26 / 04 / 2024

Hangi koşullarda tahliye yapılır?

Hangi koşullarda tahliye yapılır?

Tahliye nedir? Hangi durumlarda tahliye yapılır? Tahliye sebepleri nelerdir? Tahliye taahhütnamesi nedir? sorularının cevapları ve tahliye konusu hakkında detaylı bilgi edinmek için haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..



Tahliye nedir?


Tahliye, mahkeme kararıyla ya da kişilerin rızası olması dahilinde bulunulan mekandan boşaltma, uzaklaştırma anlamına geliyor. Peki hangi koşullar evi tahliye sebebidir?


Diyelim ki kiracınız kirayı ödemiyor ise ve siz de icra taahhütünde bulunduysanız kiracının ödeme yapması için 30 gün bekliyorsunuz. 30 günün sonunda hala kiracınız bir ödeme gerçekleştirmediyse kiracınızın hukuki olarak tahliyesi gerçekleşiyor.


Mal sahibinin kiraya verdiği yere ihtiyacı var ise ve bunu ispatlayabiliyor ise bu da tahliye sebebi olabiliyor. Başka bir sebebi ise kiralanan yerin satılması gibi durumlarda hak sahibi 1 ay içerisinde ihbarname çekiyor. Bu şekilde kiracıyı tahliye edebiliyor. Kiralanan mekana ihtiyacı olduğunu mahkemeye ispat etmek zorundadır. Bir diğer tahliye sebebi olarak ta; söz konusu taşınmaz deprem yönetmeliğine uygun değilse, restorasyon yapılması gerekiyorsa bu gibi durumlarda kiracı tahliyesi yapılabiliyor.



Tahliye taahhütnamesi nedir?


Kiralayan bir tarih belirtir ve bu tarihte ihtiyacı olması durumunda kiracısını tahliye edebiliyor. Kiracının, kiralayanın verdiği göz önünde bulundurarak gayrimenkulü itirazsız bir şekilde kendiliğinden tahliye edeceğini belirttiği sözleşmeye tahliye taahhütnamesi deniyor.



Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön