25 / 04 / 2024

Halkbank fonlama maliyetindeki azalışları kredi faizine yansıttı!

Halkbank fonlama maliyetindeki azalışları kredi faizine yansıttı!

 Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru: "Son iki yılda fonlama maliyetlerindeki azalışları kredi faiz oranlarına yansıtan ilk banka olarak sektörde faiz oranlarındaki düşüşe öncülük



Son iki yılda fonlama maliyetlerindeki azalışları kredi faiz oranlarına yansıtan ilk banka olarak sektörde faiz oranlarındaki düşüşe öncülük ettik. 2010 yılında da piyasadaki ge lişmeleri yakından takip ederek ekonomidek i iyileşmeleri müşterilerimize en hızlı şekilde yansıtmaya devam ediyoruz. Tüketici, taşıt ve konut kredilerinde ki mevcut kampanyalarımızla en cazip faiz oranlarını müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz. Bankamız konut kredisinde sağladığı bu avantajlı koşullarla en çok tercih edilen bankalar arasında yer alıyor. 2010 ilk yarı sonu itibariyle, yaklaşık 74 bin müşterimize toplam 4,5 milyar TL civarında konut kredi si kullandırdık. Aynı dönemde konut kredisi pazar payımız yaklaşık yüzde 7’ye yükselmiştir. 2010 yılı sonuna kadar konut kredisi kullandırdığımız müşteri sayısının 80 bine ulaşmasını bekliyoruz.

Konut alımında finansman desteğinin önemli bir bölümünü bankalar sağlıyor. Üç yıl önce yürürlüğe giren Mortgage Yasası ile birlikte konut kredilerine yönelik talep oldukça arttı ve bankacılık sektörünün bu alandaki rekabeti hız kazandı. Tüm bu faktörler son zamanlarda konut kredilerine olan ilgiyi ayakta tutuyor. Gelişmelere bakıldığında f aiz oranlarının yılsonuna kadar bugünkü seviyelerde seyretmesini bekliyoruz. Yılsonu olması itibariyle bankalar arasında rekabetin de artacağı bir gerçek. Ev s ahibi olmayı planlayan bireyler için en uygun zaman olduğu düşüncesindeyiz.

Halkbank olarak Ekim ayı boyunca sürecek Güz Tarifesi konut kredisi kampanyamızla 0,77’den başla yan faiz oranları ve sabit 500 TL masrafla en uygun koşullu konut kredi sini kullandırmaya devam ediyoruz. Ayrıca alternatif ödeme planlarına sahip çeşitli ihtiyaçlara yönelik konut finansmanı ürünlerimiz ile müşterilerimizin farklılaşan ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz.

Dost Transfer Konut Kredisi ürünümüz ile bankamızdan maaşını alan emekli dahil tüm maaş müşterilerimizin ve kamu personeli çalışanların, diğer bankalarda yüksek faiz oranları ile devam eden konut kredilerini 0,80’den başlayan faiz oranları ile üstelik masrafsız finanse ediyoruz. Bu müşterilerimize kalan vadelerinde daha düşük taksitler ödemelerini, isteyenlerin ise kredi vadelerini kısaltmalarını ve ödemelerini yeniden düzenlemelerini sağlıyoruz.

TOKİ İndirim Kampanyamız kapsamında TOKİ’ye borçlarını yüzde 20 indirimle kapatmak isteyen konut sahiplerine uygun faiz oranlı ve masrafsız seçenekli konut kredisi kullandırıyoruz. Bankamızın bu konudaki deneyimi ve cazip fırsatlarımız sayesinde kampanyaya ilgi oldukça yoğun. Türkiye’de ilk olarak Halkbank tarafından hizmete sunulan İşsizlik Sigortalı Konut Kredisi ürünüyle istem dışı işsiz kalma durumunda müşterilerimizin aylık kredi taksitleri 12 aya kadar Birlik Sigorta tarafından karşılanıyor. Böylece müşterilerimiz, hayatta karşılaşabilecekleri risklere karşı Halkbank güvencesi ile gelecek planlarını korkmadan yapabiliyorlar.

Emekliliğe 5 Kala Evim Olsun ürünümüzle de emekliliğine 5 yıl ve daha az kalmış kişileri, emeklilik ikramiyelerini beklemeden ev sahibi yapıyoruz. Ayrıca tüm bu ürünlerimize ilişkin müşterilerimizin istekleri doğrultusunda mol alı, artan veya azalan taksitli, serbest ödeme li ödeme planları da oluşturabiliyoruz. Banka olarak yıllardır Konut Yapı Kooperatifleri ile birlikte çalış ıyoruz. Bu kapsamda her türlü inşaat seviyesindeki konut yapı kooperatifinin inşaatlarını tamamlamalarına destek oluyoruz. Pek çok konut yapı kooperatifi üyesi Halkbank’tan sağladığı finansman desteği ile anahtarlarına kavuştular.

Bunun yanı sıra çelik konstrüksiyon yapı sistemine sahi p ve almak isteyen müşterilerimize sunduğumuz özel kredi ürünümüzle sektörde fark yaratıyoruz. Bu konuda son birkaç yıldır yaptığımız başarılı çalışmalar deneyimimizin göstergesidir. Önümüzdeki dönemde de konut kredilerinde halkımızın beklentilerine uygu n yenilikçi ürün ve hizmetlere sektöre öncülük edecek yeni kampanya ve projeler geliştirmeye devam edeceğiz.
Milliyet


Geri Dön