19 / 03 / 2024

Hamdi Akın, Levent Loft'ta penthouse'u kendisine ayırdı

Hamdi Akın, Levent Loft'ta penthouse'u kendisine ayırdı

Hamdi Akın, projedeki penthouse'u (çatı katı) kendisine ayırdığını söylüyor



AKFEN GYO ve ve Yıldız Holding bünyesindeki Sağlam İnşaat tarafından hayata geçirilen Levent Loft projesinin devamı olan 'Levent Loft Bahçe' katlara yerleştirilmiş 25-50 metrekare arasında büyüklüğe sahip teraslar ile dikkat çekiyor. Bahçeler ile yeni ve liberal bir loft sunduklarını kaydeden Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, fiyatların 550 bin dolar ile 1.7 milyon dolar arasında değiştiği projedeki penthouse'u (çatı katı) ise kendisine ayırdığını söylüyor.

Levent Loft'a bahçeli kardeş geliyor çatıdaki penthouse'a Akın yerleşiyor

AKFEN GYO ve ve Yıldız Holding bünyesindeki Sağlam İnşaat'ın Levent'te gerçekleştirdiği ve büyük beğeni toplayan Levent Loft projesinin devamında yapımı süren 'Levent Loft Bahçe', terasların hakim olduğu mimarisiyle dikkat çekiyor. 16 farklı daire çeşidinin bulunduğu projede daire büyüklükleri 100 metrekare ile 210 metrekare arasında değişiyor. Fiyatların 550 bin dolardan başlayıp 1.7 milyon dolar arasında değiştiği projedeki penthouse'yu (çatı katı), Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın kendisine ayırmış. Hamdi Akın, Levent Loft'un en üst katını da ofisi olarak kullanıyor. Hamdi Akın ile A+ denilen en üst gelir seviyesine hitap eden, yeni ve liberal bir loft ve yaşam anlayışı sunan Levent Loft Bahçe'yi konuştuk.

* Levent Loft Bahçe projesini genel hatlarıyla anlatır mısınız?
- İstanbul'da merkezi iş alanı olarak gelişen Maslak-Levent aksında, 'loft' konseptiyle inşa edilen ilk dönüşüm projesi Levent Loft'un devamı olan Levent Loft Bahçe "soft loft" konsepti ve iç bahçeleriyle şeffaf bir konut bloğu olarak Büyükdere Caddesi'nde yer alıyor. 22 kattan oluşan Levent Loft Bahçe'de toplamda 82 adet 'loft' bulunuyor. Doğa dostu çözümlemelerle insan ölçeğini koruyan 22 katlı blok, boğaz ve kentin panoramik görüntüsünü kapsayan geniş bir İstanbul manzarasına sahip. Çeşitli büyüklük ve tiplerde loft konutlardan oluşan blokta, bireysel olarak değerlendirilebilecek bahçeler ile açık hava/peyzaj mekanları oluşturuluyor. İstanbul'un en değerli caddelerinden Büyükdere Caddesi'nde bulunan Levent Loft Bahçe, bir yandan yaşam keyfi ve prestij sağlarken, değeri sürekli artan bir bölgede güçlü bir yatırım fırsatı da sunuyor.

* Neden bu ismi tercih ettiniz?
Levent Loft 1 projesinin devamı olması ve dairelerinin çoğunun minimum 25 metrekareden başlayan teraslara sahip olması sebebiyle Levent Loft Bahçe adı kullanıldı. Teras büyüklükleri 25-50 metrekare arasında değişiyor.

3.30 METRE TAVAN YÜKSEKLİĞİ
 
* Konutların özellikleri?
Dinamik bir kent olan İstanbul'da, yüksek teknoloji ve yeniliklere yönelmiş kent yaşamının belirlediği gereksinimler bu konsept içinde çözülüyor. Yüksek tavanlar, kesintisiz alanlar, mümkün olduğu kadar az kullanılan duvarlarla, ana yapı strüktürünün ve hatta altyapının gizlenmediği, loft ruhunu taşıyan uygulamada özenli bitişler konutlara farklı bir tarz kazandırıyor. Tasarımın bir parçası olarak saklanmadan bırakılan tesisat, kolon ve kirişleri, brüt beton tavanı ile geleneksel loft yerleşim planında tasarlanan Levent Loft Bahçe, yükselerek kazandığı manzaradan optimum yararlanmak üzere tabandan tavana uzanan tek parça geniş camlarla, katlar arasında yer alan iç bahçeleriyle yeni ve liberal bir loft ve yaşam anlayışı sunuyor. Dairelerimiz hepsi 1+1 ve 2+1'den oluşuyor, tavan yüksekliğimiz ise 3.30 metre.

* Konutların büyüklükleri nedir? Kaç çeşit konut var?
16 farklı daire tipimiz bulunuyor. Metrekare aralığımız ise minimum 100 metrekare ve maksimum 210 metrekaredir. 1+1 dairelerin metrekare aralığı 100-165 metrekare, 2+1 dairelerin metrekaresi 140 metrekare ve 210 metrekare.

* Fiyat aralığıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?
Fiyatlar 550 bin dolardan başlayıp 1.7 milyon dolara kadar çıkıyor. Şu anda Yapı Kredi Bankası ile TL üzerinden 60 ay boyunca yüzde sıfır faiz ve ara ödemeli bir kampanyamız bulunuyor.

31 ARALIK'TA TAMAMLANIYOR
* Satışlara kriz nedeniyle ara vermiştiniz. Şimdi ne zaman yeniden başlıyorsunuz?
Levent Loft'da 141 daire satıldı. Levent Loft Bahçe'de ise krizden önce 25 konut sattık. Kriz çıkınca satışları durdurduk. Bitirelim, öyle satalım dedik. Aralık ayında tamamlanmış olacak ve satışları da yine aynı ay içinde tamamlamayı planlıyoruz.

* Kimlere yönelik bir proje bu? Gelir durumu açısından...
A+ bir hedef kitleye sahibiz; iş adamları, şirket sahipleri, üst düzey yöneticiler, mimarlar, reklamcılar, vs...

* Sosyal ve ortak alanlarda neler var?
Levent Loft Bahçe'de her daire için ayrılmış kapalı otopark ve depo alanı, çok amaçlı kullanıma uygun salon ve toplantı odaları, Lounge&Bar ve Concierge, 24 saat hizmet veren resepsiyon, 700 metrekarelik SPA&Fitness ve yazın yarı açılabilen kapalı havuz, güneşlenme terası ve bar bulunuyor. SPA alanı Türk Hamamı, sauna, steam, masaj ve personal training odalarından oluşuyor. Ayrıca bina içinde kuaförümüz ve hemen girişte bulunan İtalyan restoranı Fratelli La Buffala bulunuyor. Komşuluğu ilerletmek adına bazı girişimlerimiz olacak.


Loft'ta değil ama bahçede risk aldık
* Loft konseptini başka yerlere de taşımayı düşünüyor musunuz?
Loft markası bize ait. Bu markayı taşıyacağımız yer Levent gibi güzel ve birinci sınıf olmalı. Böyle bir açık vardı, talebi gördük ve Levent gibi güzide bir yerde gerçekleştirdik.

* Loft Türkiye'de yaygın olmayan bir konsept. Bunu planlarken risk aldığınızı düşündünüz mü?
Bu konsept yurtdışında da çok yaygın değil. ABD'de eski çöp binaları bile yenilenip, ev yapılmış. Mümkün olduğunca az duvar kullanıyoruz. Bir risk almadım bu konsepten çok emindim. Oturduğum yerden bakıyorum, karşımda 3 banka var. Birinden biri mutlaka alır. Açıkcası Bahçe'de biraz risk aldık. Evin içinde kullanabileceğimiz bir sürü mekanı bahçe ismini verecek konsept uğruna bina içinde teras olarak kullandık. Epey büyük teraslar var. Yazları da kışları da müthiş keyifli.


Mimari konseptte Tabanlıoğlu imzası
* Kısaca projeyi gerçekleştiren şirketlerle ilgili bilgi de verir misiniz?
Eski fabrika ve depo binalarının yaşam mekanına dönüşüm projesi olan loft konseptinin Türkiye'deki ilk ve tek örneği olan Levent Loft projesi; Akfen GYO ve Yıldız Holding bünyesindeki Sağlam İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Projenin, mimari konsepti ve detay projesi Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gerçekleştirildi. Akfen Holding kuruluş yılı 1976 yılına dayanan ve 30 yılı aşkın tecrübesiyle, yatırımın ilk aşamalarından başarılı çıkış stratejilerine kadar Türkiye'nin önde gelen altyapı ve imtiyaz yatırım grubudur. Havaalanı imtiyazları ve inşaatları, altyapı imtiyazları, enerji yatırımları ve gayrimenkul Akfen Holding'in ana faaliyet alanlarını oluşturuyor. TAV Havalimanları Holding, Akfen Altyapı Yatırımları Holding, Akfen Enerji Yatırımları Holding, TAV İnşaat, Akfen GYO, Akfen Turizm başta olmak üzere pek çok şirketi ve iştirakleriyle çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'nin hızlı tüketim alanında öncü grubu Yıldız Holding, faaliyetlerine 1944 yılında Ülker markasıyla bisküvi üreterek başladı. Yıldız Holding bugün 65 üretim ve pazarlama şirketiyle bisküviden çikolataya, gazlı içeceklerden süt ve sütlü ürünlere, bebek mamasından kişisel bakım ürünlerine, ambalajdan gayrimenkule kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor. Bu büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük hammadde alıcısı konumunda bulunan Yıldız Holding, doğrudan 100 bin kişinin geçimine katkıda bulunuyor. Yurtiçi ve yurtdışında toplam 42 fabrikada üretim yapıyor. Yıldız Holding, inşaat ve gayrimenkul alanındaki çalışmalarını Sağlam GYO ve Sağlam İnşaat çatısı altında gerçekleştiriyor.
Demet Cengiz Bilgin/Hürriyet Emlak


Geri Dön