25 / 04 / 2024

Hangi banka kentsel dönüşüm kredisi veriyor?

Hangi banka kentsel dönüşüm kredisi veriyor?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Bu kredi genellikle yıkılan evin inşası için kullanılıyor. Peki, hangi banka kentsel dönüşüm kredisi veriyor?



Hangi banka kentsel dönüşüm kredisi veriyor?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Binası yıkılan hak sahipleri, devletin sunduğu finansal desteklerden faydalanabiliyor.


Kentsel dönüşüm finansal destekleri arasında kentsel dönüşüm kredi faiz desteği de bulunuyor. Bu krediyi Bakanlıkla anlaşma yapılan bankalar veriyor. Peki, hangi banka kentsel dönüşüm kredisi veriyor?


Faiz desteği anlaşmalı bankalar:

Türkiye Finans Bank

Türkiye İş Bankası

DenizBank

Akbank

Halkbank

VakıfBank

YapıKredi

Bank Asya

Garanti Bankası

Şekerbank

AlBaraka

Kuveyt Türk

Ziraat Bankası

FinansBank

ING Bank

A Bank

TEB


Bu kredi genellikle yıkılan evin inşası için kullanılıyor. Kentsel dönüşümde bir daire için verilebilecek kredi miktarı en fazla 100 bin TL oluyor. 


Kentsel dönüşüm kredisinden yararlanmak için müteahhit seçimi yapıldıktan sonra kentsel dönüşüm kredisi veren anlaşmalı bankalara başvuru yapılması gerekiyor. 


Blokeli olarak hesabına geçen krediyi müteahhit, paranın hepsini kullanamıyor. Müteahhidin yaptığı inşaat incelenerek, işin tutarı ne kadar ise banka da o kadar kredi veriyor.



Kentsel dönüşüm kredi başvurusu nereden yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön