19 / 04 / 2024

Halkbank, mega projelere verdiği destekle Türkiye'ye değer katıyor!

Halkbank, mega projelere verdiği destekle Türkiye'ye değer katıyor!

3. Havalimanı Yavuz Sultan Selim ile Osman Gazi Körfez Geçiş Projesi'ne kredi sağlayan Halkbank'ın Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu "Mega projelere verdiğimiz destek ve teşviklerle Türkiye'ye değer katacağız" dedi.



3. Havalimanı Yavuz Sultan Selim ile Osman Gazi Körfez Geçiş Projesi'ne kredi sağlayan Halkbank'ın Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu "Mega projelere verdiğimiz destek ve teşviklerle Türkiye'ye değer katacağız" dedi. 


TÜRKİYE'NİN geleceğinin istikrarla büyümekten geçtiğini söyleyen Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu "Türk bankacılık sektörü, güçlü sermaye yapısı ve aktif büyüklük konularındaki istikranyla, karlılık oranlarında geçmiş yıllara oranla düşüş yaşasa bile; diğer parametreler açısından göreceli olarak başanlı bir dönemi daha geride bırakıyor. Son dönemde ülkemizde ekonomik istikrarın en önemli aktörlerinden biri olan bankacılığın, güçlü mali bünyesi, yüksek aktif kalitesi ve risk yönetimi denetimli yapısıyla gelecek dönemde de büyümenin ardındaki baş aktörlerden biri olacağını söyleyebiliriz" diye konuştu. 


KATKILAR YÜZDE 10'U AŞTI 


KOBİ, ticari ve kurumsal kredüerin ekonomideki büyümenin motor gücü olduğunu anlatan Genel Müdür Taşkesenliğlu, sektörün potansiyelinin ve beklentilerinin karşüandığını söyleyerek "Halkbank olarak biz de verdiğimiz destek ve teşviklerle Türkiye'ye değer katacak ve ileri taşıyacak projelerin bir parçası olmayı sürdürüyoruz. Türkiye gibi hızla gelişmekte olan ülkelerde, kurumsal segmentte yer alan büyük şirketlerde yatınm devamlılığının sağlanması ekonomik istikrann temelini oluşturuyor. Bu şirketlerin ekonomiye doğrudan etkisini mercek altına aldığımızda, gayri safı yurt içi hasılaya doğrudan katkılanmn yüzde 10'u aştığını görülüyor" ifadelerini kullandı. 


YÜZ BİNLERCE KİŞİYE İŞ SAĞLANACAK 


Kurumsal kredilerin artarak süreceğini ifade eden Genel Müdür Taşkesenlioğlu, Türkiye'nin mega projelerinde de yerli kredilerin kalkınmaya yarattığı rakamlan açıkladı. Son 5 yıldaki özelleştirme, yap işlet devret modelleriyle canlanan ekonomiden söz eden Taşkesenlioğlu, şu ifadeleri kullandı: "Ekonomik büyümede önemli rol oynayan bankacılık sektörünün önemli bir üyesi olarak, orta ve uzun dönem stratejilerimizi Türkiye'nin dünyamn en güçlü ekonomilerinden biri olma hedefine destek olmak üzere belirliyoruz. Son 5 yılda özelleştirme, yap işlet devret gibi büyük projelerin finansmanında yabancı ticari bankalann payının son derece kısıtlı kaldığı görülüyor. 


Destek vermekten mutluluk duyduğumuz İstanbul Yeni Havalimanı inşaatı Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri. İnşaat dönemi süresince ortalama yüda 80 bin kişiye istihdam sağlanacak, havalimanının tamamen hizmete girmesiyle bu rakam 120 bin kişiye çıkacak. Bu proje Türk sivil havacılık sektörü için de yeni bir dönemin kapılarım aralayacak. 


Bir diğer mega yatırım olan Osman Gazi Körfez Geçiş Projesi, Türk bankalanyla birlikte destek verdiğimiz bir başka büyük proje oldu. Halkbank olarak bu dönemde finansman sağladığımız bir diğer dev proje ise yapım aşamasında sona yaldaşılan Yavuz Sultan Selim köprüsü. Destek olduğumuz bu proje 8 şerit araç yolu, 2 hat demiryolu ve 59 metre tabiiye genişliğiyle, teknik özellikleri bakımından dünyadaki sayılı köprüler arasındaki yerini alacak." 


KOBİ İLGİSİ ÇOK YOĞUN 


KOBİ bankacılığını büyüteceklerini, 78 yıllık bankacılık deneyimlerini Türkiye ekonomisine değer katacak projeler için kullanacaklarını ifade eden Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taskesenlioglu "K0Bİ'lere isletme sermayesi ve yatırımlarının finansmanı için uygun şartlarda ve uzun vadeli kaynak temin etmeyi de sürdürüyoruz. Bu noktada uluslararası ortaklıklarımız, reel sektördeki sürdürülebilir rekabet seviyesinin artırılması yönündeki çalışmalarımızda bize güc veriyor. Bu kaynaklardan yararlanarak geliştirdiğimiz özel paketlere de KOBİ'lerimizin yoğun bir ilgisi oluyor" dedi. 


KOBİ kredilerinin de dâhil olduğu toplam ticari kredilerimizin KQDI KREDİLERİ 100 2014 yılsonuna göre yüzde 30,3 artışla 99 milyar 725 milyon TL'ye yükselmesi bunun acık bir göstergesidir. 2016 yılında, Bankamızın sadece KOBİ kredileri alanında gecen döneme oranla yüzde 16 dolayında bir büyüme gerçekleştireceğini öngörüyoruz. 


Star Ek


Geri Dön