24 / 04 / 2024

Halkalı ve Pendik Hastaneleri yıl sonunda hizmette!

Halkalı ve Pendik Hastaneleri yıl sonunda hizmette!

Avrupa ve Anadolu yakalarına iki dev hastane geliyor. Son derece modern inşa edilen Halkalı ve Pendik devlet hastaneleri yılsonuna kadar hizmete girecek



Nüfusun artmasına paralel olarak kentin hastane ihtiyacı da had safhaya çıktı. İstanbul, Avrupa ve Anadolu yakasında olmak üzere iki modern hastaneye daha kavuşuyor. Pendik ve Halkalı'da inşaatları büyük ölçüde tamamlanan iki büyük hastanenin, bu yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor. İstanbul il Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, sağlık alanında 2003-2009 arasında 3 milyar liralık yatırım yaptıklarını, bunun yüzde 75'inin, özel idare kaynakları ile gerçekleştirildiğini kaydetti.
 
BAKANLIK İŞLETECEK
İl özel İdaresi tarafından kentin en modern ve gözde hastanelerinden biri olarak tasarlanan Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 540 yataklı olduğunu belirten Dokucu, hastanenin 116 milyon liraya mal olduğunu açıkladı.
 
"Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Marmara Üniversitesi ile birlikte çalıştıracağımız bir hastane olacak" diyen Dokucu, şöyle devam etti:
 
1.5 AY İÇİNDE AÇILIYOR
"Bakanlık işletme kısmını yapacak, sağlık hizmetlerini de Marmara Üniversitesi çalışanları yapacak. Orası 500 hekimin çalışacağı, yaklaşık 500 yataklı, multidisipliner çok uzmanlıklı bir hastane olacak." Dokucu hastaneyi ağustos ayında açmayı planladıklarını kaydetti. Ali İhsan Dokucu, Avrupa yakasındaki 500 yataklı Halkalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni de bu yılın sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti. Dokucu, "Bu iki büyük hastane çok önemli. Birisi İstanbul'un batı diğeri doğu ucunda. Çevreden merkeze gelen baskıyı azaltmaya yönelik hastaneler bunlar. 500'er yataklı olan bu hastanelerin 140-150 bin metrekare kadar kapalı alanları var" dedi. Çok önemli yeni yatırımların da sürdürüldüğünü vurgulayan Dokucu, "180 yataklı Arnavutköy Devlet Hastanesi'nin açılmasına ramak kalmış durumda. Hastanenin idari kadrosu ve yapılanı kurgulandı, satın alma işlemlerinin hemen hemen yarısı bitirildi, önümüzdeki günlerde hekim tayinleri yapılacak. Hastane 1-1,5 ay içinde açılabilir hale gelecek" dedi. Ali İhsan Dokucu, ayrıca Gaziosmanpaşa'da Sosyal Sigortalar Kurumu'nun inşaat başladığı, 300 yataklı devlet hastanesinin yapımının 10 yık devam ettiğini belirterek, yüze 60'lar mesafesine geldiğinde duran inşaatı son 9 aydır yüzde 85-90'lar seviyesine getirdiklerini vurguladı.
 
Türkiye'nin en büyük devlet hastanesi olacak Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hizmete girmek için gün sayıyor. Yapımına 2007 yılında başlanan hastanede 167 muayene, 237 hasta yatak, 20 ameliyathane, 33 doktor, 85 hemşire 8 başherim odası bulunacak. Kapalı ve açık otoparkı bulunan hastanec 430 metrekarelik konferans salon ve 36 asansör de yer alacak.
Habertürk

Geri Dön