25 / 04 / 2024

Halkbank'ta tüm vadeler için yüzde1'in altında faiz oranı

Halkbank'ta tüm vadeler için yüzde1'in altında faiz oranı

Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, Halkbank'ın konut kredisi piyasasındaki durumuyla ilgili açıklama yaptı



Halkbank, konut kredilerinde piyasada yaşanan gelişmelere paralel olarak en iyi çıkış yapan banka oldu. Halkbank, faiz oranını tüm vadelerde yüzde 1'in altına çeken ilk bankaydı. Banka, konut kredilerinde sektörün lokomotif bankası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Her yıl kazanmakta olduğu pazar payları buna işaret ediyor.

Halkbak'ın konut kredisi, 120 aya kadar vade ve esnek ödeme seçenekleri içeriyor. Ekim ayında yaptığı indirimle konut kredisine 36 ay vadede yüzde 0,88; 37-60 ay arası vadede yüzde 0,92; 61-120 ay arası vadede yüzde 0,95 aylık faiz oranı uyguluyor. 

Ayrıca kamu çalışanları ile maaşlarını Halkbank aracılığıyla alanların, diğer bankalardan kullandıkları konut kredilerini masrafsız olarak Halkbank'a taşıyabilmeleri için Bordro 24 Transfer Konut Kredisi ürününün aylık faiz oranını 144 ay vade için yüzde 0,99, komisyon oranını sıfır olarak belirlendi.

Emekliliğe 5 Kala Evim Olsun Kredisi ise banka tarafından hizmete sunulan ve bugünün çalışanlarını, emekliliklerini beklemeden ev sahibi yaparak rahat ettirmeyi amaçlayan son derece önemli bir uygulama. Halkbank, Emekliliğe 5 Kala Evim Olsun hizmetiyle emekliliğine 5 yıl ve daha az kalmış, konut almayı planlayan kişilere ihtiyaç duydukları desteği sağlıyor. Uygulama kapsamında, kamu personeli ve kamu kurumlarında sözleşmeli olarak çalışanlar emeklilik ikramiyesini ödeme planına yerleştirerek yüzde 0,85'ten başlayan faiz oranı ve 120 aya varan vadelerle Halkbank'tan konut kredisi alabiliyor. Ayrıca, talep doğrultusunda geri ödemelerin ilk taksitleri 2 ay ertelenebiliyor. 

Hane bütçelerine ve reel sektöre eş zamanlı destek
Ev sahibi olmanın çok önemli olduğu toplumumuzda, bu özlemin gecikmeden karşılanması için çalışan Halkbank, aynı zamanda zar zor alınmış evlerin hep ertelenen tadilatı için de çok uygun vade ve faizlerle başlattığı Evini Yenile Türkiye kampanyasını sürdürüyor. Bankanın, yapı malzemeleri sektörünün önde gelen 83 firması ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğiyle hayata geçirdiği Evini Yenile Türkiye kampanyasıyla hem reel sektöre hem de hane bütçelerine eş zamanlı destek sunuyor. 

Kampanya kapsamında tüketicilere, anlaşmalı firmaların bayilerinden yapacakları 2 bin TL'nin üzerindeki yapı malzemeleri alışverişi ve işçilik harcamaları için 2 ay geri ödemesiz finansman sağlıyor. Kredileri, 12 ay vadede yüzde 0,33, 13-24 ay vadede yüzde 0,80 ve 25-36 ay vadede yüzde 0,95 aylık faiz oranıyla kullandırıyor.


Geri Dön