25 / 04 / 2024

Hangi belediyeler emlak vergilerini iade ediyor?

Hangi belediyeler emlak vergilerini iade ediyor?

Kimi taşınmaz mal sahipleri ay sonuna kadar vergi borcunu ödemek ile mükellef olurken, kimi taşınmaz mal sahiplerine ise ödedikleri emlak vergileri iade ediliyor. Peki, hangi belediyeler emlak vergilerini iade ediyor?



Hangi belediyeler emlak vergilerini iade ediyor?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken vergi olarak karşımıza çıkıyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenen verginin 2015 yılı için 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar devam ediyor.


Kimi taşınmaz mal sahipleri ay sonuna kadar vergi borcunu ödemek ile mükellef olurken, kimi taşınmaz mal sahiplerine ise ödedikleri emlak vergileri iade ediliyor.


Peki, hangi belediyeler emlak vergilerini iade ediyor? Emlak vergileri neden iade ediliyor?


Bazı belediyeler tüm gayrimenkul sahiplerinden tahsil ettiği emlak vergilerini iade ediyor.


6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında;

 

"İlçe belediyesine bağlanacak köylerde; Emlak vergisi 5 yıl süreyle alınmayacak, bu sürenin başlangıcı, 30 Mart 2014 tarihi olacaktır.


Yine mahalleye dönüşecek köylerde 5 yıl süreyle içme ve kullanma suları için alınacak ücret, en düşük tarifenin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde belirlenecektir. Bu hüküm, görev ve sorumluluk alanları daha önce genişletilen büyükşehirlerde bulunan köylerde yaşayanlara da uygulanacaktır." hükmü yer alıyor.


Yukarıdaki kanun esasları gereğince ilçe belediyesine bağlanacak köylerde, tüm taşınmaz sahiplerinden tahsil edilen emlak vergileri iade ediliyor.



20 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön