23 / 04 / 2024

Haluk Çelik: İnşaat sektörünün en büyük sorunu arsa!

Haluk Çelik: İnşaat sektörünün en büyük sorunu arsa!

İnşaat Mühendisi Haluk Çelik, inşaat sektörünün çektiği en büyük sorunun arsa olduğunu söyledi. Balıkesir'de artık yeni inşaat yapacak arsaların bulunmadığını, var olanların ise yüksek maliyetlerde olduğunu ve bunun emlak fiyatlarına yansıdığını belirtti.



7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan ve sadece inşaat değil, tüm sektörlerin önünü göremediğini ifade eden Haluk Çelik; "Halkımız istikrarın ne kadar önemli olduğunu gördü. Belirsizlik ortamı ortadan kalktı. Önümüzü görür olduk. Ellerinde proje olanlar artık bekletmeden hareket edebiliyor. Proje olmayanlarda yeni bir arayış içindeler. Bundan sonra önümüz açık" diye konuştu.


Şehrimizin tanınmış simalarından İnşaat Mühendisi Haluk Çelik, Balıkesir'de inşaat sektörüne hızlı giren Altan İnşaat'ın genel müdürü. Farklı tasarımları ile yaşanılabilir mekanlar yaratan Altan İnşaat da iki yıldan bu yana Balıkesirlilere kaliteli, yaşanacak binalar yapıp güzel hizmet veriyor. 


DEMOKRAT'a özel konuşan firmanın Genel Müdürü Haluk Çelik inşaat sektörünün çektiği en büyük sorunun arsa olduğunu söyledi. Balıkesir'de artık yeni inşaat yapacak arsaların bulunmadığını, var olanların ise yüksek maliyetlerde olduğunu ve bunun emlak fiyatlarına yansıdığını belirten Çelik; "Sektörün en büyük sorunu istihdamda karşımıza çıkıyor. Emekli olan insanlar artık inşaat işlerinde çalışıyorlar. Gençleri bu sektörde göremiyoruz. Gençlerimiz daha rahat, masa başı iş arıyorlar. Şu an için en büyük sorunumuz istihdam. Çalıştıracak ara eleman bulmakta zorlanıyoruz" diye konuştu.


ARTIK ÖNÜMÜZ AÇIK

7 Haziran seçimlerinden sonra ortaya çıkan ve sadece inşaat değil tüm sektörler de insanların önünü göremediğini ifade eden Haluk Çelik; "Halkımız istikrarın ne kadar önemli olduğunu gördü" dedi. 1 Kasım seçimlerinden sonra belirsizlik ortamının ortadan kalktığını belirten Çelik "Artık önümüzü görür olduk. Ellerinde proje olanlar artık bekletmeden hareket edebiliyor. Proje olmayanlarda yeni bir arayış içindeler. Bundan sonra önümüz açık" tesbitinde bulundu.


BELEDİYELER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Balıkesir'de inşaat firmalarının önünün açılması için yeni imar alanlarına ihtiyaç olduğunu ifade eden Çelik; "Belediyelerimiz artık yeni yaşam alanları yaratmalılar. Balıkesir'de şu an arsalar tükenme noktasında. Çoğu firmalar Kentsel Dönüşüm adı altında yenile projelerine başladılar. Bu konsepte eski ve depreme dayanıksız binaları yıkıp daha modern ve depreme dayanıklı konutlar yer alıyor" diye konuştu.


Büyükşehir gibi Karesi Belediyesi'nin güzel çalışmalara imza attığını ifade eden Haluk Çelik, Başkan Yücel Yılmaz ve ekibinin Karesi adını bırakın Türkiye'yi bir kenara, Türkiye dünyaya duyuracağını ileri sürdü.


SEÇİMLERDE GECE-GÜNDÜZ ÇOK ÇALIŞTIK

Ayın zamanda AK Parti Karesi İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Haluk Çelik 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 49 oy oranı ile tek başına iktidar olmasını çok çalışmaya bağlıyor. 

Balıkesir'de AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve AK Parti Karesi İlçe Başkanı Kemal Aydemir'in uyumlu ve özverili çalışmalarının öne çıktığını ifade eden Çelik "Balıkesir'de özellikle Karesi ilçemizde çalışmalarımızı tabana yayarak gecemizi gündüzümüze katarak yaptık. Sonucunu 4'ncü vekili çıkararak aldığımızı düşünüyorum. AK Parti Karesi İlçe Başkanımız Kemal Aydemir ile kadın ve gençlik kollarımız uyum içinde çalıştık. Mahalle temsilcilerimiz ile ulaşmadığımız vatandaşımız kalmadı.”


PROJELER BALIKESİR'İ MARKA YAPACAK

Balıkesir'in Büyükşehir olmasından sonra yapılanmanın ve ön hazırlığın tamamlandığını belirten Haluk Çelik; "Belediyelerimizde yapılanmalarımız tamamlandı. Projelerimizi hayata geçirme zamanı. Örneğin Yeni Karesi Projesi bölge insanının konut sorunun büyük ölçüde çözecek bir proje. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur bu konuda çok titiz. Kimseyi mağdur etmeden projelerini yürütmeye kararlı. Yapılan hazırlık çalışmaları tamamlandı, bundan sonra projeler bir bir hayata geçecek. Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz ve ekibi de aynı şekilde hazırlıklarını tamamladılar. Hatta Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri, Deve Güreşleri gibi yaptıkları etkinlikler ile Karesi adını değil Türkiye'ye, dünyaya duyuracaklar" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi'nin BALTOK Projesi'ni de olumlu bulduğunu ifade eden Çelik, bu projeden piyasanın herhangi bir şekilde etkileneceğini düşünmediğini aktardı. 


SİYASETTE BABASININ İZİNDEN GİDİYOR

Aslen Şanlıurfalı olan Haluk Çelik babasının polis olmasından dolayı Anadolu'yu adeta karış karış gezmiş. En son görev yeni Balıkesir'de olan ve Başkomiserlik'ten emekli olan babası Adil Çelik Balıkesir'de kalmayı tercih etmiş. Balıkesirlilerin Adil Baba lakabı ile tanıdıkları Adil Çelik, siyasete Doğru Yol Partisi'nde başlamış, yıllarca il başkan yardımcılığı yaptıktan sonra Ahmet Edip Uğur'un daveti üzerine AK Parti'ye geçerek hizmete devam etmiş. Haluk Çelik'te 1999 yılında Doğru Yol Partisi Gençlik Kolları'nda başladığı siyasete babasının tecrübelerini örnek almış. 


Şimdi AK Parti Karesi İlçe Yönetiminde görev alan Çelik Başkan Kemal Aydemir'in tüm çalışmaları örnek gösterilecek nitelikte olduğunu belirtiyor. Haluk Çelik kendisi gibi Polis çocuğu olan Ayşe Hanımla evli. 2 çocuk babası olan Haluk Çelik koyu bir Fenerbahçe taraftarı. Balıkesirspor'un tecrübesizlikten dolayı Süper Lig'den düştüğünü de belirten Çelik, Balkes'in yeniden Süper Lig'e çıkacağından emin.


ALTAN İNŞAATIN HEDEFİ İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DE MARKA OLMAK

Altan İnşaat Atatürk Devlet Hastanesi kavşağında yaptığı daireler ile Balıkesir’deki inşaat sektörüne farklı boyut kazandırdı. Müşteri memnuniyeti ile farklı tasarımlarla kaliteden ödün vermeyen Altan İnşaatın mimari çizgisi ise çok beğenildi.


Balıkesir’in tanınmış ailelerinden Altan’ların iki yıl önce inşaat sektörüne Altan İnşaat ile adım attı. Milli Kuvvetler Caddesi’ndeki Altan A.Ş. ile beyaz eşya sektöründe Arçelik markası ile Balıkesirlilere hizmet veren Altan ailesi hatırlanacağı üzere Toyota’nın Balıkesir Bayiliğini de yapıyor. Toyota Altan Plaza  İzmir  Yolu 3. km.’de Bakım Okulu karşısında Balıkesirlilere hizmette öncülük ediyor. Balıkesir’deki bunca yıllık tecrübesiyle inşaat sektöründe de adından söz ettiren firmanın müşteri memnuniyeti ön planda. Yaptığı mimari tasarımlı projeleri ise beğeni topluyor.



Balıkesir Demokrat Gazetesi


Geri Dön