29 / 03 / 2024

Hamdi Akın: Boşanmak için 100 milyon dolar veremem

Hamdi Akın: Boşanmak için 100 milyon dolar veremem

Akfen Holding Başkanı Hamdi Akın"ın 11 yıllık eşi şžafak Akın"ın açtığı ve 100 milyon dolar tazminat talep ettiği boşanma davasının ilk duruşmasında, tazminat miktarına itiraz geldi



 Akfen Holding Başkanı Hamdi Akın"ın 11 yıllık eşi şžafak Akın"ın açtığı ve 100 milyon dolar tazminat talep ettiği boşanma davasının ilk duruşmasında, tazminat miktarına itiraz geldi.

Hamdi Akın"ın avukatı Kezban Hatemi istenilen tazminat miktarının çok fazla olduğunu, şžafak Akın"ın hesabında zaten 2 milyon dolar olduğunu söyledi. şžafak Akın, Akfen Yönetim Kurulu Başkanı eşi Hamdi Akın"ın kendisini aldattığı gerekçesiyle boşanma davası açtı. Avukat olan şžafak Akın dava dilekçesinde, 3 yıldır sorun yaşadıklarını ve eşinin eve gelmediğini iddia ederek 100 milyon dolar tazminat talebinde bulundu. Eşinin bu iddialarını yalanlayan Hamdi Akın da karşı dava açtı. Karşılıklı açılan boşanma davasının ilk duruşması dün Eyüp 1"inci Aile Mahkemesi"nde görüldü.

Tedbir kararı yok
Davanın ilk duruşmasına katılmayan şžafak Akın"ı avukatı Eyyüp Osman Hacıbekiroğlu temsil ederken, Hamdi Akın avukatı Kezban Hatemi"yle birlikte katıldı. Avukat Hacıbekiroğlu, Hamdi Akın"a ait şirketler ile gayrimenkullerin üçüncü kişilere devrinin önlenmesi için tedbir kararı konulmasını isterken, Avukat Hatemi müvekkiline ait gayrimenkullerinin devrinin söz konusu olmadığını, sadece bir şirketin halka açık olduğunu ve karşılığının da şirket aktiflerine girdiğini söyledi.

Kira geliri de var
Hatemi, œMüvekkilim, davacı ve çocuğunun müşterek evinin tüm giderlerini karşılıyor. Davacı istiyorsa çocuk için giderlerine uygun tedbir nafakasına karar verilebilir. Davacının maddi durumu oldukça iyidir. Hesabında 2 milyon dolar vardır. Müvekkilim tarafından aktarılmıştır. Bunun dışında kira gelirleri de vardır dedi. Avukat Hacıbekiroğlu da müvekkilinin kira gelirlerinin kredi taksidine gittiğini söyledi.

Bir süredir ayrı yaşıyorlar

DURUşžMA sonunda hakim tarafların iddialarına ilişkin delillerini ibraz etmeleri için duruşmayı ertelerken, Hamdi Akın"ın dini bayramların ikinci günü ile her ayın birinci ve üçüncü hafta sonlarında çocuğunu yanına almak suretiyle görmesine karar verdi. Akın çifti, 1999"da evlenerek  Ankara  Karaoğlan Köyü"ndeki villalarında yaşamaya başlamış, 2008"de İstanbul"a yerleşmiş ve   evliliklerinde sıkıntı yaşayınca bir süre ayrı oturmaya karar vermişlerdi. şžafak Akın, son olarak Emine Erdoğan ile birlikte sel felaketinde zarar gören insanlara yardım etmek için Pakistan"a giden ekipte yer almıştı.
Hürriyet/Seyit Erçiçek

Basında çıkan diğer haberler:

Hamdi Akın 100 milyon dolara boşanıyor!

İşadamı Hamdi Akın'ın eşinin 100 milyon dolar nafaka talebiyle açtığı dava görülmeye başlandı. İşadamı çocuğunu ayın ilk ve 3. hafta sonunda görebilecek

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'a 11 yıllık eşi şžafak Akın'ın açtığı ve 100 milyon dolar nafaka istediği boşanma davasının ilk duruşması görüldü. Eyüp Adliyesi'ndeki duruşmaya Hamdi Akın avukatı ile birlikte katılırken şžafak Akın'ı, avukatı temsil etti. İstenilen tazminat miktarının çok fazla olduğunu söyleyen Hamdi Akın, eşinin maddi durumunun iyi olduğunu ve hesabında 2 milyon dolar olduğunu belirtti. Duruşma tarafların delillerini sunmaları için ileri bir tarihe ertelenirken, Hamdi Akın'ın çocuğunu her ayın birinci ve 3'üncü hafta sonlarında yanına alarak, görmesine karar verildi. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın 11 yıllık eşi şžafak Akın, eşinin kendisini aldattığı gerekçesiyle boşanma davası açtı. Avukat olan şžafak Akın dava dilekçesinde eşinin kendisini aldattığını ve eve gelmediğini iddia ederek 100 milyon dolar tazminat talebinde bulundu. Eşinin bu iddialarını yalanlayan Hamdi Akın da karşı dava açtı. Karşılıklı açılan boşanma davasının ilk duruşması Eyüp 1. Aile Mahkemesi'nde görüldü. Davanın ilk duruşmasına şžafak Akın'ı avukatı Eyyüp Osman Hacıbekiroğlu temsil ederken, Hamdi Akın Avukatı Kezban Hatemi'yle katıldı. şžafak Akın'ın avukatı, Hamdi Akın'a ait şirketler ile gayrimenkullerin üçüncü kişilere devrinin önlenmesi için tedbir konulmasını isterken, Hamdi Akın'ın avukatı Kezban Hatemi, müvekkiline ait gayrimenkullerinin devrinin söz konusu olmadığını, sadece bir şirketin halka açık olduğunu ve karşılığının da şirket aktiflerine girdiğini söyledi.

'2 MİLYON DOLARI VAR'
Hatemi, 'Müvekkilim, davacı ve çocuğunun müşterek evinin tüm giderlerini karşılıyor. Davacı istiyorsa çocuk için giderlerine uygun tedbir nafakasına karar verilebilir. Davacının maddi durumu oldukça iyidir. Hesabında 2 milyon dolar vardır. Müvekkilim tarafından aktarılmıştır. Bunun dışında kira gelirleri de vardır. İstinye'de müvekkilimin aldığı gayrimenkulün müvekkilime özgülenmesini ve çocuğunu görmesini taleb ediyoruz' dedi. şžafak Akın'ın avukatı Eyyüp Osman Hacıbekiroğlu da müvekkilinin kira gelirlerinin kredi taksidine gittiğini söyledi. Duruşma sonunda hakim, tarafların iddialarına ilişkin delillerini ibraz etmeleri için duruşmayı ertelerken, Hamdi Akın'ın dini bayramların ikinci günü ile her ayın birinci ve üçüncü hafta sonlarında çocuğunu yanına almak suretiyle görmesine karar verdi.
Sabah


Geri Dön