29 / 03 / 2024

Hamitabat'ın özelleştirmesinde teklif verme tarihi yine uzatıldı!

Hamitabat'ın özelleştirmesinde teklif verme tarihi yine uzatıldı!

Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketinin hisselerinin yüzde 100'ünün özelleştirilmesine ilişkin son teklif verme tarihi, 14 Ocak 2013 olarak belirlendi...



Hamitabat Santrali'nin özelleştirilmesinde 22 Kasım 2012 (bugün) olan son teklif verme tarihi 14 Ocak 2013 tarihine kadar uzatıldı. 

     Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim Anonim Şirketi'nin bağlı ortaklığı olan Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'nin hisselerinin yüzde 100'ünün blok satış yöntemi ile özelleştirmesine ilişkin son teklif verme tarihini 14 Kasım 2013 olarak yeniden belirledi. 

     ÖİB, söz konusu santral için son teklif verme tarihini önce 19 Ekim olarak belirlemiş, daha sonra da son teklif verme tarihinin 22 Kasım 2012 tarihine kadar uzatıldığını açıklamıştı. 

     ÖİB, Ekim ayında yaptığı açıklamada da Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'nin özelleştirme ihalesine başvuran 4 firmanın ön yeterlilik kriterlerini karşıladığını bildirmişti. 

     Türkiye'nin en büyük doğal gaz santrallerinden bir tanesi olan Hamitabat Termik Santrali, 1985 yılında kuruldu. Kurulu gücü 1.156 MW, brüt üretimi 6,69 TWh, net üretimi 6,57 TWh olan santral, Trakya bölgesinde Kırklareli'nde yer alıyor. 

     Santralin Rusya'dan Türkiye'ye doğal gaz getiren Turusgaz boru hattına direk erişimi bulunuyor. Hamitabat Santrali, Türkiye'nin toplam elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 3,4'ünü sağlıyor. Hamitabat santrali, her biri 2 gaz türbini, 2 gaz türbini jeneratörü, 2 kazan, 2 kondansör ve 1 buhar türbini ile 1 buhar türbini jeneratörü içeren A, B, C ve D olmak üzere, toplam 4 adet kombine çevrim bloğundan oluşuyor. 


AA


Geri Dön