19 / 04 / 2024

Hamamönü'ndeki tarihi 2 binanın restorasyonu hakkında yeni iddia!

Hamamönü'ndeki tarihi 2 binanın restorasyonu hakkında yeni iddia!

Hamamönü’nde korku saçan metruk binanın sahiplerinden Prof. Uluçam “Daha dün oradaydım” derken, muhtar Adalı yalanladı: 1 yıldır gelmiyor.



Sabah Ankara'nın dün manşetten duyurduğu Hacettepe Mahallesi'nde madde ve alkol bağımlılarının mesken tuttuğu metruk binayla ilgili ihtilafın derinleştiği ortaya çıktı. Başkent Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Melek Zekiye Uluçam, binayı önceki gün ziyaret ettiğini belirtirken Mahalle Muhtarı Fethi Adalı, Uluçam'ı yalanladı. Muhtar Adalı, "Dün geldiğini söylüyor, kim görmüş, nereye gelmiş? En son 1 yıl önce geldi. İhtilaf var, bizi de mağdur ediyorlar" dedi.


"HİÇ YAPTIRACAĞIM DEMEDİ"

Metruk binalar için 6 yıldır mücadele ettiğini belirten Hacettepe Mahallesi Muhtarı Fethi Adalı, "Bina ile ilgileniyorum, restorasyonla ilgili düşüncelerim var" diyen 8 numaralı binanın sahibi Doktor Uluçam'ı yalanladı. Adalı, "Önceki gün ziyaret ettiğini söylüyor ama kimse görmemiş, bizimle bir irtibatı olmadı. 6 yıldır mücadele ediyorum, bu profesörün kapısını kaç kez aşındırdım, defalarca arayıp acil müdahale edin, insanlar ölüyor, mahalleli korkuyor dedim. Ağzından bir kez bile olumlu bir şey çıkmadı, 'Restorasyon yaptıracağım ya da hal çaresine baktıracağım' demedi. Hacettepe en azından bir ara kapı, pencere taktırıp bir uğraşa girdi. Peki doktor hanım neden bu tür bir çalışmaya girmedi, ne zaman konuyu açsak kapı duvar oldu. Bir yıl önce kendisini Hamamönü'ne davet ettim, burada restorasyon yapılan evleri gezdik, bilgi verdim bölgeyle alakalı. Hocam siz de bir el verin, mahalleliyi, gencecik fidanları kurtaralım. Bu bina ölüm yuvası dedim. Bana 'Benim Hacettepe ile aramda ihtilaf var' dedi. Hem tinerci hem de can korkusuyla yaşayamıyoruz" şeklinde konuştu.


"BİNAYLA İLGİLENDİĞİ YOK"

Doktor Uluçam'ın bina ile ilgilendiğini, çalışmalarının olduğunu söylemesinin kendisini çok şaşırttığını söyleyen Adalı, "Nasıl ilgileniyormuş merak ediyoruz, tüm talepleri geri çeviriyor. Yapmaya da yaptırmaya da yanaşmıyor ama ilgileniyor öyle mi! Çok üzücü" dedi. Adalı, "Buradan gencecik cesetler çıkınca hem emniyet hem de belediye çok kez araya girip talepte bulundu. O çocukların birini 2 ay morgda bekletip kimsesizler mezarlığına gömdükten sonra tekrar aradım. Hocam bakın çocuklar ölüyor, daha fazla canlar yanmasın bir hal çaresi bulun dedim. Ama kendisi bir şey söylemedi, ısrar edince de beni dava edeceğini söyledi" dedi.


YA BEN ALACAĞIM YA HACETTEPE

Muhtar Adalı, metruk binada çözümsüzlüğün taraflar arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklandığını düşündüğünü söyledi. Adalı sözlerini şöyle sürdürdü: "Başta emniyet olmak üzere birçok resmi kurumda dilekçelerim halen mevcut. Mahalleli huzur, güven ve bu semtin itibarı için mücadele veriyor. Canımızı kişisel hesaplara kurban edemeyiz. Melek hanım bir yıl önce bana bu binada ihtilaflı durumların olduğunu belirterek, 'Üniversite ile anlaşıyoruz, bu konu ihtilaflı. Ya ben alacağım ya Hacettepe' dedi. 6 yıldır olanlara sessiz kalıp şimdi de ilgileniyorum demek şaka gibi.


HACETTEPE'DEN OLUMLU SİNYAL

Öte yandan Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü'nden konuyla ilişkili yapılan açıklamada da, üniversitenin kendi payı olan 10 numaralı bina için restorasyon sinyali verildi. Açıklamada, "Söz konusu tarihi bina ile ilgili Altındağ Belediyesi ile çalışlarımız sürüyor. Düşüncelerimizi kendileriyle paylaştık" denildi.



Sabah Ankara


Geri Dön