19 / 04 / 2024

Hamza Dağ: Karşıyaka stadını yapmak istiyoruz!

 Hamza Dağ: Karşıyaka stadını yapmak istiyoruz!

Hamza Dağ, Karşıyaka Spor Kulübü Stadı'nın yerine yapılacak olan yeni stadın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Karşıyaka Spor Kulübü yönetimince engellendiğini savundu.



AK Parti  İzmir  Milletvekili Hamza Dağ, Karşıyaka Spor Kulübü Stadı'nın yerine yapılacak olan yeni stadın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Karşıyaka Spor Kulübü yönetimince engellendiğini savundu.


Dağ, yaptığı açıklamada, Karşıyaka Stadı'nın yerine yapılması planlanan stadın ihalesinin 28 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirildiğini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanlış haberler ve bilgiler üzerine İzmir'de gündem oluşturmaya çalıştığını belirtti.


Stadın, Karşıyaka Stadı'nın yerine yapılmasının engellendiğini dile getiren Dağ, şunları kaydetti:


"Karşıyaka Stadının mevcut yerine yapılması ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığımızda çok net şekilde bir irade mevcuttur. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve bugün öğrendiğimize göre de Karşıyaka Spor Kulübü yönetimi bu stadın yerine yapılmasını engellemektedir. Ama biz biliyoruz ki Karşıyaka spor kulübü taraftarı bu stadın yerine yapılmasının ne kadar mantıklı ve doğru olduğu hususunda bizimle hem fikirdir. Büyükşehir belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, son yaşanan bu meselelerden ve süreçten dolayı hatalı olduğunu görmekte ve bir takım ayak oyunlarına başvurmaktadır. Ne yazık ki buna Karşıyaka Spor Kulübü de alet olmaktadır. AK Parti olarak, hükümet olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak biz bu stadı yapmak istiyoruz."


Bugün bazı basın yayın organlarında çıkan "Stad Ya Çiğli'ye yapılır ya da ihale iptal edilir" haberlerine de değinen Dağ, ihaleyi alan Ali Acar şirketinin böyle bir açıklama yapmadığını, stadın başka bir yere yapılması ile ilgili karar mercinin ne  TOKİ  ne de ihaleyi alan firma olduğunu dile getirdi.


Çiğli'de bahsedilen yerin şu anda belediye hizmet alanı olarak gözüktüğünü, burası için plan tadilatı yapılması gerektiğini, bunu gerçekleştirmesi gereken makamında İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu belirten Dağ, "Ne yazık ki Büyükşehir Belediye Başkanı ve spor kulübü adına hareket ettiklerini söyleyenler tam bir şark kurnazlığı içerisindeler. Karşıyaka taraftarının da istediği gibi biz bu stadın yerine yapılmasını istiyoruz. Ama büyükşehir belediye başkanı sürekli bir engel çıkartıyor, sürekli bir ayak oyunu içerisinde yeni yeni gündemler ortaya atıyor" ifadelerini kullandı.




AA


Geri Dön