28 / 03 / 2024

Harald Eisenacher: 3'üncü havalimanı, turizm ve istikrar bizi buraya getirdi!

Harald Eisenacher: 3'üncü havalimanı, turizm ve istikrar bizi buraya getirdi!

3 milyar $' lık küresel teknoloji sağlayıcısı Sabre Türkiye' ye geldi. Sabre Travel'ın Başkan Yardımcısı Eisenacher, "3'üncü havalimanı, turizm ve istikrar bizi buraya getirdi" dedi...



3 milyar $'lık küresel teknoloji sağlayıcısı Sabre Türkiye'ye geldi. Sabre Travel'ın Başkan Yardımcısı Eisenacher, "3'üncü havalimanı, turizm ve istikrar bizi buraya getirdi" dedi.


3 milyar dolarlık dev küresel teknolojisi sağlayıcısı Amerikalı Sabre seçimlerin ardından Türkiye'ye geldi. İstanbul Taksim'deki ofis açan Sabre Travel Network Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Kıdemli Başkan Yardımcısı Harald Eisenacher, Sabre Travel Network Orta Doğu, Afrika ve Yeni Pazarlar Başkan Yardımcısı Dean Bibb ve Sabre Travel Network Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bekdemir ile buluştuk. Eisenaecher yatırımın nedenini 3'üncü havalimanı, siyasi istikrar ve turizme bağladı.

 Neden yatırım için 2014'ü beklediniz? Türkiye'deki gelişmeleri nasıl görüyorsunuz?

Bize göre şimdi Türkiye'de yatırım yapmanın tam zamanı. Son yıllardaki yükselişi takip ediyoruz. Türkiye doğuyla batının birleştiği nokta, buralara açılan bir kapı. Bu bölgede yayılma politikamız açısından Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Ülkenizde birçok büyük yatırıma şahit oluyoruz. Nüfusun hızlı büyümesi de ilgimizi artırıyor. GSMH'nın yüzde 12'sinin turizmden gelmesi de iştahımızı kabarttı. Son olarak üçüncü havalimanı yatırımı çok büyük ve gerekli. Bu, bizi daha da heyecanlandırdı. Bütün faktörler birleşince karar vermemiz zor olmadı. Türkiye'de güzel bir gelecek olduğunu düşünüyoruz. 


POLİTİK DURUMA BAKMAYIZ 

Siz yıllarca Lufthansa'da başkan yardımcılığı yaptınız. Lufthansa ve British Airways'in 3'üncü havalimanına sıcak bakmadığı iddia edildi. Siz o yüzden yatırım yaptığınızı söylüyorsunuz... 

Herhangi bir havayolunun yaptığı yorumu değerlendirmek gereksiz. Ama İstanbul'da havalimanı hizmetleri çok güzel. Şimdi daha büyük ve iyi bir havalimanı olduğunda, insanların çok fazla seyahat ettiğini, İstanbul'u tercih edeceklerini, dolayısıyla ülkenize gelen turist sayısının artacağını geçmişteki tecrübelerimden biliyorum. Buna karşı gelmek, aksini savunmak gereksiz. Bizim için iki önemli parametre var: GSMH'nın büyümesi ve 3'üncü Havalimanı. 

 Türkiye'de seçimler öncesi gerginlikler oldu. Şimdi iki seçim daha var. Politik gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Seyahatin politikadan farklı bir şey olduğunu düşünüyoruz. Savaş olmadığı sürece bizim için politik durumlar bir kriter değildir. Türkiye'nin dünyadaki turizm pozisyonu güçleniyor. Politika tabii ki yönettiği ülkeyi dengelemek ister, iyi ekonomi sahibi olmak ister. 


10 bin çalışanı var


Küresel teknoloji şirketi Sabre, seyahat acentelerine ve tedarikçilerine alım-satımları, rezervasyon işlemleri, data çözümlerinde geniş kapsamlı teknolojik çözümler sunuyor. Merkezi Amerika'da bulunan şirketin 60 ülkede 10 bin çalışanı var.


Türkiye ile birlikte bölgede liderliğe soyunduk


Peki Türkiye'nin EMEA bölgesindeki pozisyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Avrupa, Ortadoğu ve Afrika hariç dünyada üç kıtada bir numarayız. Genişleme politikamızı sürdürüyoruz. Türkiye'yle birlikte bu kıtalarda liderliğe soyunmuş olacağız. Ülkenize inanıyoruz. İstanbul'un dünyanın önemli merkezi olduğunu düşünüyoruz. Bugün Amazon kadar işlem görüyoruz. Günde 1.5 milyar işlem yapılıyor.


Türkler'in yurtdışı seyahati artıyor


Türk müşterilerin yurtdışı seyahatlerinde bir artış eğilimi var mı?

Evet. Özellikle Avrupa ve popüler destinasyonlara Türkiye çıkışlı seyahatler artıyor. Teknolojiye ilgi duyan yolcular, mobil cihazlar ve sosyal medya üzerinden seyahat ve deneyimlerini paylaşabilecekleri hizmet bekliyor. 

 THY ile anlaşmanız nedir? 

THY'yle derin bir işbirliği anlaşması imzaladık. Bugün Paris'ten seyahate başlayan biri İstanbul aktarmalı Ankara'ya gidiyorsa, Paris'teki sistemde  Ankara  görünmüyordu. Orada iki ayrı sisteme bakılıyordu. Yeni bir teknoloji geliştirdik. Hem iç hem dış hat aynı anda görülecek.


Sinan Özedincik/Sabah Gazetesi 




Geri Dön