19 / 04 / 2024

Han Yapı projesi iptal olunca arsa sahiplerine dava açtı

Han Yapı projesi iptal olunca arsa sahiplerine dava açtı

Han Yapı, İstinye'de inşa etmeyi planladığı  480 milyon dolarlık rezidans projesi iptal olunca arsa sahiplerine dava açtı



Oğuz Satıcı, Süleyman Orakçıoğlu, Mehmet Büyükekşi'nin de aralarında bulunduğu ihracatçı işadamları  tarafından kurulan Han Yapı, İstinye'de inşa etmeyi planladığı  480 milyon dolarlık rezidans projesi iptal olunca arsa sahiplerine dava açtı. Han Yapı, yüzde 30'u Kazım ve Yaşar Erdem kardeşlerin yüzde 60'ı ise Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 27 bin 62 metrekarelik arsanın üzerine de tedbir konulmasını istedi. Tedbir talebi, "Yargılamayı gerektirir" gerekçesi ile reddedildi.

İKNA EDECEKTİ

Taraflar arasında imzalanan 21 Temmuz 2006 tarihli Düzenleme Şeklindeki Gayrimenkul Satış ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi'ne göre Han Yapı, arsada rezidans, apart otel ve ticaret merkezi yapacaktı. Kazım ve Yaşar Erdem kardeşler de Vakıflar Genel Müdürlüğü'nü projeye ikna edeceklerini ve 4.5 emsalli yapılaşma için gerekli izinleri alacaklarını taahhüt ettiler. Sözleşmeye göre, projenin yüzde 50'si Han Yapı'nm, yüzde 50'si de Erdem kardeşler ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün olacaktı. Erdem kardeşler arsayı, yüzde 48 hissedarı olarak kurdukları Tarabya Gayrimenkul Geliştirme şirketine devredince Han Yapı, Erdem kardeşlere noter ihtarı çekip aralarındaki sözleşmenin arsanın başka şirketlere devrini yasakladığını hatırlattı. Erdem kardeşler, tebliğ edilen noter ihtarını yanıtsız bırakınca Han Yapı, dava açtı. 
Yüksel Koç/Gazete Habertürk


Geri Dön