29 / 03 / 2024

Halkalı Tema İstanbul'da evler teslim edildi!

Halkalı Tema İstanbul'da evler teslim edildi!

İstanbul Halkalı'da yer alan Tema İstanbul gayrimenkul projesinin konut bölümünde evler teslim edildi. Projede yeni etapların inşaatı sürüyor.



İstanbul Halkalı'da yer alan Tema İstanbul gayrimenkul projesinin konut bölümünde evler teslim edildi. Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, depremden yangına, güvenlikten trafiğe kadar tüm gereklilikleri, üst seviyede teknoloji ve sistemler kullanılarak çözümlendiklerini ifade etti. Projede yeni etapların inşaatı sürüyor.  


MESA, Artaş-Avrupa Konutları, Öztaş, Kantur Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından İstanbul Halkalı'da inşa edilen Tema İstanbul'da konutlar sahiplerine teslim edildi Konut, ofis, otel ve eğlence parkını bu araya getiren ve 1.5 milyon metrekare alana yayılan projede konut bölgesi tamamlandı. Projede sağlıklı evler ve yaşam alanları yarattıklarına dikkat çeken Tema İstanbul Genel Müdürü Mesut Arslan, "Tema İstanbul'da çağdaş, huzurlu, mutlu ve güvenli yaşamın tüm gereklilikleri en yüksek seviyede, uluslararası niteliklerde sunuluyor. Kalite, sağlamlık ve güven unsurları: gerek konut, bina bazında gerekse tüm proje kapsamında henüz hazırlık çalışmalarından, yapım süreçlerine kadar tüm aşamalarda en üst seviyede kullanılan yüksek nitelikli malzemeler, ilen teknoloji ve sistemler kullanılarak çözümlendi. Mevcut yönetmeliklerin yanı sıra dünya çapında kabul görmüş uygulamalar ve sistemlerle Tema İstanbul sakinleri, tüm detayları düşünülmüş ve uluslararası nitelikte çözümlerle oluşturulmuş, hayatı 360 derece çevreleyen bir koruma kalkanı içinde yaşanılanın sürdürüyorlar" diye konuştu.



UZMANLAR ONAYLADI 

Projenin deprem ile ilgili sağlamlığına ve dayanıklılığına dikkat çeken Arslan proje sakinlerinin olası bir depremden fiziki olarak etkilenmeden yaşamlarını sürdüreceklerini belirtti. Arslan şunları söyledi: "Tema İstanbul'da zemin etütleri: zemin danışmanları denetiminde en ileri metotlar kullanılarak yapıldı. Sonuçla! İTÜ tarafından değerlendirildi ve onaylandı Konut bölgesinde yer alan farklı tipteki blok ve yapıların her bilinin statik projeleri ise deprem yönetmeliğine uygun olarak yapıldı ve ODTÜ tarafından da onaylanarak hayata geçirildi. Binaların yönteminde, depreme dayanıklı en gelişmiş uygulama olan tünel kalıp sistemi kullanıldı. Taşıyıcı sistemde kullanılan tüm malzemeler ise akredite kurumlar tarafından kontrol edildi. Ayrıca tüm çelik yapıların kaynak birleşimleri de özel testlerinden geçirildi ve akredite kuruluşlar tarafından uygunluğu onaylandı" 


ARAÇ TRAFİĞİ SİTE DIŞINDA 

Tema İstanbul'da yangın söndürme sisteminden elektrik tesisatına kadar her unsurun ilen teknolojiye sahip malzeme, sistem ve uygulamalarla çözümlendiğini belirten Arslan, "Projenin tüm kritik alanlan kamera sistemi, online teknolojiler, fiziki bariyerler ve uzman personel ile 7/24 koruma alanına alınarak. Tema İstanbul'daki huzurlu ve güvenli yaşam tamamlanıyor. Ayrıca konut bölgesindeki yaşamı, hem doğanın ve sosyal hayatın daha çok içine soktuk, hem de trafikten uzak tuttuk. Bunun için de araç trafiğini sitenin dış çevresine ve yer altına aldık" dedi. 


Zengin sosyal alanı var 


Projede oyun parkları, yürüyüş ve spor alanları, havuzlar ile 7.85 bin metrekarenin üzerindeki peyzaj ve doğal yeşil alan da aktif kullanıma açılıyor. Her bir bolüm blokların, sosyal açıdan kendine yeterli donatılara sahip bulunduğu projede ayrıcı yüksek kapasiteye sahip 3 bin metrekaresi kapalı olmak üzere geniş bir alana yayılan sosyal tesis de yer alıyor. Projede, beş açık ve bir kapalı yüzme havuzu, fitness center, kay kay pisti de olmak üzere kapalı ve açık çeşitli spor ve aktivite alanları, çok amaçlı spor sahası ve tenis kortları yer alıyor. İstanbul'da yaklaşık 6 bin 400 araçlık kapalı, 800 araçlık açık otopark da bulunuyor. Proje ayıca, TED Atakent Koleji ne ve Bilfen Anaokulu na da ev sahipliği yapıyor. 


TEMA İstanbul, mevcut ve gelecekteki ulaşım arterleri açısından merkezi ve avantajlı bir konumda yer alıyor. TEM. E 5. Sahilyolu ve 3. Köprü bağlantı yollan gibi ana arterlerin kesişme noktasında yer alan Tema İstanbul. Atatürk Havalimanı ve yapımı sürdürülen 3. Havalimanına kolay ulaşım avantajına sahip. Mecidiyeköy'den 2017 yılında Mahmut Bey'e gelecek ve sonrasında da Bahçeşehir'e gidecek olan M7 metro hattı üzerinde bulunan ve Tema İstanbul içinde yer alan Tema Metro Durağının da 2018 yılında tamamlanması hedefleniyor. Projenin hemen diğer yanında yer alan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi Durağı ile yakın zamanda  Marmaray  avantajı da sunulacak. Ayrıca TEM üzerinde kavşak ve yan yolların geliştirilmesine yönelik çalışmanın da yakın zamanda tamamlanması ile bölgede araç trafiğinde önemli rahatlama bekleniyor. 


Hürriyet Ek 


Geri Dön