29 / 03 / 2024

Hanzade Doğan: Trump’a karşı gerekli girişimleri başlattık

Hanzade Doğan: Trump’a karşı gerekli girişimleri başlattık

Hanzade Doğan, Donald Trump’ın tüm Müslümanları rencide eden ve asla kabul edilemez olan sözlerine Doğan Ailesi adına tepki gösterdi. Doğan Holding, ticari ilişkileri gözden geçiriyor



Hanzade Doğan, Donald Trump’ın tüm Müslümanları rencide eden ve asla kabul edilemez olan sözlerine Doğan Ailesi adına tepki gösterdi.


Donald Trump’ın “Müslümanları ABD’ye sokmayacağız” açıklamasını duyduğu anda harekete geçtiğini söyleyen Doğan, “Trump yetkililerine mektuplar göndererek tepkimizi ortaya koydum. Ekibimiz gerekenin hukuki çerçevede yapılması için Trump yetkilileriyle görüşmek üzere Salı günü (yarın) New York’a gidiyor” dedi.


ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan aday adaylarından Donald Trump’ın “Müslümanları ABD’ye sokmayacağız” şeklindeki açıklamasına Trump Towers ve Doğan Ailesi adına Hanzade Doğan tepki gösterdi. “Trump’ın açıklamasını duyduğum anda samimi bir Müslüman olarak rencide oldum” diyen Hanzade Doğan, “Bu sözlere yönelik henüz belirgin bir tepki ortaya çıkmadan hemen ve derhal Trump yetkililerine bir mektup yazdığını” vurguladı.


Hanzade Doğan, “Mektubumda Trump’ın sözlerinin hem beni, hem ailemi, hem Türk halkını, hem dünya Müslümanlarını, hem de insanlığı yaraladığını belirttim ve bu durumun ticari ilişkilerimizi zedelediğini vurguladım. Ancak bu mektuba duyarlı bir karşılık gelmedi” dedi.

Trump yetkililerine ikinci bir mektup yazan Hanzade Doğan, gerekli hukuki görüşmelerin yapılması için Doğan Grubu’ndan bir ekibin New York’a gönderileceğini belirtti.



TRUMP POLİTİK BİR MARKAYA DÖNÜŞTÜ



Trump’la kurulan ortaklığın amacını da açıklayan Hanzade Doğan, şunları söyledi: “Bizim Trump’la bir ortaklık kurmamızın tek bir nedeni vardı: Markanın tüm dünyada prestijli ve lüks gayrimenkulü temsil etmesi... Sakinlerimiz, kiracılarımız ve yatırımcılarımız adına Trump markasını taşıyabilmek için önemli bir maliyet üstlendik. Ancak Donald Trump’ın başkanlık kampanyasıyla Trump markası, hem bizim, hem Türk halkının, hem dünyadaki milyonlarca Müslüman’ın, hem de evrensel insan haklarına inanan herkesin paylaşmadığı değerlerle bağlantılı politik bir markaya dönüşmüş oldu. Markanın içine düştüğü bu durumu, Trump yetkililerine yazdığım mektuplarda tam da bu netlikte ifade ettim”.


Hanzade Doğan, Trump yetkililerine ikinci bir mektup daha yazdı. İşte o mektuptan bir bölüm: 


“Eğer terörizme karşı yürütülen meşru mücadele barışçıl İslam dini ve bu dine inanan 1.8 milyar Müslüman’a karşı bir kavgaya dönüştürülürse, bu kavganın kazananı olmaz. Aile olarak bu konuda hissettiklerimiz çok nettir. Ekibimiz anlaşmamızın geleceğini konuşmak üzere New York’a geliyor fakat öncesinde Doğan Ailesi’nin duruşunu birinci elden aktarmak istedim”


Hürriyet



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı Donald Trump'ın "Müslümanları ABD'ye sokmayacağız" açıklamasını duyduğu anda harekete geçtiğini söyleyen Hanzade Doğan Boyner, "Trump yetkililerine mektuplar göndererek tepkimizi ortaya koydum. Bu durumun ticari ilişkilerimizi zedelediğini vurguladım. Ekibimiz Trump yetkilileriyle görüşmek üzere salı günü New York'a gidiyor" dedi


'O SÖZLERDEN RENCİDE OLDUM'

Doğan Ailesi'nin Amerikalı emlak zengini Donald Trump'ın danışmanlığında İstanbul Mecidiyeköy'de yaptığı iş merkezi, rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan Trump Towers, 19 Nisan 2012'de hizmete girmişti. Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı olan Donald Trump'ın "Müslümanları ABD'ye sokmayacağız" sözlerine Doğan Ailesi adına Hanzade Doğan Boyner tepki gösterdi. 

Aydm Doğan Vakfı Başkam ve Doğan Online Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner şöyle dedi: "Trump'ın açıklamasını duyduğum anda samimi bir Müslüman olarak rencide oldum. Bu sözlere yönelik henüz belirgin bir tepki ortaya çıkmadan hemen Trump yetkililerine bir mektup yazdım. Trump'ın sözlerinin hem beni, hem ailemi , hem Türk halkını, hem dünya Müslümanların, hem de insanlığı yaraladığını belirttim ve bu durumun ticari ilişkilerimizi zedelediğini vurguladım.


'TRUMP POLİTİK MARKAYA DÖNÜŞTÜ'

Mektuba karşılık gelmeyince Trump yetkililerine ikinci bir mektup yazan Hanzade Doğan Boyner, gerekli hukuki görüşmelerin yapılması için Doğan Grubu'ndan bir ekibin Salı günü (yarın) New York'a gönderileceğini belirtti. 

Trump'la kurulan ortaklığın amacını da açıklayan Hanzade Doğan Boyner sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim Trump'la ortaklık kurmamızın tek bir nedeni vardı; markanın tüm dünyada prestijli ve lüks gayrimenkulü temsil etmesi... Sakinlerimiz, kiracılarımız ve yatırımcılarımız adına Trump markasını taşıyabilmek için önemli bir maliyet üstlendik. Ancak Donald Trump'ın başkanlık kampanyasıyla Trump markası, hem bizim, hem Türk halkının, hem dünyadaki milyonlarca Müslüman'ın, hem de evrensel insan haklarına inanan herkesin paylaşmadığı değerlerle bağlantılı politik bir markaya dönüşmüş oldu. Markanın içine düştüğü bu durumu, Trump yetkililerine yazdığım mektuplarda tam da bu netlikte ifade ettim." 


Posta 


Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından Donald Trump, İslam düşmanı olduğunu belgeledi. Gayrimenkul sektörünün önemli ismi olan Trump, "Müslümanlar'ı ABD'ye sokmayacağız" diyerek ırkçı kimliğini deşifre etti. Trump'ın ismi ve resmi, önemli yatırımlar yaptığı Dubai'den silindi! Gözler ise Trump'ın ortağı Aydın Doğan'a çevrildi. Doğan, ırkçı Trump ile ortak yaptığı Mecidiyeköy'deki AVM ve rezidans komplesine "Trump Towers" adını vermişti. Gazetesi Hürriyet'ten yayınladığı mektuplarında "Milli benim ben" diye haykıran Doğan'ın Trump'un ırkçı açıklamalarının ardından Trump Towers'ın adını değiştirmesi beklendi. Ancak beklenen hamle gerçekleşmedi. Vatandaşlar, Müslümanlar'a hakaretler yağdıran Trump ile beraber AVM açıp tepesine onun ismini yazan Aydın Doğan'a tepki gösterdi. Sanal alemde "Trump Towers'ın ismini değiştir" diyenlerin ardı arkası kesilmedi. 


ADI GEÇİTTEN SİLİNDİ 

Trump'ın "Müslümanları ABD'ye sokmayacağız" şeklindeki açıklamasına Doğan Ailesi adına Hanzade Doğan tepki gösterdi. "Trump'ın açıklamasını duyduğum anda samimi bir Müslüman olarak rencide oldum" diyen Hanzade Doğan, "derhal Trump yetkililerine bir mektup yazdığını" kaydetti. Doğan, "Mektubumda Trump'ın sözlerinin hem Türk halkını, hem dünya Müslümanlarını, hem de insanlığı yaraladığını belirttim ve bu durumun ticari ilişkilerimizi zedelediğini vurguladım. Ancak bu mektuba duyarlı bir karşılık gelmedi" dedi. Trump yetkililerine ikinci bir mektup yazan Hanzade Doğan, gerekli hukuki görüşmelerin yapılması için Doğan Grubu'ndan bir ekibin New York'a gönderildiğini belirtti. Ancak Trump Towers'ın adı hala değiştirilmediği için Doğan'a yönelik tepkiler dinmedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, Mecidiyeköy'de bulunan Trump Yaya Alt Geçidi'nin adının değiştirilmesi önergesi oy birliğiyle kabul edildi.


YILDA 5 MİLYON $ KAZANIYOR

Donald Trump, Aydın Doğan ile birlikte İstanbul'un göbeğinde içinde AVM ve konutları barındıran dev bir yapı inşa etti. Doğan kuleye, "Trump Towers" adını verdi. Trump'ın Müslümanlar'a hakaret etmesinin ardından Doğan'ın kulenin ismini değiştirmemesi tepki çekti. Donald Trump'un en büyük gelir kapısı ise hakaret ettiği Müslüman ülkelerdi. Trump, Doğan ile ortak yaptığı Trump Towers'dan yılda 5 milyon dolar gelir elde ediyor.


'MİLLİ OLDUĞUNU KANITLA ARTIK AYDIN DOĞAN'

Gezi sponsoru Aydın Doğan, her fırsatta "yerli ve milli" olduğunu söyledi. Medya patronunun, Müslümanları rencide eden emlak kralı ortağı Donald Trump sayesinde milli olduğunu ispat etmesi istendi. Vatandaşlar, "Trump Towers'ın adını değiştirtir" diyerek Aydın Doğan'a tepki gösterdi. Ancak ırkçı Trump'ın yaptığı skandal açıklamalara rağmen İstanbul'un göbeğindeki kulenin ismi değiştirilmedi. Sanal alemde tepkilerin ardı arkası kesilmedi: 


 Cesur ol Aydın Doğan... 

 Milli olduğunu kanıtla artık. 

 Trump Towers, utanç kulesi olmalı. 

 Doğan'ın her şeyi para... 

 Kulenin ismi değişmeli. 

 Klasik bir Doğan tavrı! 

 Trump, hakaret ettiği Müslümanlar'dan para kazanmamalı.


"Anonymous" adlı hacker grubu, İslam karşıtı sözleriyle tepki toplayan Donald Trump'ın internet sitesine siber saldırı düzenledi. Site saldırı sonucu 12 saat boyunca kullanılamaz hale geldi.


Takvim 


Geri Dön