24 / 04 / 2024

Hangi projeye ünlü isimler talip

Hangi projeye ünlü isimler talip

Seda Tabak, Hürriyet'teki köşesinde "Hangi projeye ünlü isimler talip" başlıklı yazıyı kaleme aldı. Dünyanın ilk ve tek global emlak, tasarım, yatırım ve pazarlama şirketi yoo ve Say Yapı'nın işbirliğinde 'yooistanbul' projesinin inşaatına geçenlerde başl



Dünyanın ilk ve tek global emlak, tasarım, yatırım ve pazarlama şirketi yoo ve Say Yapı'nın işbirliğinde 'yooistanbul' projesinin inşaatına geçenlerde başlandı. Birkaç gazeteci arkadaşımla birlikte Showsuit'ini gezdiğimiz proje şehrin her noktasına yalan konumu ile dikkat çeken Ortaköy'de 22 bin metrekare arazi üzerine konumlandırılacak ve 2013'ün ilk yansında teslim edilecek.

Daireler dünyanın en ünlü tasanmcılanndan - hatta ona tasarım dehası da derler - Philippe Starck'ın imzasını taşıyor. Tüm dünyada Starck'ın tasarımlarını takip eden, Yoo imzalı projelere sahip olan koleksiyonerler var.

Hatta Say Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Yiğit yooİstanbul'dan 7 tane koleksiyonerin daire satın aldığım söylüyor.
Bu açıklamanın üzerine, Sabri Bey'e bizim 'jet sosyete' dediğimiz kişilerin de projeden ev alıp almadığım soruyoruz.

Kendisi (haliyle) müşterileriyle ilgili bilgileri vermekten çekiniyor. Diğer patronların da yaptığı gibi... Müşterilerin kimliğim vermek etik bulunmuyor.

Ancak biz de gazeteciyiz, merakımız dinmek bilmiyor...

Biz tam Sabri Bey'in ağzından bir isim almaya çalışırken (tesadüfün böylesi) Kaya Çilingiroğlu bizleri selamlayarak içeri giriyor.

Tabii bizler gülümsüyoruz. Sabri Bey de gülümsüyor ve espriyi patlatıyor: "Kaya Bey'i görmediniz!" Kaya Bey projeden ev aldı mı almadı mı bilemiyorum fakat yooistanbul gerçekten farklı bir proje.

Philippe Starck'ın imzasını taşıyan tüm projeler gibi... Çünkü o tasarım dünyası için bir marka. Tatil köyünden limon sıkacağına, butik otelden lavaboya kadar aklınıza gelebilecek her tasarlıyor ve elini attığı her şeyi markanın artı değeri haline getirmesini iyi biliyor.

yooistanbul'da, yoo tasarım ekibi tarafından hazırlanan 132 ev, ev sahipleri ile birlikte özel tasarımlar ve çözümlerle yeniden planlanıyor.

Kişiye özel olarak tasarlanan dairelerin en önemli özelliklerinden biri de evinizin kimsenin hatta yan komşunuzun bile evine benzememesi. Kişiye özel dekorasyon seçeneğiyle tasarımlarında "özgürlükçü" yaklaşımdan ödün vermeyen proje "doğa, minimal, klasik ve kültür" diye dört ayrı yaşam stilini hayata geçiriyor.

Proje hakkında...

yooistanbul projesinde dairelerin metrekare fiyatları 7-9 bin dolar (13 bin-16 bin TL) arasında değişiyor.
Garanti Bankası, İş Bankası ve VakıfBank ile yapılan özel anlaşmalarla 60 aya kadar vadeli kredi kullanılabilen projede 24 aya kadar vade farksız Say Kredi imkânı da sunuluyor.

5.5 kattan oluşan 11 bloğu ve 132 dairesi bulunan yooistanbul projesinde; 101 metrekare -125 metrekare arasında değişen geniş stüdyolar, 169 metrekare bahçeli 2+1 daireler, 242 metrekare 3+1 ve 4+1 alternatiflerindeki yarım kat bahçe daireleri ile 321 - 680 metrekare arasında değişen townhouse, penthouse ve tam kat daire seçenekleri sunuluyor.

Fiyatları ise 1 milyon 500 bin dolar ile 3 müyon 500 bin dolar (2 milyon 700 bin-6 milyon 400 bin TL) arasında değişiyor. Projede 750 bin dolardan (1 milyon 400 bin TL) başlayan stüdyoların yanı sıra özel tasarlanmış ve fiyatlandırılmış tam kat penthouse'lar da bulunuyor.
Hürriyet/Seda Tabak


Geri Dön