25 / 04 / 2024

Hamit Tuna: Toroslar'da emlak değerleri arttı!

Hamit Tuna: Toroslar'da emlak değerleri arttı!

Göreve geldiği günden bu yana halkın içerisinde gezerek sorunları yerinde dinleyen ve inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tuna, 'Toroslar'da emlak değerleri arttı' dedi.



Son olarak, yürütülen yağmur suyu, asfaltlama, kaldırım, renkli adalar projesi ve ada içi çevre düzenleme çalışmalarını incelemek üzere Güneykent Mahallesi'ne giden Başkan Tuna'ya mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. 


Vatandaşlarla sohbet eden Belediye Başkanı Hamit Tuna yapılan çalışmalarla ilgili teknik ekibinden bilgiler aldı. 


Mahallede yapılan çalışmalar neticesinde emlak değerlerinde artışlar yaşandığını belirten Başkan Tuna, bunun da vatandaşları memnun ettiğini kaydederek; "Güneykent Mahallemizin bütün sokaklarının kaldırım çalışmaları bitti. Şu anda da finisher marifetiyle asfalt çalışmasına başladık. 


Güneykent, Akbelen ve Halkkent Mahallelerimiz bizim toplu konut alanlarımız. Asfalt ve kaldırım çalışmalarının yanı sıra başlattığımız hem renkli adalar projesi ile binaların boyanması, hem ada içlerinde yaptığımız peyzaj ve aydınlatma çalışmaları ile Güneykent Mahallesi'ni baştan aşağı yeniliyoruz. Bu çalışmalarla birlikte bir kentsel yenilemenin binaları sökmeden nasıl yapılacağım göstermiş oluyoruz. 


Yaptığımız bu hizmetlerin karşılığı olarak Güneykent Mahallemizde bugün 60-70 bin TL'ye daire satılıyor. 

Dairelerdeki katma değer artışı vatandaşlarımızı da memnun ediyor" dedi. 


Güneykent Mahallesi 94003 sokakta özellikle yoğun yağışın yaşandığı günlerde büyük sıkıntılar oluştuğunu da belirten Başkan Tuna, bu sokakta 600 metrelik yağmur suyu çalışması başlattıklarını söyledi. Belediye Başkanı Hamit Tuna, yağmur suyu çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapacakları asfaltlama ile sorunu tamamen ortadan kaldıracaklarının da bilgisini verdi. 


Başkan Tuna şunları söyledi; "Yoğun yağmurlu günlerde sıkıntılı olan Güneykent Mahallesi'ndeki Farabi Caddesi ile birleştirdiğimiz 94003 sokakta yaklaşık 600 metrelik bir mesafede yağmur suyu çalışması yapıyoruz. Bu bölüme 600'lük boru döşeyerek yaşanan sıkıntıyı aşmış olacağız. Burada yaptığımız kaldırım çalışması da tamamlandı. Yağmur suyu çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte asfaltını da dökerek bu bölgedeki var olan yağmur suyu sıkıntısını çözmüş olacağız. 


Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı sürekli yanlarında görmekten mutluluk duyduklarım ifade eden mahalle sakinleri de, hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ettiler. 


Hizmete susamış olan Güneykent Mahallesi'nin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna döneminde hizmete doyduğunu belirten vatandaşlar; "Başkanımızdan Allah razı olsun. Onun döneminde hizmet görmeye başladık. O gönlümüzün Başkanı" dediler. 


Mersin Gazetesi


Geri Dön