26 / 04 / 2024

Han Çadırı´ndaki Agua Park'a övgüler yağıyor!

Han Çadırı´ndaki Agua Park'a övgüler yağıyor!

Han Çadırı´nın 7. katındaki yapay kumsal ve Agua Park Kazaklar tarafından, "Antalya´yı Astana´ya taşıdılar" şeklinde yorumlandı



Kazakistan´ın başkenti Astana´ya Türk müteahhitler tarafından yaptırılan Han Çadırı´nın 7. katındaki yapay kumsal ve Agua Park Kazaklar tarafından, "Antalya´yı Astana´ya taşıdılar" şeklinde yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Birleşik Arap Emirlikleri Şeyhi Muhammed Bin El Nahayan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından görkemli bir törenle açılan Han Çadırı, Astana´da yaşayan Kazakların büyük ilgisini çekti.

"Dünya´nın en büyük çadırı" olarak nitelendirilen Han Çadırı alış veriş ve eğlence merkezinin 7. katındaki yapay kumsal ve agua park ise buraya gelen Kazaklar tarafından "Adeta Antalya´yı Astana´ya taşımışlar. Burada kendimizi Antalya´da, Bodrum´da bir deniz kenarında hissettik. Çok güzel" yorumlarına neden oldu.

Maldivler´den getirilen yüzlerce tonluk kumla oluşturulan yapay kumsal ve Agua Park´ta verilen resepsiyona gelen Kazak´lar, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede Han Çadırı´nın Astana´nın yeni sembolü olduğunu söyledi. Dışarıda -40 derece soğukta, çadır içerisinde denize ve havuza girme imkanı sunan Han Çadırı büyük beğeni aldı.

Kazakistan´ın başkenti Astana´da gerçekleştirdiği projelerle adını duyuran Sembol İnşaat´ın Türk mimar, mühendis ve işçileri ile yaptığı Han Çadırı, benzersiz mimarisi ile de ilgi çekiyor. Ünlü İngiliz Mimar Lord Norman Foster tarafından mimari projesi tasarlanan Han Çadırı ilk gün 200 binden fazla Kazak tarafından ziyaret edildi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kendimizi Antalya sahilinde hissettik 
İlk gün 200 bin kişinin gezdiği Han Çadırı´nı gören Kazaklar "Antalya´da gibiyiz" dediler

Rixos Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince´nin ortağı olduğu Sembol İnşaat tarafından Kazakistan´ın başkenti Astana´da yapılan Han Çadırı büyük ilgi görüyor. İlk gün 200 bin kişinin gezdiği özellikle Han Çadırı´nın 7´nci katındaki yapay kumsal ve Aqua Park, Kazaklar tarafından "Antalya´yı Astana´ya taşıdılar" şeklinde yorumlandı. Kazaklar "Burada kendimizi Antalya´da, Bodrum´da bir deniz kenarında hissettik. Çok güzel" yorumunda bulundu. Maldivler´den getirilen yüzlerce tonluk kumla oluşturulan yapay kumsal ve Aqua Park´ta verilen resepsiyona gelen Kazaklar, yaptıkları değerlendirmede Han Çadırı´nın Astana´nın yeni sembolü olduğunu söyledi.

Dışarıda -40 derece soğukta, çadır içerisinde denize ve havuza girme imkanı sunan Han Çadırı´nın açılışına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün de aralarında bulunduğu 7 devlet ve hükümet başkanı katılmıştı. o AJANSLAR

Dev markalar sıraya girdi

Dünyanın önde gelen markaları, halka kapılarını önceki gün açan Han Çadırı Alışveriş Merkezi´nde yer almak için yarışıyor. 50´si Türk 160´a yakın markanın bulunduğu Han Çadırı´nın Satış Müdürü Samim Hatipoğlu, alışveriş merkezinin dünya devleri tarafından büyük beğeni topladığına dikkat çekerek Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev´in de övgüyle bahsettiğini anlattı.
Star


Geri Dön