26 / 04 / 2024

Hangar 5 ton ayakkabıyı kiloyla satacak

Hangar 5 ton ayakkabıyı kiloyla satacak

Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, Şişli mağazasının bir bölümünde 5 ton ayakkabıyı kiloyla satışa sunacaklarını bildirdi. Selçuk; "Yıllık 15 milyon çiftlik üretimle Türkiy



Hangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, Şişli mağazasının bir bölümünde 5 ton ayakkabıyı kiloyla satışa sunacaklarını bildirdi. Şirketin bu sayede hem sezon geçişlerinde makinelerin çalışmasını sürdüreceğini, hem de işçi çıkartmanın önüne geçmiş olacağı kaydeden Alpaslan Selçuk; "Yıllık 15 milyon çiftlik üretimle Türkiye'nin en büyük ayakkabı şirketiyiz. Ayakkabının kiloyla satılabileceğini de ispatlayacağız" dedi. Selçuk şunları kaydetti:

Gram hesabı

"Bunu dönemsel olarak büyük mağazalarımızda yapacağız. Bugüne kadar 1 TL'ye ayakkabı sloganıyla vatandaş mağdur edildi. Buna satış değil, insanı kandırmak denir. Elbette biz de mağazamızın bir bölümünü kiloyla satışa ayıracağız. Fakat kiloyla satacağımız miktar 5 ton olacak. 50-100 çift değil. Yani 3-5 kişiye değil, yüzlerce insana bu fırsatı vereceğiz. Herkese bir sepet doldurma hakkı vereceğiz. Diyelim ki sepette 10-15 çift ayakkabı var. 5 kilo civarı olur, 25 lira öder. 1 çift ayakkabı 2-2.5 liraya gelecek. Gramı gramına tartacağız. Gramı gramına ödeme yapılacak."
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kilosu 5 liraya ayakkabı 
 
Yıllık 15 milyon çiftlik üretim yapan Haangaar Ayakkabı, İstanbul Şişli mağazasında 5 ton ayakkabıyı kiloyla satışa sundu. Mağazada kiloyla satılan bir reyon ayıran firma, herkese bir sepet doldurma hakkı verdi. Kilosu 5 liradan satılan ayakkabıların bir çifti 2-2,5 liraya geldi. Kiloyla ayakkabı satışı Şişli'den sonra Bakırköy, Avcılar, Kartal, Eskişehir ve Adapazarı'nda da gerçekleştirilecek.  
  
Yerli üretimin gücünü herkese göstermeyi amaçladıklarını belirten Haangar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, bu sayede hem sezon geçişlerinde makinelerin çalışmasını sürdüreceğini hem de işçi çıkartmanın önüne geçmiş olacaklarını söyledi. Sezon geçişlerindeki durgunluğu atmak ve bir nebze olsun vatandaşın bütçesine destek olmak amacıyla kiloyla ayakkabı satışı yapma kararı aldıklarını kaydeden Selçuk, şunları aktardı: "Ayakkabının kiloyla satılabileceğini ispat etmek istiyoruz. Bunu dönemsel olarak büyük mağazalarımızda yapacağız. Sezon geçişlerinde, işlerin azaldığı, kıştan yaza, yazdan kışa geçişlerde diyeceğiz ki; bu ayakkabıları teker teker satmak zor oluyor. Kiloyla satalım, hem üretim devam etsin hem de vatandaş ayakkabı ihtiyacını gidermiş olsun." Tüm mağazalarında yeni sezon çizme, bot ve spor ayakkabıların 10 TL'den satışa sunulduğunu duyuran Selçuk, ürünlerin stoklarla sınırlı olmadığını, 15 Şubat 2010'a kadar bu fiyatların geçerli olacağını belirtti. Selçuk, fiyatlardaki yüzde 20 daha ucuza maliyete ulaşmak için ilk çıkışı yine kendilerinin yaptığını dile getirdi.
Zaman


Geri Dön