26 / 04 / 2024

Hangar Ayakkabı Çorum'da saya fabrikası kuracak

Hangar Ayakkabı Çorum'da saya fabrikası kuracak

Alpaslan Selçuk, Çorum'da saya fabrikası kurarak 2 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını söyledi



Komşu ve civar ülkelerden başlayarak Avrupa'ya açılacaklarını da dile getiren HAN-GAR Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk "Türkiye'nin stratejik konumunu bütün sektörlerde kullanmalıyız" dedi. Irak, Gürcistan, Almanya, Slovakya, Azerbaycan, Macaristan, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'da aynı anda açılış yapacaklarını dile getiren Selçuk, Beylikdüzü'nde toplam 11 bin metrekare kullanım alanına sahip yeni merkezde de 750 kişiye iş kapısı açtıklarını belediyeden işçi talebinde bulunduklarını sözlerine ekledi.
Hürriyet

İlgili haber:

Hangar Ayakkabı Çorum'da saya fabrikası kuracak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Hangar, Çorum'da 2 bin kişiyi işe alacak

Yıllık 7 milyon çiftle Türkiye'nin 'en büyük' ayakkabı üreticisi olduklarını belirten Hangar Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, Çorum'da kurulacak tesiste 2 bin kişiye istihdam yaratmayı planladıklarını söyledi. Komşu ve civar ülkelerden başlayarak Avrupa'ya açılma planı yaptıklarını ifade eden Selçuk, "Bu yıl itibarıyla Çin'den Türkiye'ye ayakkabı girişini durdurduk" dedi. Selçuk, şöyle konuştu: "Avrupa'yı da Çin istilasından kurtaracağız. Çin'in 95 günde gittiği Avrupa'ya ben 5 günde gideceğim. Çin, 95 gün kapalı konteynırlarda kalan ayakkabıların çürümemesi için özel kimyasallar kullanıyor. Bu da ayakkabıda dehşet bir koku yayılmasına yol açıyor. Biz ürünlerimizi zararsız bir şekilde ulaştıracağız."
Sabah

Avrupa'yı ayakkabıda Çin istilasından kurtaracağız 
 
Yıllık 7 milyon çift ile Türkiye'nin en büyük ayakkabı üreticisi Haan-gar, 9 ülkeye ihracat yapacak yeni bir fabrika daha kuruyor. Çorum'da inşa edilecek fabrikada 2 bin kişi çalışacak
 
Haan-gar Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Selçuk, "Haan-gar'ı Avrupa ve Ortadoğu'da marka yapacak çalışmaları bitirdik. Distribütörlük verdiğimiz Irak, Gürcistan, Almanya, Slovakya, Azerbaycan, Macaristan, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya olmak üzere 9 ülkede aynı anda açılış yapıp satışa başlayacağız. Şu anda deneme satışları çok iyi gidiyor." dedi.

Çorum'daki yatırımla ilgili bilgi veren Alpaslan Selçuk, "Çorum'da saya fabrikası kuracağız. Ekim ayı başında 100 makineli atölyeyi kuracağız. Çok kısa süre sonra da hedefimiz bin makineye ulaşıp 2 bin kişiye istihdam sağlamak." dedi.

Uzakdoğu üretimleriyle rekabetçi fiyat politikası ile dikkatleri üzerine çeken Haan-gar'ın patronu Selçuk, bu yıl itibarıyla Çin'den Türkiye'ye ayakkabı girişini durdurduklarını söyledi. Bu konudaki iddialarını şöyle dile getirdi: "Avrupa'yı da Çin istilasından kurtaracağız. Çin'in 95 günde gittiği Avrupa'ya ben 5 günde gideceğim. İşte avantajım burada. Çin, 95 gün kapalı konteynırlarda kalan ayakkabıların çürümemesi için özel kimyasallar kullanıyor. Bu da ayakkabıda dehşet bir koku yayılmasına yol açıyor. Biz ise onlardan daha kaliteli ürettiğimiz ürünlerimizi zararsız bir şekilde ulaştıracağız. Türkiye'nin stratejik konumunu bütün sektörlerde kullanmalıyız."

Ayakkabı sektöründe tek başına gelecek göremeyen 5 firma, ekipmanlarıyla birlikte Haan-gar ailesine katıldı. Selçuk, "Çünkü şu şartlarda iş yapmak artık çok zor. Fabrikalar hurdaya çıkmaktansa Haan-gar bünyesinde kalıp, çözüm ortaklığıyla üretim yapacak. Bundan dolayı bu dev firmalar bizimle hareket etme kararı aldı. Bu tesis artık tabanı, derisi, astarı, muhtelif frekansları tamamen iç bünyesinde olan ve günde 60 bin çift ayakkabı üreten bir tesis haline gelecek." diye konuştu.

İstanbul Beylikdüzü'nde 11 bin metrekare kullanım alanına sahip yeni merkezde 750 kişiye iş kapısı açtıklarını belirten Selçuk, buna rağmen işçi bulamamaktan dert yandı. Selçuk, "İşsizlik had safhada diyorlar ama çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Herkes masa başı iş peşinde. Krize rağmen ilk 8 ayda 5 binin üzerinde ek istihdam sağladık." dedi. 5 sezon önce 19 liraya sattıkları ayakkabıları yine aynı fiyata sattıklarını belirten Selçuk, "Üstelik ürün kalitesi ve bayi kârı da arttı. 19 liralık ayakkabıda 2,5 lira kâr verdiğimiz bir bayi artık 3,5 lira kazanacak. KDV'yi bayiye ödetiyorduk, şimdi biz ödüyoruz. Yüzde 18 olan kâr marjı yüzde 26'ya çıktı." dedi.
Zaman


Geri Dön