16 / 04 / 2024

Hangi evlere kredi verilir?

Hangi evlere kredi verilir?

Konut kredisi tüketici kredilerinin bir çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi konutun teminat altına alınması şartı ile tüketiciye veriliyor. Peki, hangi evlere kredi verilir?



Hangi evlere kredi verilir? 

Konut kredisi başvuru yapılan bankaların, konutu teminat altına alması ile tüketiciye verdiği krediye konut kredisi deniyor. Konut kredisi başvurusunda nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir belgesi belgelerin temin edilmiş olması gerekiyor.


Konut kredisini geliri olan her birey kullanabiliyor. Konut kredisini sadece daha önce kredi borcundan dolayı banka takip kararı çıkmış kişiler ve bankalar tarafından yapılan kredi skorlaması kötü olan kişiler kullanamıyor.


Konut kredisi kullanabilmek için ilk olarak kredi kullanılmak istenen bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Bu başvuru işlemi internet üzerinden de yapılabiliyor. Başvuru yapabilmek için internet şubesine giriş yaparak krediler menüsüne tıklamanız yeterli oluyor. Bundan sonra ise yapmanız gereken yönlendirmeyi takip etmek oluyor. 


Başvurunun kabul edilmesinin ardından ekspertiz raporuna göre banka kredi tutarını belirliyor. Ekspertiz raporunda ise gayrimenkulün türü ve inşaatın özelliklerine yer veriliyor. 

Ekspertiz konutların değer tespiti genelde satış karşılaştırması ya da maliyet hesabına göre yapıyor. Peki, hangi evlere kredi verilir? 


Hangi evlere kredi çıkar?

Mortgage kredisi kat mülkiyeti tapusu bulunan konutlara veriliyor. Mortgage inşaattan olan konutlar için de kullanılabiliyor. Ancak, kat irtifak tapusunun olması gerekiyor. 



Konut kredisi ile alınan ev satılır mı?



Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com 


Geri Dön