25 / 04 / 2024

Hamit Tuna: Hedefimiz 1 milyon metrekare yeşil alan!

Hamit Tuna: Hedefimiz 1 milyon metrekare yeşil alan!

Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, TEMA Vakfı Mersin İl Temsilciliğini ziyaret ederek, 10 yılda Toroslar’da hayata geçirdiği çalışmalarını anlattı.



Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, TEMA Vakfı Mersin İl Temsilciliğini ziyaret ederek, 10 yılda Toroslar’da hayata geçirdiği çalışmalarını anlattı.


MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay’ın da hazır bulunduğu TEMA evindeki ziyarette İl Temsilcisi Vekili Perihan Saydan Pazarbaşı ve üyeleri tarafından karşılanan Başkan Tuna, amaçlarının ferdin mutluluğu değil, toplumun mutluluğu olduğunu belirterek, Mersin’de Toroslar’ı yeşili ile öne çıkan bir ilçe konumuna getirdiklerini söyledi.


Başkan Tuna; “Hedefimiz, 1 milyon m2 yeşil alan”


Konuşmasına ilçenin fiziki, sosyal ve ekonomik yapısını anlatarak başlayan Belediye Başkanı Hamit Tuna; “10 yıllık süre içerisinde yaptığımız planlı yeşil alan çalışmalarıyla ilçemizdeki yeşil alan miktarını 106 bin m2’den 900 bin m2’ye, park sayısını da 56’dan 134’e ulaştırdık. “Hasımları hısım yapacağımız” sloganı ile hareket ederek birkaç mahalleye hitap edebilecek devasa parklar inşa ettik. Birbirlerini hiç tanımayan halkımızın bu parklarda tanışmalarına ve kaynaşmalarına vesile olduğumuzu görmek bizleri oldukça mutlu etmektedir. Hedefimiz 1 milyon m2 yeşil alan. Bu hedefe de adım adım yaklaşıyoruz” dedi.


“Toroslar, artık kabuğunu yırttı”


Mersin’de en çok inşaat ruhsatı veren bir belediye olduklarına da dikkat çeken Başkan Tuna, bu değerin Toroslar’ın artık kabuğunu yırttığının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Başkan Tuna; “Çarpık kentleşme ve kaçak yapılaşmaya kalıcı çözüm anlamında Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında  TOKİ  ile yaptığımız görüşme sonucu başlatılan 612 dairenin inşaatı tamamlanarak, hak sahiplerine teslim edilmiştir. Geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi çok önemsiyoruz. Halkımızın hem sosyal aktivite olanağına kavuşmasını sağlamak hem de sağlıklı yaşam için spor yapmalarını temin etmek amacıyla İlçe’ye 10 yıllık süre içerisinde 3 tam teşekküllü spor kompleksi, 11  semt futbol ve 11 semt basketbol sahaları kazandırdık. Bu kapsamda başlatılan yaz spor okulları ve Toroslar Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde kuruduğumuz spor branşları ile çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, spora yönlenmelerine olanak sağladık. Öğrencilerimizin daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda eğitim almaları için eğitim kurumlarımızın düzenli olarak temizlik ve bakımını yapıyor ve her yıl 20 okulumuzun dış cephe boyamasını gerçekleştiriyoruz. Okullarımızın yanı sıra camilerimiz ile sosyal tesislerin bakım ve onarımına da önem veriyoruz. Toroslar Belediyesi olarak toplumun hizmet aldığı her yerde varız. Ferdin değil, toplumun mutluluğu için çalışıyoruz” dedi.


“Mersin’de yeşil dokusu, kültürel ve sosyal aktiviteleri ile öne çıkacak bir Gençlik Merkezi İnşa ediyoruz”


Korukent Mahallesi’nde yaklaşık 45 bin m2’lik alanda “Gençlik Merkezi” inşa ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Tuna, tesisi, kent halkının şehrin merkezinde doğal ortamda piknik yapabilecekleri mesire alanı şeklinde düzenlediklerini söyledi. Başkan Tuna; “İçerisinde; nizami futbol, voleybol, basketbol ve paintball oyun sahaları ile tenis kortu, soyunma odaları, süs havuzu, kafeterya, ücretsiz internet evi, okuma odası ve yürüme yollarının yer alacağı gençlik merkezimizi en kısa zamanda bitirerek hizmete sunacağız. 60 sporcunun konuşlanabileceği ve izcilerimizin kamp yapabilecekleri kapasitede inşa ettiğimiz bu tesis sadece Toroslar halkına değil, tüm Mersin halkına hizmet verecektir” dedi.


“Başkan Tuna, Mersin’de bir marka olmuştur”


Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna’ın TEMA Vakfına yaptığı ziyaretten ve başarılı hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getiren Vakıf üyeleri ise; “Yeşil alan çalışmalarınız ve başarılı projelerinizin yanı sıra güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreten Güneş Enerji Santralini Türkiye’de ilk olarak Toroslar’da kurulmasına vesile olmanız bizleri oldukça memnun etmiştir.Bu hizmetlerle Toroslar’da yaşayan hemşerilerimizin çok şanslı olduklarını düşünüyoruz.Mersin’de bir marka olduğunuzu herkes biliyor.Biz de Toroslar’ı yeniden kazanmanız ve başarılı hizmetlerinizin devamı için sizi desteklemekten büyük mutluluk duyacağız” dedi.


Haberci - Mersin


Geri Dön