19 / 04 / 2024

Hamit Demir: Emlak sektörü için 2016 umut dönemi olacak!

Hamit Demir: Emlak sektörü için 2016 umut dönemi olacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, emlak sektörü adına 2015'in olumlu olduğunu vurguladı ve "Bu sene rekor ile tamamlanacak, 2016 da umut dönemi olacak." dedi.




Demir, yabancı yatırımların arttığını dile getirdi. Demir, şunları ifade etti: "Kurumsal ve bireysel yabancı yatırımcıların adedinin daha da artacağını tahmin ediyoruz. Öte yandan kanunun kuvvetlendirilmesi sektör olarak talebimizdir. Biz, yabancıya satışın bir ihracat olduğu kanaatindeyiz. Ülkeye buradan çok ciddi miktarda para girişi var. 


Bunun daha da artırılması ve sektörün bu konuda manevra alanının genişlemesi için hukuki adımlar atılmalı. Bilhassa dış tanıtımların yapılması konusunda yabancıya satış yapan şirketler teşvik edilmeli." Depreme dayanıklı yapı talebinin sektörün büyümesinde rol oynadığını anlatan Hamit Demir, kentsel dönüşüm için de birtakım hukuki adımlar atılmasını talep etti. Demir, şu açıklamalarda bulundu: "Çürük yapı adedinin 6,5 milyon olduğp ülkemizde depreme karşı önlem almak için bu yapıların bir an evvel yenilenmesi gerekiyor. Son senelerde kentsel dönüşüm faaliyetlerinin önü tıkanmaya başladı. Dönüşümün önünü tıkayan hem bürokratik hem de kanuni engeller var. Önerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı içinde kentsel dönüşüm alanında görev yapacak bir Bakan Yardımcılığı olmasıdır. Böyle bir makam faaliyetlerin derli toplu ve süratli ilerlemesi için gereklidir." 



Taraf




Haber Yeni Asya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, emlak sektörü adına 2015'in olumlu olduğunu vurguladı ve "Bu sene rekor ile tamamlanacak, 2016 da umut dönemi olacak" dedi. Demir, yabancı yatırımların arttığını dile getirdi. Demir, "Kurumsal ve bireysel yabancı yatırımcıların adedinin daha da artacağım tahmin ediyoruz. Öte yandan kanunun kuvvetlendirilmesi sektör olarak talebimizdir. Biz, yabancıya satışın bir ihracat olduğu kanaatindeyiz. Ülkeye buradan çok ciddi miktarda para girişi var. Bunun daha da arttırılması ve sektörün bu konuda manevra alanının genişlemesi için hukuki adımlar aülmalı. Bilhassa dış tanıtımların yapılması konusunda yabancıya saüş yapan şirketler teşvik edilmeli" dedi. Depreme dayanıklı yapı talebinin sektörün büyümesinde rol oynadığını anlatan Demir, kentsel dönüşüm için de birtakım hukuki adımlar atılmasını talep etti. 



Yeni Asya




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gayrimenkul  2015'i rekorla bitirecek emir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, sektörün 2015 yılını l milyon 250 bin konut satış rakamını aşarak rekorla kapatacağını belirtti. 

Demir, gayrimenkul sektörüne yönelik değerlendirmesinde, 2015 yılının yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bir önceki yılın satış rekorunun kırılacağı bir yıl olduğunu kaydetti. 

Sektörün 2015 yılını l milyon 250 bin konut satış rakamını aşarak kapatacağı öngörüsünde bulunan Demir, 2016 yılının ise umut yılı olacağını dile getirdi. 



Yeni Şafak


Haber Gazete İstanbul'da şu şekilde yer aldı;


EKOMOMİMİM lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün önemli isimlerinden olan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamil Demir, emlak sektörü adına 2015'in olumlu okluğunu vurguladı ve "Bıı sene rekor ile tamamlanacak. 2016 da umut dönemi olacak" dedi. 


Yabancı yatırımlar

Demir, yabancı yatırımların arttığını dile getirdi. Demir. "Kurumsal ve bireysel yabancı yatırımcıların adedinin daha da artacağını talimin ediyoruz. Öte yandan kanunun kuvvetlendirilmesi sektör olarak talebimizdir. Biz yabancıya salısın bir ihracat olduğu kanaalindeviz. Ülkey e buradan çok ciddi miktarda para girişi var. Bunun daha da aıtınlması ve sektörün bu konuda manevra alanının genişlemesi için hukuki adımlar atılmalı. Bilhassa dış taıutımlanıı yapılması konusunda yabancıya satı.ş yapan şirketler teşvik edilmeli" diye konuştu. 


Kentsel dönüşüm

Deprem gerçeğinin ve depreme dayanıklı yapılanıl yapılması gerekliliğinin sektörün büyümesinde önemli bir rol oynadığını belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çürükyapı adedinin 6.5 milyon olduğu ülkemizde depreme karşı önlem almak için bu yapıların bir an evvel yenilenmesi gerekiyor. 

Son senelerde kentsel dönüşüm faaliyetlerinin önü maalesef tıkanmaya başladı. Önerimiz. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı içinde kentsel dönüşüm alanında görev yapacak bir Bakan Yardımcılığı olmasıdır." 


Gazete İstanbul


Haber Dünya gazetesinde şöyle yer aldı:


"Gayrimenkul sektörü 2015'i rekor ile kapatacak"


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2015 yılının yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bir önceki yılın satış rekorunun kırılacağı bir yıl olduğunu dile getirdi. Demir, sektörün 2015 yüım 1 milyon 250 bin konut satış rakamını aşarak kapatacağını ve 2016 yılının ise umut yılı olacağını söyledi. 2015 yılına büyük bir beklenti ile girdiklerini hatırlatan Demir, "Yıl içerisinde iki seçim yaşanması beklemediğimiz bir durum oldu. Fakat yılın sonunda yakalanan siyasi istikrar ile 2016 yılındaki beklentilerimiz de arttı. 


2015 yılını rekorlakapatacağımız artık bir gerçek" dedi. Demir İnşaat olarak siyasi belirsizliklerin gölgesinde kalan 2015'te var olan projelerini devam ettirmenin yanı sıra, kentsel dönüşüm projeleri de geliştirmek üzere çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Demir, 2016 yılında yeni projelerini hayata geçirip atak yapmayı planladıklarını vurguladı. 


Kentsel dönüşüm bir fırsat


Hamit Demir, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların ilgisini çektiğini ve bir cazibe merkezi olduğunu belirterek, yabancı yatırımcıların sayısının önümüzdeki dönemde daha da artmasını beklediklerini düe getirdi. Hamit Demir, yabancıya satışın bir ihracat olduğunu ifade ederek, "Özellikle yurtdışı tanıtımların yapüması konusunda yabancıya satış yapan şirketler desteklenmeli" dedi. 


Kentsel dönüşümün hızlandırılması için birtakım düzenlemeler yapılması gerektiğini belirten Demir, "Çürük yapı stokunun 6,5 milyon olduğu ülkemizde depreme karşı önlem almak için bu yapüarın bir an evvel yenilenmesi gerekiyor" diye konuştu. 


Kentsel dönüşüm konusunda sahadaki işlerin sanıldığının aksine çok yavaş üerlediğini vurgulayan Demir, şunları söyledi: "Yasanın çıktığı günden 2013 yılına kadar çalışmalar düzenli yürüyordu. Fakat son yıllarda çalışmaların önü tıkanmaya başladı. Dönüşümün önünü tıkayan hem bürokratik hem de yasal engeller var. Önerimiz, Çevre ve Şehircüik Bakanlığı içerisinde kentsel dönüşüm alanında çalışacak bir bakan yardımcüığı oluşturulmasıdır. Böyle bir makam çalışmaların hem düzenli hem de hızlı üerlemesi için gereklidir." 


Dünya


Haber Hürses'te şöyle yer aldı;

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir, sektörün 2015'i 1 milyon 250 bin konut satış rakamını aşarak rekorla kapatacağını belirterek, "Yabancıya satış yapan şirketlerin desteklenmesi gerek" dedi. Demir İnşaat Yönetim Kumlu Başkanı Hamit Demir, sektörün 2015 yılını 1 milyon 250 bin konut satış rakamını asarak rekorla kapatacağım belirtti Şirketten yapılan açıklamaya göre Demir, gayrimenkul sektörüne yönelik değerlendirmesinde, 2015 yılının yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bir önceki yılın satış rekorunun kırılacağı bir yıl olduğunu kaydetti.Sektöriin 2015 yılını 1 milyon 250 bin konut satış rakamım aşarak kapatacağı öngörüsünde bulunan Demir, 2016 yılının ise umut yılı olacağını dile getirdi. 

Demir, 2015 yılına büyük bir beklenti ile girdiklerini anımsatarak, "Yıl içerisinde iki seçim yaşanması açıkçası beklemediğimiz bir dunun oldu" değerlendirmesinde bulundu.Ancak yıl sonunda yakalanan siyasi istikrar ile 2016 senesine dair beklentilerinin arttığını vurgulayan Demir, 2015 yılının rekorla kapatılacağının artık bir gerçek olduğunu, üstelik sektör olarak bunu durgun kabul edilen bir yılda başarmış olmanın ayrıca takdir edilmesi gereken bir konu olduğunun altını çizdi.Demir İnşaat olarak siyasi belirsizliklerin gölgesinde kalan 2015'te varolan projelerini devam ettirmenin yanı sıra kentsel dönüşüm projeleri de geliştirmek üzere çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Demir, 2016 yılında yeni projelerini bir bir hayata geçirip atak yapmayı planladıklarını anlattı.  Hamit Demir, Ortadoğu coğrafyasından istikrarlı, demokratik ve barış ikliminin hakim olduğu tek ülke olarak yabancı yatırımcıların ilgisini çeken ve bir cazibe merkezi olan Türkiye'nin 2012 yılında çıkarılan Mütekabiliyet Yasası ile yabancıya gayrimenkul satışı konusunda elinin çok güçlendiğini hatırlattı. Kurumsal ve bireysel yabancı yatırımcı sayısının gelecek dönemde daha da artmasını beklediklerini aktaran Demir, diğer yandan yasanın güçlendirilmesinin ayrıca sektör olarak talepleri olduğunu dile getirdi.Yabancıya satışın bir ihracat olduğuna inandıklarını vurgulayan Demir, ülkeye buradan çok ciddi miktarda döviz girişi olduğuna işaret etti.Bunun daha da artırılması ve sektörün bu konudaki hareket alanının genişletilmesi için bir dizi düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Demir, özellikle yurt dışı tanıtımların yapılması konusunda yabancıya satış yapan şirketlerin desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Türk insanının hayat kalitesinin yükselmesi Üe depreme dayanıklı konut talebinin sektörün büyümesini sağladığına dikkati çeken Demirin açıklamada şu görüşlerine deyerverüdi:"Bu bağlamda kentsel dönüşümün hızlandırılması için de birtakım düzenlemeler yapılması gerek.  Kentsel dönüşüm çürük yapı stoğunun yenilenmesi için bir fırsattır. Çürük yapı stoğunun 6,5 milyon olduğu ülkemizde depreme karşı önlem almak için bu yapıların bir an evvel yenilenmesi gerekiyor fakat kentsel dönüşüm konusunda sahada işler sanıldığının aksine çok yavaş ilerliyor. Yasanın çıktığı günden 2013 yılına kadar çalışmalar düzenli yürüyordu ama son yıllarda çalışmaların önü tıkanmaya başladı.  Dönüşümün önünü tıkayan hem bürokratik, hem de yasal engeller var. Önerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde kentsel dönüşüm alanında çalışacak bir bakan yardımcılığı oluşturulmasıdır. Böyle bir makam çalışmaların hem düzenli, hem de hızlı ilerlemesi için gerekli."


Hürses


Haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Demir İnşaat Yönetim Kumlu Başkanı Hamit Demir, emlak sektörü adına 2015'in olumlu olduğunu vurguladı ve "Bu sene rekor ile tamamlanacak, 2016 da umut dönemi olacak." dedi. Demir, yabancı yatırımların arttığını dile getirdi. Demir, şunları ifade etti: "Kurumsal ve bireysel yabancı yatırımcıların adedinin daha da artacağını tahmin ediyoruz. Öte yandan kanunun kuvvetlendirilmesi sektör olarak talebimizdir. Biz, yabancıya satışın bir ihracat olduğu kanaatindeyiz. Ülkeye buradan çok ciddi miktarda para girişi var. Bunun daha da artırılması ve sektörün bu konuda manevra alanının genişlemesi için hukuki adımlar atılmalı. Bilhassa dış tanıtımların yapılması konusunda yabancıya satış yapan şirketler teşvik edilmeli." Depreme dayanıklı yapı talebinin sektörün büyümesinde rol oynadığını anlatan Hamit Demir, kentsel dönüşüm için de birtakım hukuki adımlar atılmasını talep etti. Demir, şu açıklamalarda bulundu: "Çürük yapı adedinin 6,5 milyon olduğu ülkemizde depreme karşı önlem almak için bu yapıların bir an evvel yenilenmesi gerekiyor. Son senelerde kentsel dönüşüm faaliyetlerinin önü tıkanmaya başladı. Dönüşümün önünü tıkayan hem bürokratik hem de kanuni engeller var." 


Günboyu



Haber Milliyet Business ekinde şu şekilde yer aldı;


Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 2015'in bir önceki yılın konut satış rekorunun kırıldığı bir yıl olacağını dile getirdi. 

Demir, sektörün 2015 yılını 1 milyon 250 bin konut satış rakamını aşarak kapatacağını ve 2016 yılının ise umut yılı olacağını söyleyerek, şöyle devam etti: "Yılın sonunda yakalanan siyasi istikrar ile 2016 yılındaki beklentilerimiz de arttı. 2015 yılını rekorla kapatacağımız artık bir gerçek. 

Üstelik sektör olarak bunu durgun kabul edilen bir yılda başarmış olmak ayrıca takdir edilmesi gereken bir konu." 


Atak yapacak 


Demir inşaat olarak siyasi belirsizliklerin gölgesinde kalan 2015'te var olan projelerini devam ettirmenin yanısıra, kentsel dönüşüm projeleri de geliştirmek üzere çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Demir, 2016 yılında yeni projelerini bir bir hayata geçirip atak yapmayı planladıklarını da vurguladı. 


Yabancı satışları 


Ortadoğu coğrafyasından istikrarlı, demokratik ve barış ikliminin hâkim olduğu tek ülke olarak yabancı yatırımcıların ilgisini çeken ve bir cazibe merkezi olan Türkiye'nin 2012 yılında çıkarılan Mütekabiliyet Yasası ile yabancıya gayrimenkul satışı konusunda elinin çok güçlendiğini belirten Hamit Demir, kurumsal ve bireysel yabancı yatırımcıların sayısının gelecek günlerde daha da artmasını beklediklerini söyledi. 

Hamit Demir, şöyle konuştu: "Diğer yandan yasanın güçlendirilmesi de ayrıca sektör olarak talebimizdir. Biz, yabancıya satışın bir ihracat olduğuna inanıyoruz. Ülkeye buradan çok ciddi miktarda döviz girişi var. Bunun daha da artırılması ve sektörün bu konudaki hareket alanının genişletilmesi için bir dizi düzenleme yapılmalı. Özellikle yurtdışı tanıtımların yapılması konusunda yabancıya satış yapan şirketler desteklenmeli." 


'Kentsel dönüşüm ülke için fırsat' 


Hamit Demir, çürük yapı stoğunun yenilenmesi ve ülke insanının sağlıklı konutlarda yaşaması için kentsel dönüşümün önemli bir fırsat olduğunu belirterek, 6.5 milyon stoğun bir an önce yenilenmesi gerektiğini ifade etti. Demir, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm konusunda sahada işler sanıldığının aksine çok yavaş ilerliyor. Dönüşümün önünü tıkayan hem bürokratik, hem de yasal engeller var. Önerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı içerisinde Kentsel Dönüşüm alanında çalışacak bir Bakan Yardımcılığı oluşturulmasıdır. Böyle bir makam çalışmaların hem düzenli, hem de hızlı ilerlemesi için gereklidir" dedi. 


Milliyet Business Türkiye


Haber Sabah Emlak'ta şöyle yer aldı;


HÜKÜMET tarafından çizilen güçlü 2023 vizyonuna sektör olarak çok ciddi katkılar vereceklerini belirten Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, "Her geçen yıl hızla büyüyen sektörün 2023'e daha güçlü ve daha başarılı yatırımlarla gireceğini vurguluyor. Hükümetimizin 10 yıldan bu yana ülkemizin altyapısına yaptığı yatırımlar 2016 yılından itibaren kendini göstermeye başlayacak ve ülkemiz bu yatırımlarla dünyada parlayan bir yıldız olacak."İstanbul'da ve Türkiye genelinde gerçekleştirilen 3. köprü, yeni havalimanı, tüp geçit, üç katlı tünel ve Körfez Geçiş Projesi gibi büyük kamu projelerinin Türkiye'nin ve inşaat sektörünün büyümesine doping yaptığına dikkat çeken Hamit Demir, bu projelerle birlikte Türkiye'nin ve inşaat sektörünün daha da geliştiğini, bu projelerin çevresindeki gayrimenkullerin de değerlendiğini belirtiyor. 


DÖNÜŞÜM HIZLANACAK 

Demir, Kentsel Dönüşüm Yasası nı çıkararak Türkiye'nin kanayan bir yarasına neşter atan hükümetin yasa ile ilgili gerekli düzenlemeleri yaparak sektörün önünü açacağını, kentsel dönüşümde 2023 yılma kadar çok ciddi bir yol kat edilmiş olacağını da vurguladı. Demir, "Bakanlık bünyesinde oluşturulacak bir Kentsel Dönüşüm Bakan Yardımcılığı ise çalışmaların daha düzenli ve seri ilerlemesini sağlayacaktır" dedi. Yabancıya satış konusunda da 2016 ve izleyen yılların hareketli yıllar olacağına vurgu yapan Hamit Demir, şöyle devam etti: "Türkiye'ye yatırıma gelen kurumsal ve bireysel yabancı yatırımcıların sayısının önümüzdeki yıllarda daha da artmasını bekliyoruz. Diğer yandan Mütekabiliyet Yasası'nın güçlendirilmesi de ayrıca sektör olarak talebimizdir. Biz, yabancıya satışın bir ihracat olduğuna inanıyoruz. Ülkeye buradan çok ciddi miktarda döviz girişi var. Bunun daha da artırılması ve sektörün bu konudaki hareket alanının genişletilmesi için bir dizi düzenlemeler yapılması, yurtdışı tanıtımların yapılması konusunda yabancıya satış yapan şirketler desteklenmesi halinde 2023'e kadar bu konuda sektör olarak harikalar yaratabiliriz. Satış rakamları 10-15 milyar dolarları aşabilir böylece ülkemize döviz girdisi sağlayabiliriz." 


Sabah Emlak 


Geri Dön