok 7.Kat 32 nolu meskenin tamamı niteliğindedir. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Kaynak Geliştirme Uygulamaları Kapsamında yapılmakta olan Halkalı Soyak Olimpiakent Sitesi dahilinde yer alan mezkur taşınmaz Bodrum kat+Zemin kat+12 Normal katlı, betonarme karkas sistemde, radye temel ve tünel kalıp sistemi ile inşa edilmiş olan, dış duvarları prekast ve tuğla, iç duvarları tuğla duvar ve betonarme perde, dış cepheleri silikon esaslı dış cephe boyası şeklinde, ısı köprüsünü önlemek gayesiyle dış duvarlann iç yüzeylerine ısı yalıtımlı alçı plakalı, blok girişleri döşeme ve basamakları mermer ve granit, daire iç kapıları ahşap kasalı ve pervazlı. Amerikan panel kaplamalı kanat, daire giriş kapıları çelik kapı, pencereleri PVC ve ısıcamlı, ıslak hacim zeminleri seramik, duvarları alçı sıva üzerinde plastik boya, salon ve oda zeminleri laminant parke ve halı, banyolarında duvarlar tavana kadar fayans kaplı, 1 .Sınıf armatür ve vitrifıye, mutfaklarda ise MDF üzerine laminant dolap kapaklan, suntalam dolap gövdesi, laminant tezgah ve 1 .Sınıf yerli armatürler ile tüm dairelerde ankastre fırın, ankastre bulaşık makinesi, ankastre ocak ve aspiratör montajı yapılmış olarak teslim edilmiş olan, katlarında dörder daireli ana binanın 7.Normal katında yer alan 32 nolu daire girişte antre-hol üzerinde mutfak, salon, antrenin devamında koridor üzerinde üç yatak odası, banyo, WC ve balkon mahallerinden müteşekkil, 120m2 brüt kullanım alanına sahiptir.Satışa konu taşınmaz bulunduğu semt ve mevki itibariyle alt ve üst yapısı tamamlanmış, her türlü belediye ve sosyal imkanlardan istifade edecek konumda, güvenlikli ve aktiviteli site dahilinde, civann talep gören iskana elverişli konut sahasında yer almakta olup ulaşım imkanlan elverişlidir.

KIYMETİ : Müdürlüğümüzce düzenlenen ve kesinleşmiş bulunan kıymet takdiri raporuna göre satışa konu taşınmazın tamamına 350.000,00-TL. değer takdir edilmiştir.

SATIşž şžARTLARI:

1- Satış 20/05/2011 günü saat 14.20'den, 14:30'a kadar K.çEKMECE 1. İCRA DAİRESİNDE açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kısmetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaktan toplamını ve satış giderlerini geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 30/05/2011 günü aynı yer ve aynı saatte 2. arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada rüçhanlı alacaklıların alacağım ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.şžu kadarki.artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır.Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir..

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen değerin %20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi tapu harç ve masrafları alıcıya aittir .Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi taktirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmaınak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilcn mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık gideri verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacaklan başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmalan ilan olunur.

(İc.İf.K. 126)
Yönetmelik Örnek No:27
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön