23 / 04 / 2024

Handan Toprak Benli: Avcılar’da yoğunluğu artırmayacağız!

Handan Toprak Benli: Avcılar’da yoğunluğu artırmayacağız!

Avcılar'da yenilenecek binalar için 2008 yılında getirilen 4 kat sınırının kaldırılması ardından halka ilk bilgilendirme toplantısı yapıldı.



Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, mevcut evlerinde oturanların 2008’den itibaren yapılarını yenileme önündeki engeli kaldırdıklarını bu kararla yoğunluğu artırmayacaklarını söyledi.


Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli konuyla ilgili açıklama yaptı. 


Handan Toprak Benli: Avcılar’da yoğunluğu artırmayacağız!


Başkan Benli, “Avcılar’ın en acil sorunu imar planını çözdük. Yaşlı, yorgun  ve hasarlı binaların yıkılıp yenilerinin yapılması için kat yüksekliği düşürülmüş, binalardaki bu sorunu ortadan kaldırıldı.  Avcılar’da yapılar için 1982 planlarını müktesep hak kabul edip o planlarda kendilerine tanınan hak ile yeniden yapılmasını sağladık. Yoğunluğu arttırmıyoruz. Yaptığımız şey; Avcılar halkı Avcılar’da kalacak, evinin sahibi olacak. Yıksa da yine evinin yerine evini yapabilecek. Asla hak mağduriyeti olmayacak,  hakkından mağdur edilmeyecek. Deprem beklentisi içinde olan bir kentin halkı olmasının bilinciyle evini ivedilikle yenileyecek. Bir yandan Avcılar imarla yenilenecek, bir yandan da kentin birinci derecede İstanbul ‘un deprem bölgesinde, zemininin sorununu bilen bir kent halkı olarak organize koordine bir toplum olarak gereken önlemleri alan bilinçli, uygar bir kentin insanları olarak bunları karşılayacak. 7 mahallenin imar planını  bitirdik, haklarınızı size teslim edip sonra daha neler yapacağımızı da birlikte konuşacağız. Avcılar imar planı olmadan yenilenmiş bir kent olarak devam edecek.” şeklinde konuşma yaptı.


Toplantıda ilçenin durumu hakkında bilgi verilirken, imar planı değişikliği onaylanan mahallelerde yeni bina oranının Merkez’de yüzde 7.1, Ambarlı’da 7.6, Denizköşkler 8.4, Gümüşpala 16.4, Üniversite’de 18.4, Mustafa Kemal Paşa’da 20.5 ve Cihangir Mahallesi’nde yüzde 25 olduğu açıklandı.



Hürriyet 




Geri Dön