25 / 04 / 2024

Hans van Veggel, Bodrum'a golf oteli yapacak

Hans van Veggel, Bodrum'a golf oteli yapacak

Multi Development Yönetim Kurulu Başkanı Hans van Veggel, Bodrum'a golf oteli yapacak



Türkiye'de 8 AVM'ye sahip olan Multi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Veggel, Multi'nin Türkiye 'fan'ı olduğunu, kendisinin de 150 milyon euroya Bodrum'a golf oteli kuracağını belirtti

14 ülkede 40'ı alışveriş merkezi (AVM) olmak üzere 192 projesi bulunan Hollandalı Multi Development, 3 yıl içinde Türkiye'de 1.2 milyar euro yatırım planlıyor. Türkiye'de Forum markasıyla 8'i faal, 2'si inşaat halinde olan toplam 10 AVM'leri bulunduğunu ifade eden Multi Development Yönetim Kurulu Başkanı Hans van Veggel, Multi'nin Türkiye fanı olduğunu, büyüme planlarını Almanya'dan sonra ikinci en karlı pazarı olan Türkiye üzerine kurduğunu belirtti.

HAVAALANI YANINDA
Kendisinin de Multi'den bağımsız, bireysel yatırımcı olarak Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldığını açıklayan Veggel, Bodrum'da havaalanına yakın bir arazi satın aldığını, lokal bir ortakla birlikte, bu arazi üzerine 150 milyon euroluk bir yatırımla golf oteli ve rezidanslardan oluşan bir kompleks yapacaklarını söyledi. Veggel, 1 yıl sonra başlaması planlanan projenin mimarının ise Four Seasons otellerinin mimarı Selin Menes olacağını ifade etti. 

OLGUNLAŞMA DÖNEMİ
Türkiye'yi ekonomik anlamda güçlü bir ülke olarak nitelendiren Veggel, Multi'nin Türkiye'de olgunlaşma dönemine yeni yönetimle girdiğini söyledi. Veggel, aylık ortalama kira geliri 9 milyon euroya ulaşan Forum AVM'lerinin ortalama aylık cirosunun 80 milyon euroyu bulduğunu ekledi.

Forum İstanbul'a 'Tag İstanbul' ödülü
MULTI Development, geçtiğimiz günlerde Lizbon'da düzenlenen, ICSC Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi'nin 2010 Solal Ödülleri töreninden 4 ödülle döndü. Tüm dünyadaki organize perakende sektörünün pazarlama kampanyalarının değerlendirildiği törende, Forum İstanbul Kasım 2009'da düzenlenen 'Tag İstanbul' etkinliğiyle halkla ilişkiler kategorisinde ödül aldı.

Multi konut pazarına da girecek
MULTI Türkiye'nin yeni CEO'su Hulusi Belgü ise Multi'nin son 4 yılda Türkiye'ye 2.1 milyar euro yatırdığını belirterek, 'Bakırköy'deki Marmara Forum ve Forum Kayseri'nin yapımı süruüyor. 2012'ye kadar 7 şehirde daha AVM açacağız' dedi. Belgü, Aksaray, Aydın ve Kayseri'de de 4 adet arazileri bulunduğunu, bu arazilere de otel ve konut yapmak istediklerini sözlerine ekledi.
Akşam/Şenay Köşdere


Geri Dön